Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Джинджифилът в битка с рака

Събота, 03 Септември 2016 / Хранене и Здраве
756
  • pixabay.com

Учени са доказали, че естествените му съставки убиват лошите клетки

 

Злокачествената природа на рака е погубила живота на много хора по целия свят. Учените търсят лек от години, като използват лекарства, облъчване и други съвременни научни методи, за да се опитат да забавят скоростта, с която ракът се развива и ако е възможно цялостното й изкореняване от организма. Има много форми на химиотерапия, но понякога като ефект от нея се получават метастази, или просто казано - ракът се разпространява в останалите органи, извън този, ударен от рака. 

Проучване на изследователи от Georgia State University, цитирано от lifehack.org, открива, че много натурални растения могат да се преборят с раковите клетки, образували се в определен орган на тялото, без да причиняват вреда на останалите части от организма. Изследователите откриват, че джинджифилът всъщност се бори успешно с рака на простатата. Този вид рак засяга голяма част от мъжете и е причина за огромен брой смъртни случаи всяка година. 

 

Изследването

 

Изследването отбелязва, че устната консумация на екстракт от джинджифил - един от най-широко използваните зеленчуци в света - значително възпрепятства развитието на тумора. Това се случва, защото джинджифилът потиска клетъчната прогресия по естествен път и променя нормалния темп на нарастване на раковите клетки. Вместо да позволява на раковите клетки да растат и да се размножават с бърза скорост, джинджифилът причинява апоптоза на клетката - или смърт в резултат на нормалния растеж на клетките в организма. Вместо да позволява на раковите клетки да се движат свободно, джинджифилът води до саморазрушаването им и намалява размера на поразените от рака пространства. Освен това джинджифилът е нетоксичен и в контраст с ефектите от химиотерапията, които водят до загуба на косата и здравето...

 

Коренът и неговите способности 

 

Както става ясно от горните доказателства, джинджифилът може би ще има ясно изразена положителна роля в бъдещите изследвания за борбата с рака, но кой точно джинджифил? Става въпрос за част от корена, която се използва предимно като подправка в повечето картофени, плодови и зеленчукови ястия. Неговите лечебни свойства вече са доказани и той е широко използван като противъзпалително средство, за облекчение на стомашно-чревни проблеми и дори помага за убиването на раковите клетки при рак на яйчниците. 

Изглежда, че джинджифилът съдържа мощни съединения, които водят до облекчение при възпаления.

Най-често джинджифилът се използва като прах или паста в храните и учените вярват, че добавянето на джинджифил към нормалната диета може да предпази тялото от образуване на ракови клетки изобщо. 

 

 





Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

джинджифил, рак, рак на простатата, полезни храни

StreetBoard

Нощното мотошествие не е било съгласувано с общината

Понеделник, 19 Септември 2016 / Истории от града
Целта на мероприятието беше да призове към толератност на пътя, но шумът предизвика гнева на много хора    Шествието с мотори късно вечерта на 17 септември не е съгласувано със Столична община. Това отговаря кметът на София Йорданка Фандъкова в соцалната мрежа Twitter на запитване [...]

Бездушни чиновници умъртвиха невинни животни

Петък, 30 Декември 2016 / Истории от града
4 кончета от защитена порода и 2 кучета бяха отнети от собствениците им   Бездушни чиновници от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) са умъртвили 4 малки кончета от защитена порода и 2 кучета, отнети от собствениците им, само защото са превозвани без чип и необходимите д [...]