Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Джинджифилът в битка с рака

Събота, 03 Септември 2016 / Хранене и Здраве
1178
  • pixabay.com

Учени са доказали, че естествените му съставки убиват лошите клетки

 

Злокачествената природа на рака е погубила живота на много хора по целия свят. Учените търсят лек от години, като използват лекарства, облъчване и други съвременни научни методи, за да се опитат да забавят скоростта, с която ракът се развива и ако е възможно цялостното й изкореняване от организма. Има много форми на химиотерапия, но понякога като ефект от нея се получават метастази, или просто казано - ракът се разпространява в останалите органи, извън този, ударен от рака. 

Проучване на изследователи от Georgia State University, цитирано от lifehack.org, открива, че много натурални растения могат да се преборят с раковите клетки, образували се в определен орган на тялото, без да причиняват вреда на останалите части от организма. Изследователите откриват, че джинджифилът всъщност се бори успешно с рака на простатата. Този вид рак засяга голяма част от мъжете и е причина за огромен брой смъртни случаи всяка година. 

 

Изследването

 

Изследването отбелязва, че устната консумация на екстракт от джинджифил - един от най-широко използваните зеленчуци в света - значително възпрепятства развитието на тумора. Това се случва, защото джинджифилът потиска клетъчната прогресия по естествен път и променя нормалния темп на нарастване на раковите клетки. Вместо да позволява на раковите клетки да растат и да се размножават с бърза скорост, джинджифилът причинява апоптоза на клетката - или смърт в резултат на нормалния растеж на клетките в организма. Вместо да позволява на раковите клетки да се движат свободно, джинджифилът води до саморазрушаването им и намалява размера на поразените от рака пространства. Освен това джинджифилът е нетоксичен и в контраст с ефектите от химиотерапията, които водят до загуба на косата и здравето...

 

Коренът и неговите способности 

 

Както става ясно от горните доказателства, джинджифилът може би ще има ясно изразена положителна роля в бъдещите изследвания за борбата с рака, но кой точно джинджифил? Става въпрос за част от корена, която се използва предимно като подправка в повечето картофени, плодови и зеленчукови ястия. Неговите лечебни свойства вече са доказани и той е широко използван като противъзпалително средство, за облекчение на стомашно-чревни проблеми и дори помага за убиването на раковите клетки при рак на яйчниците. 

Изглежда, че джинджифилът съдържа мощни съединения, които водят до облекчение при възпаления.

Най-често джинджифилът се използва като прах или паста в храните и учените вярват, че добавянето на джинджифил към нормалната диета може да предпази тялото от образуване на ракови клетки изобщо. 

 

 





White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

джинджифил, рак, рак на простатата, полезни храни





StreetBoard

Спасяват още два лъва от зоопарка в Разград

Неделя, 17 Декември 2017 / Истории от града
„Четири лапи“ има споразумение с общината за намиране на дом на пет от седемте лъва от нелицензирания зоокът в града     Организацията за защита на животните „Четири лапи” ще прегледа и транспортира в София още два лъва от Разград – 12-годишна бременн [...]

Франциск – папата, който разчупи каноните

Неделя, 05 Май 2019 / Общество
Кой е човекът, който стои начело на Римокатолическата църква?   Той  е първият папа йезуит, първият който не е европеец, а идва от Латинска Америка и първият, който призна, че е закърмен с  българско кисело мляко. Световноизвестният режисьор Вим Вендерс направи филм за него, [...]