Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Чарлийз Терон: Да помагаш на децата е всичко

Събота, 21 Декември 2019 / Под прожектора
178
  • centerforlivingpeace.wordpress.com

Американската актриса има своя програма за благотворителност в Африка

 

Чарлийз Терон сподели пред сп. „Пийпъл”, че да помага на децата в Африка и по света е „всичко“ за нея.

Американската актриса всъщност е родена и израснала в Южна Африка, а двете й деца Август и Джексън са осиновени именно оттам.  Пред списанието Терон казва, че това е работа за цял живот и тя "продължава да върви напред", за да помага на деца по целия свят като част от нейната „Програма на Чарлийз Терон за Африка”.

44-годишната актриса сподели, че е наследила грижовната си природа от майка си.

„Наистина това е всичко. Можете да видите ефекта, който дори малко работа, която вършим тук, има за хора, които толкова отчаяно се нуждаят от това. Това е нещото, което ме поддържа”, казва в интервюто Терон. 

Чарлийз споделя за една конкретна сесия, където тя отчаяно се опитвала да помогне на млади африканци да говорят по теми „табу”: „Искахме да накараме младите хора да говорят за неща, над които могат да поемат контрол, за да спасят собствения си живот. Нещото в Южна Африка е, че тук обществото е много консервативно, що се отнася до такъв тип разговори ... Спомням си, че седяхме в първия ни час и всички не обелиха и дума. Бяха смутени, защото цял живот им беше казвано, че това са теми, за която не говорите. Спомням си онази нощ как се разплаках от безсилие пред изпълнителния директор на фондацията ни с думите „Това никога няма да се промени. Как да накарам младите хора да се включат, да се ангажират с действия?”.

Вероятно заради личната трагедия, която преживява в детството си, когато майка й убива баща й при самозащита, Чарлийз носи борбен дух и буен темперамент. Пътят й в киното не започва лесно, но за сметка на това кариерата й е зашеметяваща. 

През 2003 година тя играе главна роля в екшъна "Италианска афера", приет с високи оценки от критиците и със значителни приходи от зрителите. Същата година Чарлийз достига върха в професионалната кариера на всяка актриса на планетата – печели "Оскар" за главна женска роля за превъплъщението си като серийната убийца Айлийн Вуорнос във филма на Пати Дженкинс "Чудовище".

Някои от най-емблематичните ѝ роли след това са във филмите "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Бързи и яростни" 8, "Снежанка и ловецът", "Атомна блондинка". Снима се и в романтичката комедия "А дано, ама надали", където си партнира със Сет Роугън.

Чарлийз Терон поддържа благотворителна фондация в подкрепа на младежта в родната ѝ Южна Африка и защитава други хуманитарни каузи като правата на жените и правото на еднополов брак. Неотдавна предизвика критики с решението си да отглежда големия си син като момиче, тъй като според нея 7-годишният Джексън сам е определил себе си като момиче. 

 

Вижте още: 

Тайните мисии на Принс

Мисия Уганда

Върви или умри: Мигранти, прогонени в Сахара

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Чарлийз Терон, Африка, деца, благотворителност

StreetView

Увеличават цените в зимните курорти

Четвъртък, 08 Декември 2016 / Места
Голяма част от хотелите вече са запълнени за празниците през декември   Очакването за повече туристи през зимния сезон води до повишаване на цените в зимните курорти. Така зимната почивка се очертава с 10-15% по-скъпа в сравнение с миналогодишната. С 25% повече са и резервациите, показ [...]

В Куба времето е спряло, но животът продължава

Неделя, 27 Ноември 2016 / Места
Въпреки огромните приходи от туризъм страната си остава в друго измерение и живее в различен ритъм     330 слънчеви дни в годината, най-ниска температура 26 градуса, 290 плажа, 1500 острова... Да, това е Куба, мястото вдъхновило Хемингуей да напише „Старецът и морето“ [...]