Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кафето пази от рак

Сряда, 15 Юни 2016 / Хранене и Здраве
536
  • picjumbo.com

 

Горещите напитки обаче причиняват рак на хранопровода, предупредиха от ООН

 

 

Пиенето на много горещи течности може би причинява рак на хранопровода, показват изследвания на Международната агенция за изследване на раковите заболявания, предаде AFP, цитирана от „Фокус“. Същевременно агенцията вдигна подозренията, че кафето причинява рак, стига то „да се приема в нормални температури“.
„Резултатите от изследвания предполагат, че пиенето на много горещи напитки е една от възможните причини за рака на хранопровода. При това причината се крие в температурата, а не в самите напитки, които досега се смятаха за отговорни“, заяви Кристофър Уайлд, председател на международната агенция за изследване на раковите заболявания.

Всъщност за ползите от кафето има много изследвания. Едно от тях показва, че намалява риска от повторно връщане на рака при пациенти, лекувани от рак на дебелото черво.

Изследване, публикувано в Journal of Clinical Oncology, показва, че хора, които се лекуват от това заболяване в трети стадий на болестта намаляват риска с 42%, ако пият по 4 чаши кафе на ден.

Предполага се, че кафето намалява риска от това заболяване, тъй като ускорява преминаването на веществата през червата. Други изследователи посочват, че кафето има антиоксидантни свойства, които ефективно помагат на тялото в борбата с рака. Има изследвания, които показват, че считаната от мнозина за вредна напитка намалява риска от появата на рак на простатата и на гърдата, както и на някои видове рак на кожата.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кафе, полза, рак, злокачествени заболявания, горещи напитки, хранопровод

StreetInside

Защо имаме пет пръста?

Събота, 08 Октомври 2016 / На предела
Изследователите са убедени, че крайниците на гръбначните животни, както и на човека, са произлезли от рибните перки   Канадски биолози от Монреалския университет и от Института за клинични изследвания изясниха защо човек има пет пръста. Оказало се, че развитието на крайниците се определ [...]

Мислите са материални

Понеделник, 15 Август 2016 / На предела
  „Дали мислите, че можете, или че не можете, вие винаги сте прави!”   Неизчерпаеми са въпросите, които си задавате за неизвестното. Но всеки от вас, който се е опитал да работи по-сериозно по някой от изброените по-горе методи, със сигурност е променил някои сфери от [...]