
Учени са доказали, че естествените му съставки убиват лошите клетки
Злокачествената природа на рака е погубила живота на много хора по целия свят. Учените търсят лек от години, като използват лекарства, облъчване и други съвременни научни методи, за да се опитат да забавят скоростта, с която ракът се развива и ако е възможно цялостното й изкореняване от организма. Има много форми на химиотерапия, но понякога като ефект от нея се получават метастази, или просто казано - ракът се разпространява в останалите органи, извън този, ударен от рака.
Проучване на изследователи от Georgia State University, цитирано от lifehack.org, открива, че много натурални растения могат да се преборят с раковите клетки, образували се в определен орган на тялото, без да причиняват вреда на останалите части от организма. Изследователите откриват, че джинджифилът всъщност се бори успешно с рака на простатата. Този вид рак засяга голяма част от мъжете и е причина за огромен брой смъртни случаи всяка година.
Изследването
Изследването отбелязва, че устната консумация на екстракт от джинджифил - един от най-широко използваните зеленчуци в света - значително възпрепятства развитието на тумора. Това се случва, защото джинджифилът потиска клетъчната прогресия по естествен път и променя нормалния темп на нарастване на раковите клетки. Вместо да позволява на раковите клетки да растат и да се размножават с бърза скорост, джинджифилът причинява апоптоза на клетката - или смърт в резултат на нормалния растеж на клетките в организма. Вместо да позволява на раковите клетки да се движат свободно, джинджифилът води до саморазрушаването им и намалява размера на поразените от рака пространства. Освен това джинджифилът е нетоксичен и в контраст с ефектите от химиотерапията, които водят до загуба на косата и здравето...
Коренът и неговите способности
Както става ясно от горните доказателства, джинджифилът може би ще има ясно изразена положителна роля в бъдещите изследвания за борбата с рака, но кой точно джинджифил? Става въпрос за част от корена, която се използва предимно като подправка в повечето картофени, плодови и зеленчукови ястия. Неговите лечебни свойства вече са доказани и той е широко използван като противъзпалително средство, за облекчение на стомашно-чревни проблеми и дори помага за убиването на раковите клетки при рак на яйчниците.
Изглежда, че джинджифилът съдържа мощни съединения, които водят до облекчение при възпаления.
Най-често джинджифилът се използва като прах или паста в храните и учените вярват, че добавянето на джинджифил към нормалната диета може да предпази тялото от образуване на ракови клетки изобщо.