Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Робот приготвя по 300 пици за час

Четвъртък, 03 Октомври 2019 / Хранене и Здраве
129
  • gigazine.net
  • gigazine.net
  • gigazine.net
  • gigazine.net
1 / 4

Първата по рода си интелигентна платформа за приготвяне на храни беше представена от сиатълската компания „Пикник“. Роботът може да прави по 300 средни пици на час и по 180 големи, съобщава gigazine.net. 

„Пица-ботът“ сглобява пицата и дозира съставките, но приготвянето на тестото, сосовете и печенето се извършва от хора.

Когато се получи поръчка за пица, тя автоматично се регистрира в системата. Операторът въвежда количеството сос, и останалите съставки от рецептата. Ръката на робота автоматично прехвърля съставките върху тестото за пица, подредено на конвейера. Тъй като машината за приготвяне на пица има камера, тя разпознава центъра на тестото за пица и подрежда съставките на подходящи интервали.

 Двете заведения, в които започва автоматизирано производство на пица, са „Сентърплейт“ - заведение за бързо хранене на бейзболния стадион „Т-Мобайл Парк“ в Сиатъл и ресторант в Редмънд, щата Вашингтон.

 

Вижте още:

Роботи в ресторанта

Бизнес ниша: Магазини без продавачи

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

пица, робот, ресторант, храна

Street of Hope

Независимостта на деца, живели в дом

Неделя, 26 Юни 2016 / Гласът на детето
  Наскоро сте осиновили или сте станали приемни родители на изоставено дете. Как сте? Как се чувствате? Какво става с вас? Ами с детето? Нещо нещата не са наред, не се чувствате много добре. Малко като буря в чаша вода – тясно и необяснимо.   Защо се случи така?   Вие [...]

Над 70% от учителите са „за“ приобщаващо образование

Вторник, 28 Март 2017 / Гласът на детето
Не така стои въпросът с родителите обаче – две трети от тях не желаят в детската градина на децата им да има деца с ментални проблеми     Над 17 хиляди деца със специални нужди посещават масови детски градини и училища в България. Въпреки това още хиляди деца остават извън [...]