Двама млади готвачи - шеф Никола Симеонов и шеф Лора Найденова - запретнаха ръкави, за да омесят и изпекат най-дългата баница в социалните мрежи. В разгънато състояние баницата достига 24 м и беше изпечена в двуметрова тава. Използвани са общо 9 кг тесто, 5 кг краве масло, 9 кг сирене, 4 кг кисело мляко, 80 яйца, а омесването, разточването и навиването ѝ отнеха 8 часа.
Двамата готвачи са изключително активни в социалните мрежи и редовно предоставят нови и интересни рецепти на своите последователи в Instagram, Tiktok и Facebook. Този път решиха да изненадат всички като приготвят нещо заедно, което е да е по-различно и внушително, но и с добра кауза. 24-метровата баница беше дарена на храм Св. Пророк Илия в София, където бе раздадена на 300 души в нужда заедно с топъл обяд.