Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Робот приготвя по 300 пици за час

Четвъртък, 03 Октомври 2019 / Хранене и Здраве
405
  • gigazine.net
  • gigazine.net
  • gigazine.net
  • gigazine.net
1 / 4

Първата по рода си интелигентна платформа за приготвяне на храни беше представена от сиатълската компания „Пикник“. Роботът може да прави по 300 средни пици на час и по 180 големи, съобщава gigazine.net. 

„Пица-ботът“ сглобява пицата и дозира съставките, но приготвянето на тестото, сосовете и печенето се извършва от хора.

Когато се получи поръчка за пица, тя автоматично се регистрира в системата. Операторът въвежда количеството сос, и останалите съставки от рецептата. Ръката на робота автоматично прехвърля съставките върху тестото за пица, подредено на конвейера. Тъй като машината за приготвяне на пица има камера, тя разпознава центъра на тестото за пица и подрежда съставките на подходящи интервали.

 Двете заведения, в които започва автоматизирано производство на пица, са „Сентърплейт“ - заведение за бързо хранене на бейзболния стадион „Т-Мобайл Парк“ в Сиатъл и ресторант в Редмънд, щата Вашингтон.

 

Вижте още:

Роботи в ресторанта

Бизнес ниша: Магазини без продавачи

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

пица, робот, ресторант, храна

StreetBoard

Кметът, който създаде най-големия язовир

Петък, 09 Август 2019 / Българи от ново време
Историята за инж. Иван Иванов и Искър   Гениалният хидроинженер над 20 години работи по своето гигантско творение. И успява да го завърши, по волята на съдбата, в затвора с доживотна присъда от комунистическия съд. Работи денонощно, и в килията, с едничката цел, софиянци да пият на [...]

Кой печели и кой губи от пенсионните промени

Вторник, 26 Април 2016 / Общество
    Лансираните от финансовия министър Владислав Горанов пенсионни промени не са придружени с разчети и оценка на въздействието, каквото е изискването на закона, затова е трудно да се направи всеобхватен анализ как те ще се отразят на всички заинтересовани страни. Сигурното е, че г [...]