Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Безплатни изследвания за ХИВ

Четвъртък, 01 Декември 2016 / Хранене и Здраве
544
  • pixabay.com

Безплатни и анонимни изследвания за наличие на ХИВ вирус в кръвта ще се проведат днес по повод Световния ден за борба със СПИН, съобщи "Дарик". 

Мотото на тазгодишната кампания срещу коварния вирус е „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ". Тя ще бъде фокусирана върху предпазването от инфекцията, употребата на презервативи, изследването и антиретровирусното лечение.

Всички желаещи могат да си направят тестовете днес след 08:30 ч. в кабинет за безплатно изследване за ХИВ, който се намира в сградата на Столичната здравна инспекция на улица "Враня"20.

Центърът за сексуално здраве на ул. „Самуил" № 111 обявява Ден на отворените врати в часовете от 10:00 до 18:00 и също ще предлага безплатни и анонимни изследвания и консултации за ХИВ инфекцията.

Преди ден от ведомството отчетоха, че 88% от лицата, които тази година са регистрирани с ХИВ у нас, са се заразили по сексуален път.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ХИВ, СПИН, профилактика, изследвания

StreetBoard

Докладът на ЕК: Протестите в България са заради корупцията

Сряда, 30 Септември 2020 / Общество
Документът посочва нерешени проблеми в съдебната система и медиите   България трябва да прилага по-ефективно приетата стратегия за противодействие на корупцията, а независимостта, обективността и безпристрастността на службите за борба с коупцията е предизвикателство пред страната. Тов [...]

Държавата измести бизнеса

Вторник, 20 Декември 2016 / Общество
Икономиката става все по-зависима от публичните разходи и инвестиции   Преките чуждестранни инвестиции регистрират спад, а икономиката на България расте. Частната инициатива остава слаба, а повечето икономически данни, които на пръв поглед изглеждат добри, всъщност показват проблеми. Ед [...]