Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Queen е първата група, отпечатана върху монета

Вторник, 21 Януари 2020 / Под прожектора
332
  • instagram.com/royalmintuk
  • instagram.com/royalmintuk
  • instagram.com/royalmintuk
1 / 3

Монетата изобразява инструментите, на които свирят легендарните музиканти

 

Група Queen става първата група, отпечатана на британска монета. Тя ще се присъедини към кралица Елизабет II на нова монета, която пуска Кралския монетен двор, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

Емблематичната британска група е увековечена върху монета, стартираща серията „Music Legends“, произведена от официалния монетен двор. Кралица Елизабет е от лицевата страна, а Queen е от обратната страна.

Монетата изобразява инструментите, на които свирят  китаристът Брайън Мей, барабанистът Роджър Тейлър и бас китаристът Джон Дийкън. Изобразено е пианото на Фреди Меркюри „Bechstein“ и микрофона му. То е с три натиснати клавиша, представляващи ноти от мелодията на забележителения хит от 1975 г. "Бохемска рапсодия".

Дизайнерът на монетата Крис Фейси заяви, че се е опитал да представи „музикалната демокрация“ в лицето на групата, в която и четиримата членове са автори на класически хитове.

С номинална стойност от 5 паунда (6,50 долара, 5,85 евро) за колекционерите монетата струва 13 британски лири.

 

Вижте още:

„Бохемска рапсодия“ е най-слушаната песен на 20-ти век

Queen оглавиха класация за най-продавани албуми

Queen + Adam Lambert все пак са добра комбинация

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Queen, Куин, монета, музика, легенди

StreetBoard

Като не стигат парите, звъним на приятел

Петък, 27 Май 2016 / Общество
  Един от 10 българи е склонен да търси бърз кредит за решаване на финансов проблем, малко се доверяват и на банките   Всеки втори българин търси помощ от приятел или от семейството си, ако има финансови затруднения. Едва един от десет прибягва до така наречените бързи кредити, п [...]

Нови паяци шетат по улиците в София

Понеделник, 25 Юни 2018 / Истории от града
Зелената зона за паркиране се разширява с 2200 места от ноември     По софийските улици вече се движат новите "паяци" на Центъра за градска мобилност,, с които се репатрират паркираните в нарушение автомобили до наказателните паркинги на дружеството, съобщи БГНЕС. Дружеството заку [...]