Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Костенурка донесе "Еми" на Дъстин Хофман

Вторник, 22 Ноември 2016 / Под прожектора
486
  • БГНЕС

Той получи отличието в категория "Най-добър актьор"

 

Холивудският актьор Дъстин Хофман беше отличен с международната награда "Еми" в категорията „Най-добър актьор” за изпълнението си в „Костенурке, костенурке” по книгата на Роалд Дал, съобщи БГНЕС. Наградите се присъждат за телевизионни продукции и са еквивателент на наградите "Оскар" за кино и "Грами" за музика.

Филмът е адаптация на романа на Дал. Оригиналното заглавие на книгата е Esio Trot (Tort Оise – костенурка, написано отзад напред). Героят на Дъстин Хофман ухажва съседката си – овдовялата мисис Силвър (Джуди Денч), която отглежда малката костенурка Алфи.

Церемонията по награждаването беше в нюйоркския хотел „Хилтън”, но 79-годишният Хофман не присъства лично. Сп. „Върайъти” съобщава, че в категорията „Най-добра актриса” е спечелила Кристиана Пауъл за участието си в германския сериал Unterm Radar („Под радара”), съвместна продукция на студио Enigma Film и Westdeutscher Rundfunk.

В категорията „Забавни програми” победи шведското шоу Allt för Sverige ("Всичко за Швеция") с водещ Андерс Лундин. За най-добра комедия се пребори британската Hoff the Record (заглавието е каламбур от израза „оф дъ рекорд” – извън протокола, неофициално) за Дейвид Хаселхоф, който след пет развода и упорит лош късмет в Холивуд, пристига в Англия с надежда да възроди кариерата си.

За най-добра драма беше обявен германският сериал Deutschland 83 („Германия-83") – шпионски екшън и политически трилър, заснет съвместно от UFA-Fiction, американския кабелен телевизионен канал SundanceTV и германската RTL Television. Deutschland 83 първо излиза в САЩ, а след това е разпространен и в Германия. Сценаристката и продуцент Шонда Раймс, известна с телевизионни сериали като „Скандал” и „Как да ни се размине за убийство”, получи почетна награда "Еми".

БГНЕС


Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Дъстин Хофман, награди Еми, Костенурка

StreetBoard

Пътешествие през вековете

Събота, 09 Юли 2016 / Истории от града
  Работилници за деца показаха българската история през изкуството в Музея на колела   Дали ще извае съдинка за месене на хляб, или ще изпише одеждите на български цар или царица, дали ще нарисува копие, или ще направи керамична икона, детето, дошло днес в Музея на колела пред На [...]

Оптимизъм за икономиката

Сряда, 19 Октомври 2016 / Общество
Почти 3% ръст през тази година прогнозират експертите от БАН   Българската икономика ще отбележи ръст от 2,9% през тази година, прогнозираха от Института за икономически изследвания при БАН. През пролетта икономистите направиха прогноза за увеличение на произвежданите стоки и услуги с [...]