Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Робот приготвя по 300 пици за час

Четвъртък, 03 Октомври 2019 / Хранене и Здраве
218
  • gigazine.net
  • gigazine.net
  • gigazine.net
  • gigazine.net
1 / 4

Първата по рода си интелигентна платформа за приготвяне на храни беше представена от сиатълската компания „Пикник“. Роботът може да прави по 300 средни пици на час и по 180 големи, съобщава gigazine.net. 

„Пица-ботът“ сглобява пицата и дозира съставките, но приготвянето на тестото, сосовете и печенето се извършва от хора.

Когато се получи поръчка за пица, тя автоматично се регистрира в системата. Операторът въвежда количеството сос, и останалите съставки от рецептата. Ръката на робота автоматично прехвърля съставките върху тестото за пица, подредено на конвейера. Тъй като машината за приготвяне на пица има камера, тя разпознава центъра на тестото за пица и подрежда съставките на подходящи интервали.

 Двете заведения, в които започва автоматизирано производство на пица, са „Сентърплейт“ - заведение за бързо хранене на бейзболния стадион „Т-Мобайл Парк“ в Сиатъл и ресторант в Редмънд, щата Вашингтон.

 

Вижте още:

Роботи в ресторанта

Бизнес ниша: Магазини без продавачи

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

пица, робот, ресторант, храна

StreetInside

Какво да правим, когато някой ни вземе сиренцето?

Събота, 09 Декември 2017 / Към себе си
Промяната рано или късно ще дойде в живота ни, въпросът е как реагираме    Всички преминават през промяната през целия си живот. Всъщност промяната е единствената константа. Въпреки това, някои хора са в състояние да управляват промяната по-добре от други. „Кой ми взе сиренце [...]

Зрелите хора имат развити души

Неделя, 17 Юни 2018 / Към себе си
Как да разберете дали имате напълно развита душа и какво разкрива това за вас?   Да си импулсивен и безгрижен има своето очарование и носи понякога полза, но стоенето на твърда основа и в хармония с вътрешния свят е завоевание, което ще те води до по-велики житейски преживявания. Не в [...]