Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кафето пази от рак

Сряда, 15 Юни 2016 / Хранене и Здраве
636
  • picjumbo.com

 

Горещите напитки обаче причиняват рак на хранопровода, предупредиха от ООН

 

 

Пиенето на много горещи течности може би причинява рак на хранопровода, показват изследвания на Международната агенция за изследване на раковите заболявания, предаде AFP, цитирана от „Фокус“. Същевременно агенцията вдигна подозренията, че кафето причинява рак, стига то „да се приема в нормални температури“.
„Резултатите от изследвания предполагат, че пиенето на много горещи напитки е една от възможните причини за рака на хранопровода. При това причината се крие в температурата, а не в самите напитки, които досега се смятаха за отговорни“, заяви Кристофър Уайлд, председател на международната агенция за изследване на раковите заболявания.

Всъщност за ползите от кафето има много изследвания. Едно от тях показва, че намалява риска от повторно връщане на рака при пациенти, лекувани от рак на дебелото черво.

Изследване, публикувано в Journal of Clinical Oncology, показва, че хора, които се лекуват от това заболяване в трети стадий на болестта намаляват риска с 42%, ако пият по 4 чаши кафе на ден.

Предполага се, че кафето намалява риска от това заболяване, тъй като ускорява преминаването на веществата през червата. Други изследователи посочват, че кафето има антиоксидантни свойства, които ефективно помагат на тялото в борбата с рака. Има изследвания, които показват, че считаната от мнозина за вредна напитка намалява риска от появата на рак на простатата и на гърдата, както и на някои видове рак на кожата.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кафе, полза, рак, злокачествени заболявания, горещи напитки, хранопровод

StreetView

Най-странното място на света

Събота, 05 Ноември 2016 / Места
Парчета от морското дъно, останали на суха земя, може би крият тайната на произхода на живота на Земята   Изучаването на морското дъно не винаги означава да влезеш в самото море, дори и ако това проникване се извършва с помощта звукови вълни, а не с подводници. Има няколко места, к [...]

Версайският дворец чака пратка, закъсняла с над 3 века

Понеделник, 25 Февуари 2019 / Места
Мраморен блок, предназначен за параклиса, ще бъде доставен по Сена    Блок от червен мрамор, който е бил поръчан преди 350 години, ще бъде доставен по река Сена във Версайския дворец, съобщава РИА Новости. Закъснялата пратка се очаква през 2024 година.Камъкът е бил изгубен през&nbs [...]