Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Госпожа "Стихийно бедствие" на 95

Четвъртък, 02 Февуари 2017 / Под прожектора
354
  • БГНЕС

Стоянка Мутафова обеща на публиката да се срещнат и на стогодишния юбилей

 

„Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми!“ – с тези думи Стоянка Мутафова се обърна към публиката, която беше изпълнила до краен предел голямата зала на Сатиричния театър в навечерието на рождения й ден.

Примата игра в спектакъла "Столетие мое", като влезе в ролята на Малу, която е събрала цялата си фамилия на своя 100-ен рожден ден.
След представлението кралицата на българската комедия беше изпратена с бурни аплодисменти.
„Примата на театъра”, „Урагана Стояна”, „Дръзката Госпожа Стихийно бедствие”, „Неотразимия женски феномен на българското кино”, „Фината аристократка на сцената”, „Бунтарката, която може да се държи и като принцеса, и като уличен гамен”, „Школа за начинаещите артисти”...Това са част от определенията, дадени от публиката през годините за Стоянка Мутафова, припомни служебният министър на културата Рашко Младенов.

„Аз бих сравнил миговете от съприкосновението с твоя блестящ талант с магията, която произвежда един уникален електронен музикален уред, наречен теремин, на който човек свири, без да го докосва. Естествена и емоционална, подобно на този невероятен инструмент, без да докосваш публиката физически, ти прегръщаш душата й и досягаш най-нежните струни в сърцето й. Какво по-голямо признание, каква по-голяма награда от това”, заяви Младенов в поздравленията си към голямата ни актриса, цитиран от БГНЕС.

Малко хора знаят, че истинското й име е Стояна, но понеже било объркано в един афиш, публиката я знае като Стоянка. Играе в над 50 театрални постановки и много от известните български филми.

 

Вижте още: 

Оперираха Стоянка Мутафова, тя гледа към сцената

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Стоянка Мутафова, театър, актриса, юбилей

StreetBoard

Петиция за отмяна на Брекзит събра над 700 000 подписа

Четвъртък, 21 Март 2019 / Общество
Наплив от желаещи да гласуват за оставане на Великобритания в ЕС срина сайта за петициите   Петиция, която призовава Тереза Май да отмени Брекзит, събра повече от половин милион подписа, съобщи Би Би Си, цитирана от БГНЕС. Големият брой желаещи да подпишат петицията срина сайта за пети [...]

Жените, които променят света

Сряда, 08 Март 2017 / Истории от града
Те са запалили огъня, който ни помага да намираме себе си   Има много велики жени, които ни напомнят за смелостта да бъдеш себе си и да променяш света чрез онази типична за жената обич и сила. Те са запалили огън, чиято светлина ни помага да намираме себе си дори в онези моменти, в коит [...]