Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как да разберем кои храни са подходящи за нас

Сряда, 15 Февуари 2017 / Хранене и Здраве
704
  • picjumbo.com

Какво представлява вега тестът и защо е полезен

 

Знаете ли, че може да пълнеете от краставица, пъпеш или домати? Възможно е организмът ви да не възприема диня например или определени зеленчуци, които за останалите около вас да са здравословни. И така докато си мислите, че се храните по най-полезния начин, всъщност да задръствате тялото си и да пълнеете без причина. 

Напоследък много хора са запалени по изготвянето на индивидуално меню чрез вега тест, който определя кои са най-подходящите за тялото ни храни, така че да сме здрави, спокойни и да изглеждаме добре.

Методът за тестване на поносимостта към определени храни е разработен е от немския лекар Х. Шимел, който доразвива концепцията на електропунктурната диагностика. Базира се на теорията, че всяка храна има различна енергийна структура. За да се изследва тази структура, трябва да се създаде свързваща верига между човек, храна и апарат.

Прави се компютърно изследване, чрез натискане на определена точка в основата на нокътя на палеца на едната ръка и се тества „отношението“ ни към определени храни, тоест дали тялото ги разгражда добре или не.

 

 

В ампули е поставен извлек от 18 вида животински протеини-меса, колбаси, яйца, 19 вида млечни продукти, от 23 пресни плодове и 6 вида ядки, 26 зеленчуци и 6 вида варива, напитки като кафе и какао, видовете шоколад, вина и концентрати. Тества се поносимостта на организма към цигарите, подправки, подсладители и консерванти.

След като се определят храните, към които тялото е толерантно, се изготвя индивидуален списък за това кои продукти трябва да се изключат от диетата ни за 3 или за 6 месеца. Тоест от менюто се премахват онези храни и напитки, които тялото ни не усвоява добре и в резултат на това натрупва мастни депа и токсини. След определения период те отново се връщат в менюто.

Ефектът от това е трайно намаляване на теглото без спазване на други хранителни ограничения, подобряване на тонуса и работоспобността на човека като цяло.

Опитът от използването на вега теста показва, че консумацията на толерираните от организма ни храни подобрява състоянието на хора с диабет, подагра, псориазис, инфаркт, инсулт, артериална хипертония, бъбречни, чернодробни и онкологични заболявания, на дихателна и ендокринна системи, климакс, наднормено или поднормено тегло, анорексия и булимия, гастрит, колит, запек, синдром на раздразненото дебело черво, гастроезофагеален рефлукс, анемии, акне, целулит, дерматити, депресии, неврози.

Изследването може да помогне за лечението на дадено заболяване, но не е алтернатива на лекарски преглед.

Тестът се извършва в рамките на около час, а резултатите са готови на момента. Вега тест не се препоръчва на пациенти с пейс мейкър, бременни жени и деца до петгодишна възраст.

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

вега тест, храни, здравословно хранене, диета

StreetInside

Спомени от минали животи

Понеделник, 19 Септември 2016 / На предела
Пет мистериозни случая на деца, които помнят детайли от предишния си живот   Представата, че душата е безсмъртна не е непозната за нито една религия. Някои религии, като например Будизма, поддържат идеята за вечния живот в центъра на ученията си, като всичко останало е само следств [...]

Петър Дънов: Любовта не завижда

Събота, 19 Август 2017 / На предела
Не сме ли в хармония, няма по-опасна сила от любовта   ... Любовта не завижда. Значи, за да видите дали ви е посетила истинската любов, трябва да се поизпитате дали не завиждате. Завиждате ли — нямате любов. Любовта трябва да съществува вечно в нашите дела: тя е потребна и в тоя [...]