Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Безплатни изследвания за ХИВ

Четвъртък, 01 Декември 2016 / Хранене и Здраве
418
  • pixabay.com

Безплатни и анонимни изследвания за наличие на ХИВ вирус в кръвта ще се проведат днес по повод Световния ден за борба със СПИН, съобщи "Дарик". 

Мотото на тазгодишната кампания срещу коварния вирус е „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ". Тя ще бъде фокусирана върху предпазването от инфекцията, употребата на презервативи, изследването и антиретровирусното лечение.

Всички желаещи могат да си направят тестовете днес след 08:30 ч. в кабинет за безплатно изследване за ХИВ, който се намира в сградата на Столичната здравна инспекция на улица "Враня"20.

Центърът за сексуално здраве на ул. „Самуил" № 111 обявява Ден на отворените врати в часовете от 10:00 до 18:00 и също ще предлага безплатни и анонимни изследвания и консултации за ХИВ инфекцията.

Преди ден от ведомството отчетоха, че 88% от лицата, които тази година са регистрирани с ХИВ у нас, са се заразили по сексуален път.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ХИВ, СПИН, профилактика, изследвания

StreetBoard

Служебният кабинет ще излъчи еврокомисар, ако няма кабинет след изборите

Четвъртък, 16 Март 2017 / Общество
България ясно трябва да покаже, че иска да е част от европейския валутен механизъм, заяви Огнян Герджиков   Ако след парламентарните избори на 26 март не се сформирано редовно правителство, служебният кабинет ще предложи еврокомисар. Това обяви служебният премиер Огнян Герджиков да [...]

Умна система ще брои гратисчиите в София

Понеделник, 06 Март 2017 / Общество
Така Столичната община щяла да преценява и по кои линии има нужда от повече автобуси    Нова система ще отчита реалния брой пътници в столичния градски транспорт, съобщи зам.- кметът на София Евгени Крусев в сутрешния блок на ТВ Европа "Европа Сутрин". Целта е да се установи колко [...]