Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Грандиозен успех за „Нострадамус“

Събота, 19 Ноември 2016 / Под прожектора
2211
  • БГНЕС

Спектакълът на Николо Коцев е разпродаден до последото място

 

Световната премиера на рок операта „Нострадамус“ разтърси и буквално, и преносно Русенска опера. Спектакълът, родил се от една мечта на големия китарист Николо Коцев, се превърна в събитие, за което ще се говори дълго, предаде БГНЕС.

Залата на операта се оказа тясна да побере публиката, сред която имаше много чуждестранни гости. Атмосферата в залата беше изключителна, а когато зазвуча и музиката на Николо Коцев, градусът на емоцията се покачи неимоверно. Заедно със солистите - рокизпълнители от България, Турция и Швеция, на сцената бяха балетът и хорът на Русенска опера.

Мащабната постановка, която пренесе зрителите в епохата на Средновековието и живота на пророка Нострадамус, бе съчетана с впечатляваща мултимедия.
Диригентът Найден Тодоров имаше нелеката задача да дирижира едновременно класическия оркестър в оркестрината и рок група „Кикимора“ заедно с гост-музиканти на сцената. Самата музика на „Нострадамус“, написана от Николо Коцев като симбиоза между рок и класика, беше тази, която освободи всички да дадат най-доброто и да превърнат премиерата в събитие.
Солистът на група „Кикимора“ Александър Атанасов като Нострадамус, Амалия Ненова от групата „Дърти Пърчис“ като кралица Катерина Медичи и съпругата на пророка Ан Гемел, Мехмет Кая от Турция като крал Анри II, певците от Швеция бяха аплодирани бурно от зрителите. За изключителната работа по световната премиера горещи аплаузи имаше и за режисьора Орлин Дяков, сценографа Иван Иванов - Йоаний, дизайнера на костюмите Николай Бузов.

Тази вечер е втората премиера на „Нострадамус“, билети вече няма. 


White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Нострадамус, Николо Коцев, рок опера, Русе, Кикимора

StreetInside

Има ли родени престъпници?

Сряда, 16 Януари 2019 / На предела
И може ли науката да направи нещо срещу агресивното поведение?   Много изследвания в последните години показват, че антисоциалното поведение може да се окаже кодирано в гените ни. Изследвания в тази област се правят от 1968 година, когато учени са открили, че 3% от мъжете с агресивно по [...]

Автентичност в 10 принципа

Понеделник, 20 Февуари 2017 / Кариера
Ако искате да бъдете лидер, отделете време да познавате себе си, търсете промените, не пестете енергия да направите света по-добър   Има повече от необходимото дефиниции и теории за лидерството като цяло. Това е тема, която е на фокус в бизнес публикациите от години. Какво прави лидери [...]