Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как да се справим с лошото настроение

Събота, 25 Юни 2016 / Хранене и Здраве
729
  • сн. pixabay.com

 

Вярвате или не, ако си подредите задачите от вечерта, сутринта ви ще е много по-усмихната

 

Ако сутрин ставате вече уморени и в лошо настроение, това почти сигурно означава само едно - просто не умеете да започвате както трябва деня. Ето няколко съвета от zdrave.bg за добро начало на деня:

 

Приведете в ред това, което ви предстоиЗа да може сънят ви да бъде здрав, а утрото спокойно, запишете си всичко, което трябва да направите през следващия ден, чуйте прогнозата за времето, пригответе си дрехите и доколкото е възможно си подгответе закуската. Освен това преди сън си представете вашия утрешен ден в “розова светлина” – психолозите твърдят, че това е най-добрият начин за посрещане на утрото.Направете си списък на задачите


Вече сте се събудили. Ако сте се подготвили, доколкото е възможно, от вечерта, няма да ви се налага да бързате и ще ви остане време да обмислите добре какво ви предстои да свършите през целия ден.

 

Раздвижете се

 

Ако не спортувате и нямате определени дни и часове, които да прекарвате в залата за тренировки, то задължително трябва да правите по няколко упражнения сутрин. Изследванията показват, че в резултат на физическите упражнения се изработва серотонин, който предпазва от появата на депресия и песимистични настроения. 30 минути упражнения са от полза за сърцето и ще ви помогнат да почувствате прилив на енергия. Това време е напълно достатъчно за “отваряне” на порите, а кожата, вярвате или не, има голямо отношение към настроението.


Не бързайте, отпуснете се по време на закуска


Много от хората сутрин бързат и едва успяват “на крак” да си изпият чашата с кафе. А това е гаранция за лошо начало на деня. Ако станете съвсем малко по-рано, ще можете да се насладите на утрото, на взимането на душ, на закуската (пълноценната закуска е задължителна) и общуването с хората около вас. Тогава настроението ви ще бъде съвсем друго - ще гледате и на работата си и на света с много по-голям оптимизъм.


Ходете на работа пешаРазбира се, не във всички случаи може да се извърви целият път. Постарайте се да слизате 1-2 спирки по-рано или да паркирате колата си по-далеч, за да имате възможност да повървите и да подредите мислите. 
Сутрешната разходка ще събуди окончателно и тялото и мозъка. Така ще сте готови за предстоящия ден.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

събуждане, сутрин, настроение, здраве, усмивка, задачи

StreetInside

Аз съм лош актьор

Четвъртък, 07 Април 2016 / Към себе си
  Понякога знам предварително сценария, понякога изобщо не знам какво ще се случи по-нататък в моята пиеса   Аз съм актьор на сцената на моя живот. Понякога знам предварително сценария, понякога изобщо не знам какво ще се случи по-нататък в моята пиеса. И никога не знам с кого ще [...]

Каталог на звездите

Четвъртък, 26 Април 2018 / На предела
Нова 3-D карта на Млечния път ще "революционизира астрономията"   Европейският сателит “Gaia“ е създал триизмерна карта с повече от един милиард звезди в нашата галактика "Млечен път", показваща разстоянието от Земята и движението в космоса. Картата се счита за революционна [...]