Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кафето отваря вратата на грипа

Събота, 26 Октомври 2019 / Хранене и Здраве
288
  • pixabay.com

В студеното време трябва да спим повече и да пием повече чай

 

Ползите от кафето за здравето и настроението отдавна са доказани, но някои здравни експерти предупреждават, че в студеното време все пак трябва да внимаваме с горещата разсънваща напитка. Причината е, че в големи количества кафето дехидратира тялото ни, а това снижава имунитета ни. Така в студените дни тялото ни става по-податливо на вирусни инфекции.

Иначе, има много изследвания, че кафето намалява риска от риска от рак на дебелото черво, рак на гърдата и рак на черния дроб. Освен това, то драстично сваля риска от развитие на цироза.

Кафето подобрява и сърдечното ни здраве, намалява риска от Паркинсон и подобрява работата на мозъка, тъй като кофеинът стимулира производството на невротрансмитерите серотонин, допамин и норадреналин. Дори е доказано, че играе роля в борбата с диабет тип 2.

И все пак, когато дойде сезонът на грипа, можем да намалим броя на изпитите чаши с кафе, или да го заменим с чай или мляко с какао. Допълнително е добре да добавим към менюто си повече пресни сокове, плодове и зеленчуци, които съдържат витамин С. Много е важно също да спим достатъчно, така няма да имаме и толкова голяма нужда от кафе.

 

Вижте още: 

Кафето – приятел или враг

Кафето пази от рак

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кафе, грип, студ, имунитет, дехидратация, здраве

StreetInside

Една от големите тайни на съзнанието

Събота, 01 Септември 2018 / На предела
Подсъзнанието ни възприема идеи, а не мисли   Има едно нещо, което трябва да научим, ако искаме да бъдем истински ефективни в нашата психическа работа - как да мислим пълноценно на подсъзнателно ниво. (Знам, знам, ако мислим на това ниво и сме способни да го осъзнаем и да го насочим, то [...]

Аз, Вселената и Любовта

Неделя, 28 Юли 2019 / Към себе си
В моята лична Вселена избирам да бъда просто щастлива   Човекът е абсолютният господар в материалния свят, в който живеем. Сам избира ценностите си, а често избира и да не зачита чуждите. Може би единствената обща ценност за всички хора е свободата, но всеки я разбира по различен начин. [...]