Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Хартиен арт фест в НДК

Понеделник, 16 Април 2018 / Под прожектора
136
  • amateras
  • amateras
  • amateras
  • amateras
1 / 4

Ако се чудите как миналото, настоящето и бъдещето могат да съжителстват едновременно, претворени от хартия, все още имате време да посетите Хартиен арт фест 2018. Експозицията е изложена в Националния дворец на културата до 18 април.

Произведенията от хартия по проекта ,,Минало, настояще, бъдеще” са разположени във фоайе Запад на НДК. Хартиените изобретения носят в себе си съвременният поглед на творци започнали кариерата си по времето на социализма, преминали през промяната и сътворили бъдещето с ръцете си. Младите автори от своя страна с творбите си влагат новаторство и друг възглед към проблематиката на социализма, но смело подчертават пътя си към бъдещето.

Втората експозиция на международния конкурс Аmateras е позициониран в Мраморно фоайе на НДК. За нея са избрани 67 артисти от 25 държави, сред които могат да се видят такива на изявени автори - членове на Световната асоциация за хартиено изкуство (IAPMA).

Изложбата е пъстра мозайка от идеи, техники, концепции, експерименти, достижения и авангардни решения, което прави конкурса истински парад на хартията. В тазгодишното издание има и творци, които са представяли свои произведения в едни от най-известните световни музеи в Германия, Италия, Великобритания, Бразилия, Япония, Корея, Китай, САЩ, Аржентина и др.

В последния ден от изложбата журито ще обяви кои са наградените творби.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Хартиен арт фест 2018, НДК

StreetBoard

Свалиха предаването на Люба Кулезич

Петък, 24 Ноември 2017 / Общество
Острият език на водещата не бил по вкуса на рекламодателите   След като преди две години СЕМ дръпна шалтера на ТВ7 точно преди старта на предаване на Любо Кулезич, само няколко месеца след появата й на нов екран, същото направи и телевизия Би Ай Ти. Мотивът беше, че е изнесла вътрешна и [...]

Сградата на Нотариата се руши

Сряда, 07 Март 2018 / Истории от града
Кметът на район „Средец“ Мария Ачкова сигнализира за ценни сгради, които са в лошо състояние    Кметът на столичния район „Средец" Мария Ачкова изрази своето безпокойство относно лошото състояние, в което се намират къщите на някогашния министър-председател Иван Е [...]