Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Хиляди се разходиха по вода

Неделя, 19 Юни 2016 / Под прожектора
795
  • AFP

 

Плаващите кейове на Кристо привлякоха огромен брой посетители още в първия ден от откриването на инсталацията 

 

 

„Уникално преживяване, да ходиш по вода! Велик Кристо! Истинският посланик на България! На платформата, с която обикаля езерото, а всички ръкопляскат се вее българския флаг! Смел, визионер, свободен-Кристо и Жан Клод!“. Така реагира на преживяването да „стъпи“ върху водата бившият депутат Мария Капон в социалната мрежа Linkedin.

 

 

Инсталацията „Плаващи кейове“ на художника Христо Явашев – Кристо беше открита вчера. Тя се намира на езерото Идео в Северна Италия и представлява 3-километрова пътека над водата, отвеждаща до малък остров. Съставена е от 220 хил. полиетиленови клубове, свързани с нитове. Върху тях са разпънато над 100 хил. кв. м оранжево-жълто покритие, което променя цвета си взависимост от светлината. Инвестицията в проекта е 15 млн. евро.

 

 

Откриването на проекта беше едно от най-чаканите събития в Италия тази година. Очаква се то да привлече стотици хиляди туристи, както и десетки милиони евро приходи, които да бъдат инвестирани в туристическата привлекателност на езерото и местните общини. И очевидно очакването се оправдава - само вчера по кейовете минаха около 55 хиляди души. Всеки, който някога е мечтал да стъпва по вода, може да го направи до 3 юли.

 

Вижте още: Обичате ли да ходите по вода

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Христо Явашев, Кристо, Изео, Плаващи кейове

Street of Hope

Има нещо гнило в матурите

Петък, 20 Май 2016 / В клас
  Три необходими промени в системата за провеждане на държавните зрелостни изпити      Вчера зам.-образователният министър Диян Стаматов обяви, че догодина ще се търси напълно нов модел за организация на зрелостните изпити, чрез който да се пресече мотивацията за препис [...]

Как да подкрепим децата в прехода към училище

Четвъртък, 08 Септември 2016 / Родители
  Задачата ни на родители е да застанем до децата в трудностите, но и да не им позволим да разпръснат талантите си     Преходът от детската градина към училище обикновено е труден за децата. Това е една напълно нова обстановка, с нови изисквания, преподаватели, нови дец [...]