Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Пилешки пай

Събота, 16 Юли 2016 / Хранене и Здраве
548
  • lovelylittlekitchen.com

За бърза вечеря през уикенда

 

Вероятно най-сложното в приготвянето на пилешки пай е оплитането на решетка от тесто отгоре. Но пък изглежда красиво. В оригиналната рецепта се приготвя с омесено тесто, но за да стане бързо и лесно, може да се използва замразено бутер тесто. Можете да използвате бялото месо от пилето, а бутчетата да изпечете отделно.

 

 

Продукти

 

1 лист замразено бутер тесто

4 супени лъжици масло

1/4 чаша нарязан лук

1/4 чаша нарязана целина

1/4 чаша нарязани моркови

1/4 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици брашно

2 чаши прясно мляко

1/2 чаша сметана

1 чаена лъжичка пилешки бульон

2 чаши варено пиле, нарязано на парченца

1/2 чаша замразен грах

1/2 чаена лъжичка прясна мащерка, плюс още за гарнитура по желание

1 яйце

 

 

Приготвяне

 

Оставете бутер тестото да се размрази на стайна температура и след това внимателно го разгърнете. В голям съд разтопете маслото, добавете лука, целината, морковите и солта и задушавайте докато лукът стане прозрачен, а зеленчуците започнат да омекват. Поръсете брашно и бъркайте 1-2 минути. Постепенно изсипете и разбъркайте млякото, сметаната и бульона и го оставете да се вари на лек огън докато започне да се сгъстява – за около 5 минути.

Намалете още котлона и добавете пилето, граха и мащерката.

Включете фурната да се загрява на 200 градуса.

Излейте сместа в квадратна стъклена/керамична тавичка. Нарежете бутер тестото на 12 равни ивици. Поставете го над пилешката смес, като преплетете лентите, за да се получи решетка. Отгоре го намажете с яйцето, което сте разбили леко.

 

 

Пече се около 30-35 минути докато горната част на тестото стане тъмно златиста. Пет минути след като извадите, може да сервирате.

 

Източник: lovelylittlekitchen.com





Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

пилешки пай, хранене, рецепти

StreetView

Пътуване до Бали: До Ява и обратно

Петък, 19 Август 2016 / Приключения
Знаех, че всеки остров в Индонезия е коренно различен, но на фона на Ява Бали изглеждаше като културната столица на Европа  Така или иначе, по време на целия престой в мен се бореха две основни неща - не мога съвсем да повярвам че сме тук, чувствам се доста чужда, като все едно нещо мно [...]

Панагюрище – духът на Априлското въстание

Вторник, 10 Юли 2018 / Места
В последните години градът се развива и като дестинация за различен туризъм   В последните години градът на Райна Княгиня се развива не само като исторически център, който пази в сърцето си от най-светите периоди от българската история. А и като място, на което разходката се съчетава с [...]