Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изкуство в автомат

Петък, 21 Юли 2017 / Под прожектора
563
  • euronews.com

Група художници предлагат картините си навити си върху кенчета

 

Група художници от английския град Брайтън станаха популярни след решението си да продават картините си във вендинг машина. Автоматът се намира в центъра на града и предлага на публиката творби от млади артисти на цени от 20 до 50 паунда, разказва Reuters. Пространството за кенчета се превръща в „галерия”, а почитателите на съвременното изкуство бързо и лесно получават желаната творба. Картините са навити около металната кутийка и достигат до публиката след натискането на определените бутони.

 

 

Идеята хрумнала на един от художниците, а негов приятел, собственик на заведение му предоставил автомата си. Идеята била приета с радост от жителите Брайтън, известен, като най-либералният град в Англия.

"Понякога изкуството може да бъде малко претенциозно или да изглежда недостижимо", казва илюстраторът Хелън Хайт - един от творците, чиито творби се продават чрез машината.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

изкуство, картини, вендинг машина, Брайтън

StreetInside

Животът винаги намира начин

Понеделник, 14 Юни 2021 / Към себе си
Страданието е дошло, за да ни покаже нещо   Толкова е лесно да бъдем щастливи, когато дните са леки и изпълнени с красота... Когато ние и близките ни сме здрави, когато се събудим с чаша ароматно кафе, когато се срещнем с прекрасна душа, когато прегърнем любимия, когато се посмеем с дет [...]

План за успех: SMART-целите

Вторник, 23 Август 2016 / Към себе си
Може да действате спонтанно и да имате изключителни постижения, но един план винаги помага, защото дава структура и яснота     Преди време с познат разговаряхме за идентичностния капитал. Как ти звучи, попитах го. Отговори ми:  Звучи ми като шанс да крачат по-щастл [...]