Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Хиляди се разходиха по вода

Неделя, 19 Юни 2016 / Под прожектора
843
  • AFP

 

Плаващите кейове на Кристо привлякоха огромен брой посетители още в първия ден от откриването на инсталацията 

 

 

„Уникално преживяване, да ходиш по вода! Велик Кристо! Истинският посланик на България! На платформата, с която обикаля езерото, а всички ръкопляскат се вее българския флаг! Смел, визионер, свободен-Кристо и Жан Клод!“. Така реагира на преживяването да „стъпи“ върху водата бившият депутат Мария Капон в социалната мрежа Linkedin.

 

 

Инсталацията „Плаващи кейове“ на художника Христо Явашев – Кристо беше открита вчера. Тя се намира на езерото Идео в Северна Италия и представлява 3-километрова пътека над водата, отвеждаща до малък остров. Съставена е от 220 хил. полиетиленови клубове, свързани с нитове. Върху тях са разпънато над 100 хил. кв. м оранжево-жълто покритие, което променя цвета си взависимост от светлината. Инвестицията в проекта е 15 млн. евро.

 

 

Откриването на проекта беше едно от най-чаканите събития в Италия тази година. Очаква се то да привлече стотици хиляди туристи, както и десетки милиони евро приходи, които да бъдат инвестирани в туристическата привлекателност на езерото и местните общини. И очевидно очакването се оправдава - само вчера по кейовете минаха около 55 хиляди души. Всеки, който някога е мечтал да стъпва по вода, може да го направи до 3 юли.

 

Вижте още: Обичате ли да ходите по вода

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Христо Явашев, Кристо, Изео, Плаващи кейове

StreetBoard

Село помага на семейство без дом

Неделя, 15 Януари 2017 / Истории от града
Къщата им в пловдивското село Марково изгоряла до основи   Огнено бедствие остави без дом семейство с две деца на улицата. Къщата им в пловдивското село Марково изгоря до основи. Трагедията на семейството се превърна в кауза за цялото село, разказа историята NOVA. Семейство Павлови ням [...]

Облаци надвисват над световната икономика

Четвъртък, 10 Януари 2019 / Общество
Растежът се забавя и може да последва рецесия, предупреждава Световната банка   Според Международния валутен фонд и Световната банка от 2019-2020 ще настъпи период на намаляване на глобалния икономически растеж, което ще се отрази на целия Европейски съюз, а съответно и България. Икон [...]