Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Артистите и парите – обучение за творци

Петък, 17 Март 2017 / Под прожектора
2281
  • сн. Карол

Психология на творческия успех в Арт семестър 2017


Как се изгражда личния бранд на твореца, какво трябва да знаят хората на изкуството за комуникацията с галериите и медиите, как да продават чрез интернет, да регистрират фирма или да се справят като самостоятелно наети, каква е ползата от участието в конкурси...Това са само част от темите на финансовото обучение на групата „Карол“, предназначено за хора на изкуството.

Арт семестър 2017 започва на 6 април, а кандидатстването вече започна. Курсът е безплатен, но местата са ограничени.

Участниците в поредното издание на Арт семестър ще научат защо е важно да управляват собствения си бюджет, как да го правят, какво трябва да знаят, за да инвестират, какви фондове и защо избират хората на изкуството, ще разберат колективните схеми на инвестиране и техните предимства.

Основните лектори по финансовите теми са изпълнителни директори във финансова група Карол, а гост-лектор е Стойне Василев, създател на сайта за лични финанси и собствен бизнес SmartMoney.bg и председател на УС на Българска асоциация на личните финансови консултанти.

Темата за авторските права тази година е разширена с въпросите за патентоването, а лекторите са юрист-музикант и актьор, и експерт от Патентното ведомство-художник.

 

 

 

За първи път в програмата е включена темата за психологията на творчеството и успеха. Защо сме програмирани и как можем да се препрограмираме, за да сме успешни и в изкуството, и в личния живот, и в управлението на финансите? На тези въпроси ще отговори Георги Ангелов, който в „Карол“ води авторска програма за седемдневна трансформация. Трейдър, лекар, с докторат по имунология от един от най-престижните университети във Франция – Ecole Normale Superieure, в Арт семестър той ще провокира абстрактното мислене на творците с концепцията за квантовото мислене.

Както досега, Арт семестър включва две седмици с лекции и артшопи и една творческа седмица, в която ще всеки създава своя творба, вдъхновена от новите знания, които е получил. Обучението завършва с с обща изложба, по традиция след това в арт пространството на Карол се подреждат индивидуални изложби научастниците. 

Обучението е уникално по рода си и е насочено към всички модерно мислещи творци, без ограничения във възрастта и опита. И докато учат как да се справят с парите си, те танцуват, рисуват във вода, правят лампи...През тази година организаторите обещават и театър.

Как да се запишете и програмата на Арт семестър 2017. 

 

Вижте още: 

Финанси за артисти

 

 

Индивидуални изложби 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Арт семестър, финанси за артисти, Карол

Street of Hope

Достъп до образование? Да, но не сега…

Понеделник, 26 Юни 2017 / Гласът на детето
  Децата с увреждания често остават извън образователната система или срещат проблеми на всяка крачка в родните училища    Образованието е един от най-ефективните начини за преодоляването на дискриминацията и бедността, на която обикновено са обречени децата с увреждания. В [...]

По-високи заплати за учителите от април

Петък, 21 Януари 2022 / В клас
Предвижда се увеличение на възнагражденията с 12%   С около 12% ще се увеличи средната учителска заплата от април 2022 г. Така тя ще достигне 125% от средното възнаграждение в страната. Точният й размер ще бъде обсъден със социалните партньори и записан в наредба на министъра на образов [...]