Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

50 години номер 8

Петък, 20 Май 2016 / Под прожектора
1021
  • Стоичков заведе част от специалните си гости в Президентството

Президентски почетен знак и футболен бенефис за юбилея на Христо Стоичков

 

 

Най-популярният в света български футболист Христо Стоичков получи Почетния знак на президента за изключителния принос към България и развитието на българския спорт, за особени заслуги към европейския и световния футбол и за социална ангажираност и подкрепа на значими каузи.

"Христо е човек, който е посветен на обществото, голям патриот, човек, който обича своята нация и своята родина. Христо е един голям българин", каза Плевнелиев на церемонията в петък.
"За мен е изключителна чест да събера всички тези величия на световния футбол. Тук в тази зала са идвали много делегации и гости, но толкова злато има за първи път. Искам спортът да обедини държавата", каза на свой ред Камата.

 

 

Стоичков беше придружаван на "Дондуков" 2 от своите специални гости, поканени за футболния бенефис „50 години номер 8“. Сред поканените за празничния мач са Диего Марадона, Карлос Валдерама, Джика Хаджи, Джика Попеску, Хорхе Кампос, Хосе Луис Чилаверт, Даниеле Масаро, Иван Саморано, Джанфранко Дзола и Антонио Бенариво.

 

 

Освен чуждите футболни величия, на терена ще излязат и българските звезди Димитър Бербатов, Мартин Петров, съотборниците на Стоичков от националния тим, стигнал до четвърто място на Световното по футбол в САЩ през 1994 г. като Красимир Балъков, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Любослав Пенев и др.


Футболното шоу започва в 20 часа на Националния стадион "Васил Левски" в София и ще бъде предавано пряко по bTV Action

 

 

 

Ето и някои от крилатите фрази на Камата:

 

„Ако и моите футболисти мислеха като Веско Топалов, работата щеше да е друга“

„Питайте бе, цървули“ (в началото на интервю за албански журналисти).

"Не ме снимайте как излизам, а как влизам" (пред сградата на БФС).

„Който играй, пичели, който ни играй, ни пичели“ (в ТВ реклама).

„Който играе, получава контузии, който не играе, ще се удари в главата, ще се блъсне някъде“.

„Айн-цу-цвайн-цу-дрън“ (прогноза преди мача с Германия на световното първенство в САЩ през 1994 г., завършил 2:1 за България)

„Разбрах, че още отсега шведите са се уплашили. Чувам, че не искали да идват на лагер в България, а щели да ходят в Кипър на топло. Явно се приготвят за жегата, която ги чака в София.“ (на първата пресконференция за 2005).

"От всеки цървул трандафор не става."

"-Любимият Ви предмет (въпрос на Кеворк Кеворкян, по това време гостите на Всяка Неделя носят в студиото любими предмети) -Физическо."

"Ами царя? Казах ли ви че е мошеник. Дойде и ви обра. Само моите имоти още не е взел, защото са в чужбина. На българите като им вземат всичко - да ходят да спят по хотелите на Миленчо Велчевия. Още преди няколко месеца казах, че НДСВ е групировка. Всички ги разкриха." — пред в. "Труд".

"Ту партс", съмтаймс люн, съмтаймс уин, соу, фърст дей релякс" ("Английският" на Стоичков след мача на Мамелъди, 17 ноември 2009). 

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Христо Стоичков, юбилей, бенефис

StreetInside

Защо не работи законът на привличането

Събота, 20 Януари 2018 / На предела
Внимавай какво си пожелаваш, са казали старите хора, защото това, за което мислим, рано или късно тропа на вратата ни. Или направо връхлита в живота ни, но не такова, каквото сме си го представяли. Тази теза е известна като „закона на привличането“ и се състои в това, че когато кон [...]

Майндфулнес: Как да живеем тук и сега

Събота, 24 Август 2019 / Към себе си
Техники, които помагат за постигане на баланс между тялото и ума   Майндфулнес е подход за разрешаване на психологически проблеми, свързан с вътрешното осъзнаване и приемане. Целта на метода е да се култивира мета-перспектива на съзнанието и личността, която може да насърчи по-голяма ме [...]