Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Костенурка донесе "Еми" на Дъстин Хофман

Вторник, 22 Ноември 2016 / Под прожектора
557
  • БГНЕС

Той получи отличието в категория "Най-добър актьор"

 

Холивудският актьор Дъстин Хофман беше отличен с международната награда "Еми" в категорията „Най-добър актьор” за изпълнението си в „Костенурке, костенурке” по книгата на Роалд Дал, съобщи БГНЕС. Наградите се присъждат за телевизионни продукции и са еквивателент на наградите "Оскар" за кино и "Грами" за музика.

Филмът е адаптация на романа на Дал. Оригиналното заглавие на книгата е Esio Trot (Tort Оise – костенурка, написано отзад напред). Героят на Дъстин Хофман ухажва съседката си – овдовялата мисис Силвър (Джуди Денч), която отглежда малката костенурка Алфи.

Церемонията по награждаването беше в нюйоркския хотел „Хилтън”, но 79-годишният Хофман не присъства лично. Сп. „Върайъти” съобщава, че в категорията „Най-добра актриса” е спечелила Кристиана Пауъл за участието си в германския сериал Unterm Radar („Под радара”), съвместна продукция на студио Enigma Film и Westdeutscher Rundfunk.

В категорията „Забавни програми” победи шведското шоу Allt för Sverige ("Всичко за Швеция") с водещ Андерс Лундин. За най-добра комедия се пребори британската Hoff the Record (заглавието е каламбур от израза „оф дъ рекорд” – извън протокола, неофициално) за Дейвид Хаселхоф, който след пет развода и упорит лош късмет в Холивуд, пристига в Англия с надежда да възроди кариерата си.

За най-добра драма беше обявен германският сериал Deutschland 83 („Германия-83") – шпионски екшън и политически трилър, заснет съвместно от UFA-Fiction, американския кабелен телевизионен канал SundanceTV и германската RTL Television. Deutschland 83 първо излиза в САЩ, а след това е разпространен и в Германия. Сценаристката и продуцент Шонда Раймс, известна с телевизионни сериали като „Скандал” и „Как да ни се размине за убийство”, получи почетна награда "Еми".

БГНЕС


Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Дъстин Хофман, награди Еми, Костенурка

Street of Hope

Извинителните бележки ще са с номер от документа за преглед

Понеделник, 31 Октомври 2016 / В клас
Извиняването на отсъствията на учениците по болест ще става с медицинска бележка, в която лекарите ще посочват номер от амбулаторния лист, от документ за преглед в спешен кабинет или от болница при лечение. Това съобщи пред журналисти заместник-министърът на образованието Диян Стаматов, цитира [...]

Социално мислене

Събота, 26 Май 2018 / Гласът на детето
Работата в групи може да помогне на децата да разберат как да взаимодействат по-ефективно с другите   Програмите за преподаване на социално мислене са предназначени за децата, които имат проблеми с общуването. Социалното мислене учи децата как да разберат какво могат да мислят и чу [...]