Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Дърмот Кенеди оглави британската класация за албуми

Неделя, 27 Ноември 2022 / Под прожектора
276

Роденият в Дъблин певец и текстописец Дърмот Кенеди оглави британската класация за албуми със "Sonder", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

За втори път в кариерата си той се изкачва до върха на подреждането след 2019 г., когато бе начело с "Without Fear". Тогава Кенеди стана първият ирландски изпълнител, оглавил класацията с дебютния си албум за повече от 20 години. "Sonder" излезе на 18 ноември. 

Втората позиция в чарта е за Тейлър Суифт и продукцията й "Midnights". Тя е на пазара от 21 октомври и превзе класациите.  

Брус Спрингстийн е трети с "Only The Strong Survive".

Коледният дух започва постепенно завладява и британския чарт. На четвърта позиция е нидерландският цигулар и диригент Андре Рийо и неговият оркестър "Йохан Щраус" с продукцията "Silver Bells",  включваща класики, посветени на Рождество Христово. Това е 13-ият албум на Рийо и неговия оркестър, стигнал до топ 10 на британската класация.

В челната петица място намират също рапърите Дрейк и 21 Савидж с "Her Loss".

Тейлър Суифт e начело на британската класация за сингли с "Anti-Hero" за пета последователна седмица. Парчето е пилотното от албума "Midnights".

Сам Смит и Ким Петрас се нареждат на втора позиция с "Unholy". В топ три е и Меган Трейнър с парчето "Made You Look".

Източник:БТА

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Дърмот Кенеди, музика, класация

StreetBoard

България вече е в чакалнята на еврозоната

Петък, 10 Юли 2020 / Общество
Страната започва процеса по приемането на еврото за национална валута   България вече е член на валутно-курсовия механизъм ERM II или т.нар. чакалня на еврозоната и на банковия съюз. Европейската централна банка съобщи на сайта си, че е постигнато споразумение между страните от еврозона [...]

Очаквания за 2022-ра: Търсят се работници, ще растат и заплатите

Петък, 17 Декември 2021 / Общество
От близо 194 хиляди работници и специалисти ще има нужда българският бизнес през следващата една година   Въпреки затягането на икономиката и ограниченията заради пандемията, фирмите планират да наемат работници и ще увеличават заплати през новата година. Това показват проучвания на Аге [...]