Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Робот приготвя по 300 пици за час

Четвъртък, 03 Октомври 2019 / Хранене и Здраве
338
  • gigazine.net
  • gigazine.net
  • gigazine.net
  • gigazine.net
1 / 4

Първата по рода си интелигентна платформа за приготвяне на храни беше представена от сиатълската компания „Пикник“. Роботът може да прави по 300 средни пици на час и по 180 големи, съобщава gigazine.net. 

„Пица-ботът“ сглобява пицата и дозира съставките, но приготвянето на тестото, сосовете и печенето се извършва от хора.

Когато се получи поръчка за пица, тя автоматично се регистрира в системата. Операторът въвежда количеството сос, и останалите съставки от рецептата. Ръката на робота автоматично прехвърля съставките върху тестото за пица, подредено на конвейера. Тъй като машината за приготвяне на пица има камера, тя разпознава центъра на тестото за пица и подрежда съставките на подходящи интервали.

 Двете заведения, в които започва автоматизирано производство на пица, са „Сентърплейт“ - заведение за бързо хранене на бейзболния стадион „Т-Мобайл Парк“ в Сиатъл и ресторант в Редмънд, щата Вашингтон.

 

Вижте още:

Роботи в ресторанта

Бизнес ниша: Магазини без продавачи

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

пица, робот, ресторант, храна

StreetView

Скалният параклис "Света Петка" в град Трън

Понеделник, 19 Февуари 2018 / Места
Много хора посещават това място, защото вярват в лечебните му сили   Казват, че светите места са трудно достъпни и само вярващия стига до тях. Едно от тези места е скалният параклис в град Трън, а негова покровителка е Св. Петка – Параскева Българска. Параклисът се намира на мал [...]

Скопие съблича барока

Неделя, 05 Ноември 2017 / Места
Правителството ще премахне част от паметниците, построени по времето на Никола Груевски   Скопие спира реконструкцията на сградите в стил барок и ще премахне част от паметниците, построени по времето на предишния премиер Никола Груевски. Малко след местните избори, спечелени безапелаци [...]