Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кафето пази от рак

Сряда, 15 Юни 2016 / Хранене и Здраве
555
  • picjumbo.com

 

Горещите напитки обаче причиняват рак на хранопровода, предупредиха от ООН

 

 

Пиенето на много горещи течности може би причинява рак на хранопровода, показват изследвания на Международната агенция за изследване на раковите заболявания, предаде AFP, цитирана от „Фокус“. Същевременно агенцията вдигна подозренията, че кафето причинява рак, стига то „да се приема в нормални температури“.
„Резултатите от изследвания предполагат, че пиенето на много горещи напитки е една от възможните причини за рака на хранопровода. При това причината се крие в температурата, а не в самите напитки, които досега се смятаха за отговорни“, заяви Кристофър Уайлд, председател на международната агенция за изследване на раковите заболявания.

Всъщност за ползите от кафето има много изследвания. Едно от тях показва, че намалява риска от повторно връщане на рака при пациенти, лекувани от рак на дебелото черво.

Изследване, публикувано в Journal of Clinical Oncology, показва, че хора, които се лекуват от това заболяване в трети стадий на болестта намаляват риска с 42%, ако пият по 4 чаши кафе на ден.

Предполага се, че кафето намалява риска от това заболяване, тъй като ускорява преминаването на веществата през червата. Други изследователи посочват, че кафето има антиоксидантни свойства, които ефективно помагат на тялото в борбата с рака. Има изследвания, които показват, че считаната от мнозина за вредна напитка намалява риска от появата на рак на простатата и на гърдата, както и на някои видове рак на кожата.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кафе, полза, рак, злокачествени заболявания, горещи напитки, хранопровод

StreetView

Увеличават цените в зимните курорти

Четвъртък, 08 Декември 2016 / Места
Голяма част от хотелите вече са запълнени за празниците през декември   Очакването за повече туристи през зимния сезон води до повишаване на цените в зимните курорти. Така зимната почивка се очертава с 10-15% по-скъпа в сравнение с миналогодишната. С 25% повече са и резервациите, показ [...]

Коледното градче в Драма

Неделя, 10 Декември 2017 / Места
Всяка година в месеца на коледните чудеса гръцкият град заживява нов живот, за да ви срещне с героите и магията на коледния дух   Известният Коледен базар в Драма се провежда от 14 години и вече има своите традиции с мирис на канела и коледни звънчета. Когато пристигнете, ви посрещат м [...]