Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изкуство в автомат

Петък, 21 Юли 2017 / Под прожектора
457
  • euronews.com

Група художници предлагат картините си навити си върху кенчета

 

Група художници от английския град Брайтън станаха популярни след решението си да продават картините си във вендинг машина. Автоматът се намира в центъра на града и предлага на публиката творби от млади артисти на цени от 20 до 50 паунда, разказва Reuters. Пространството за кенчета се превръща в „галерия”, а почитателите на съвременното изкуство бързо и лесно получават желаната творба. Картините са навити около металната кутийка и достигат до публиката след натискането на определените бутони.

 

 

Идеята хрумнала на един от художниците, а негов приятел, собственик на заведение му предоставил автомата си. Идеята била приета с радост от жителите Брайтън, известен, като най-либералният град в Англия.

"Понякога изкуството може да бъде малко претенциозно или да изглежда недостижимо", казва илюстраторът Хелън Хайт - един от творците, чиито творби се продават чрез машината.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

изкуство, картини, вендинг машина, Брайтън

Street of Hope

Фирмите са поръчали кадри на 19 нови гимназии

Четвъртък, 16 Юни 2016 / В клас
  Нови специалности по програмата за дуално обучение ще открият професионални училища в 13 области     19 гимназии в страната са получили заявки за обучение от работодатели за учебната 2016/207 година, съобщи министърът на образованието Меглена Кунева. Заявките са за [...]

Кунева даде заден за ромските стипендии

Четвъртък, 27 Октомври 2016 / В клас
Министерство на образованието няма да дава пари за ромските стипендии   Сумата за стимулиращите стипендии ще бъде изцяло поета от Международния ромски фонд, а Министерство на образованието ще дава пари за учителите (менторите), които ще работят с тези ученици. Това стана ясно от из [...]