Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Госпожа "Стихийно бедствие" на 95

Четвъртък, 02 Февуари 2017 / Под прожектора
338
  • БГНЕС

Стоянка Мутафова обеща на публиката да се срещнат и на стогодишния юбилей

 

„Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми!“ – с тези думи Стоянка Мутафова се обърна към публиката, която беше изпълнила до краен предел голямата зала на Сатиричния театър в навечерието на рождения й ден.

Примата игра в спектакъла "Столетие мое", като влезе в ролята на Малу, която е събрала цялата си фамилия на своя 100-ен рожден ден.
След представлението кралицата на българската комедия беше изпратена с бурни аплодисменти.
„Примата на театъра”, „Урагана Стояна”, „Дръзката Госпожа Стихийно бедствие”, „Неотразимия женски феномен на българското кино”, „Фината аристократка на сцената”, „Бунтарката, която може да се държи и като принцеса, и като уличен гамен”, „Школа за начинаещите артисти”...Това са част от определенията, дадени от публиката през годините за Стоянка Мутафова, припомни служебният министър на културата Рашко Младенов.

„Аз бих сравнил миговете от съприкосновението с твоя блестящ талант с магията, която произвежда един уникален електронен музикален уред, наречен теремин, на който човек свири, без да го докосва. Естествена и емоционална, подобно на този невероятен инструмент, без да докосваш публиката физически, ти прегръщаш душата й и досягаш най-нежните струни в сърцето й. Какво по-голямо признание, каква по-голяма награда от това”, заяви Младенов в поздравленията си към голямата ни актриса, цитиран от БГНЕС.

Малко хора знаят, че истинското й име е Стояна, но понеже било объркано в един афиш, публиката я знае като Стоянка. Играе в над 50 театрални постановки и много от известните български филми.

 

Вижте още: 

Оперираха Стоянка Мутафова, тя гледа към сцената

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Стоянка Мутафова, театър, актриса, юбилей

StreetView

Най-странното място на света

Събота, 05 Ноември 2016 / Места
Парчета от морското дъно, останали на суха земя, може би крият тайната на произхода на живота на Земята   Изучаването на морското дъно не винаги означава да влезеш в самото море, дори и ако това проникване се извършва с помощта звукови вълни, а не с подводници. Има няколко места, к [...]

Енергийни места: Българският Стоунхендж

Понеделник, 21 Август 2017 / Места
Комплексът край село Долни Главанак е смятан за древна обсерватория, такъв е и кромлехът до село Старо Железаре    Странна конфигурация от 24 каменни стълба, подредени в окръжност, попадат преди 12 години в полезрението на изследователя Георги Китов. Мистичните мегалитни наход [...]