Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Прегърнати в нещо като танго

Понеделник, 27 Март 2017 / Общество
182
  • bnr.bg

Така вижда лидерите на големите партии карикатуристът Христо Комарницки

 

Смешни и малко тъжни – така биха изглеждали водещите политици след вчерашните парламентарни избори в карикатура, коментира пред „Хоризонт“ по БНР художникът Христо Комарницки. Лидерите на двете големи партии – ГЕРБ и БСП, художникът вижда в образите на боксьори, изтощение след много рундове: „Може би като боксьори, които са гроги след тежък деветрундов мач – прегърнати в нещо като танго“.

За Обединените патриоти и Веселин Марешки карикатуристът предположи, че те може би загряват за ролята на поредните патерици на управляващия вожд.

Христо Комарницки отбеляза, че сега, както и в миналото, сатирата е трудно, а на някои места и опасно поле за творчество: „Моите притеснения са, че ние в момента живеем по-скоро в сянката на един друг голям политик, който за най-малката обида или рисунка, или карикатура може да хвърли всеки в карикатурист в затвора – говоря за Ероган, каза Комарницки и допълни: И като че ли като манталитет и култура все повече се приближаваме към нравите към съседна Турция. 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

политици, партии, избори, лидери, коалиции, танго, Комарницки

StreetView

Африка пеша: От Западна Сахара до Сенегал

Събота, 19 Ноември 2016 / Приключения
  Пейзажът беше почти еднакъв – прав път и пустош от двете страни, от време на време камъни или храсти, от време на време дюни, много рядко населено място   След Сиди Ифни пристигнахме в Гулемим- вратата на пустинята. Спахме близо до пътя в пустощта, заобиколени от камъни, [...]

Надежда за коралите

Понеделник, 24 Юли 2017 / Места
Изследавотели от Австралия работят върху създаването на топлинно устойчиви микроорганизми, които да спасят рифовете   Топлинно устойчивият корал не е изкуствена конструкция. Мутацията възниква естествено в Австралия, където коралите са намерили начин да се адаптират и оцелеят. Изследов [...]