Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изкуство в автомат

Петък, 21 Юли 2017 / Под прожектора
121
  • euronews.com

Група художници предлагат картините си навити си върху кенчета

 

Група художници от английския град Брайтън станаха популярни след решението си да продават картините си във вендинг машина. Автоматът се намира в центъра на града и предлага на публиката творби от млади артисти на цени от 20 до 50 паунда, разказва Reuters. Пространството за кенчета се превръща в „галерия”, а почитателите на съвременното изкуство бързо и лесно получават желаната творба. Картините са навити около металната кутийка и достигат до публиката след натискането на определените бутони.

 

 

Идеята хрумнала на един от художниците, а негов приятел, собственик на заведение му предоставил автомата си. Идеята била приета с радост от жителите Брайтън, известен, като най-либералният град в Англия.

"Понякога изкуството може да бъде малко претенциозно или да изглежда недостижимо", казва илюстраторът Хелън Хайт - един от творците, чиито творби се продават чрез машината.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

изкуство, картини, вендинг машина, Брайтън

StreetBoard

Скандал с осигурителните прагове

Сряда, 07 Септември 2016 / Общество
  Бизнесът отказва да подписва повече споразумения за нови осигурителни прагове и заплаши с напускане на тристранния съвет, ако държавата признае за партньор ССИ   Бизнесът продължава да настоява за отпадане на административно определените осигурителни доходи и няма да преговаря [...]

Банките крият лошите кредити

Вторник, 13 Септември 2016 / Общество
Секторът като цяло е добре, но е сред първите по необслужвани кредити    Средно банковата ни система е добре, но несредно не е. България, противно на уверенията, че разполага с почти перфектен банков сектор, е пета поред в европейските класации по лоши кредити. Банките в България [...]