Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Повечето заразени с коронавирус не го предават на никого

Събота, 06 Юни 2020 / Хранене и Здраве
317
  • pixabay.com

Това показва ново изследване на епидемиолози в Хонконг 

 

Повечето коронавирусни инфекции са причинени от "свръхразпространители‘ - хора, които разпространяват заразата върху голям брой други хора, показва ново проучване, проведено от група епидемиолози в Хонконг, цитирано от израелското англоезично издание The Jerusalem Post и Агенция "Фокус".

"Приблизително 20% от носителите на SARS-CoV-2 са отговорни за 80% от всички случаи на предаване в Хонконг", отбелязват изследователите. Те също така са открили, че всички инциденти с разпространението се случват на закрито. Освен това, изследователите открили, че 70% от заразените не са разпространили вируса на други.

„Свръхзаразяванията“ се случват повече, отколкото очаквахме, повече от това, което би могло да се обясни случайно. Честотата на „свръхпредаването“ е извън това, което бихме могли да си представим“, казва Бен Каулинг, един от съавторите на проучването, пред Business Insider. "" Сега знаем кои мерки могат да бъдат най-полезни - ако бихме могли да спрем „свръхпредаването“ да се случи ние ще опазим най-много хора."

Изследователите са изучили няколко клъстера със заразени в Хонконг, и въпреки че имало няколко причини за разпространението на коронавирус, начинът, по който повечето хора са били заразени с вируса, е бил в определени социални събития с участието на един човек, който е разпространил заразата.

"Като цяло мнозинството (51,9%) инфекции със SARS-CoV-2 в Хонконг са били свързани с поне една от 135 известни групи", отбелязват изследователите. „Останалите 38,9% заразени се отнасят единствено до внесени случаи, при които не може да бъде идентифицирано по-нататъшно локално предаване.“ Предстои проверка на резултатите от изследването.

 

Вижте още:

Полски учени откриха как да забавят коронавируса

Между две злини: Никотинът срещу COVID-19

СЗО: Не чакайте скоро ваксина за COVID-19

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Covid, коронавирус, разпространение, пандемия, Хонконг

StreetBoard

Разглеждат казуса "Калиакра" имот по имот

Неделя, 06 Август 2017 / Общество
Борисов отиде при хората в Добруджа, за да търсят заедно решение на проблемите със защитените зони     В преговори между различните страни в казуса около „Комплекс Калиакра“ може да се намери решение, което да защити интересите и на данъкоплатците, и на собственици на [...]

Строежите в „Младост“ няма да спират

Четвъртък, 30 Март 2017 / Истории от града
Ресорните комисии в Столичния общински съвет отхвърлиха предложението за местен референдум   Жителите на столичния район „Младост“ няма да провеждат референдум, който да спре застрояването в зелени площи и детски площадки в квартала. Ресорните комисии в Столичния общински съ [...]