Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Безплатни изследвания за ХИВ

Четвъртък, 01 Декември 2016 / Хранене и Здраве
698
  • pixabay.com

Безплатни и анонимни изследвания за наличие на ХИВ вирус в кръвта ще се проведат днес по повод Световния ден за борба със СПИН, съобщи "Дарик". 

Мотото на тазгодишната кампания срещу коварния вирус е „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ". Тя ще бъде фокусирана върху предпазването от инфекцията, употребата на презервативи, изследването и антиретровирусното лечение.

Всички желаещи могат да си направят тестовете днес след 08:30 ч. в кабинет за безплатно изследване за ХИВ, който се намира в сградата на Столичната здравна инспекция на улица "Враня"20.

Центърът за сексуално здраве на ул. „Самуил" № 111 обявява Ден на отворените врати в часовете от 10:00 до 18:00 и също ще предлага безплатни и анонимни изследвания и консултации за ХИВ инфекцията.

Преди ден от ведомството отчетоха, че 88% от лицата, които тази година са регистрирани с ХИВ у нас, са се заразили по сексуален път.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ХИВ, СПИН, профилактика, изследвания

StreetBoard

Обожавах да гледам огъня с татко...

Петък, 08 Ноември 2019 / Истории от града
Да се стегнем, да се погрижим за себе си и в окото на бурята... Това е пътят на феникса в душите ни!   Обаждане по телефона... Приятел на баща ми: - Знаеш ли, Милена - започна той - тези дни все си мисля за баща ти! Всеки път, когато се срещнехме, му задавах един и същи въпрос: "Как си, [...]

Как се раждат аятоласите?

Сряда, 24 Януари 2018 / Общество
В какво се превръща религията, когато излезе от рамките на духовното?    Как се раждат аятоласите? Чудили ли сте се някога? Как хора, които сами се титуловат като "духовни водачи", постепено зомбират хората до такава степен, че последните забравят всичко човешко и извършват ужасява [...]