Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Прах и мечти - изложба на Искрен Илиев

Петък, 24 Март 2017 / Под прожектора
624
  • bulgaren.org
  • bulgaren.org
1 / 2

 

Виенската Галерия “Вива Арт“ гостува в София със самостоятелната изложба на живописеца Искрен Илиев

 

Изложбата на българския художник Искрен Илиев "Прах и мечти"  ще бъде подредена сред археологическите останки на Софийския римски амфитеатър. Ценителите на изкуството могат да я видят от 31 март до 30 април 2017 г. в галерия „Римини“, хотел „Арена ди Сердика“, ул. „Будапеща“ 2.

Фокусът на художника е винаги върху нетленното в тленното, в момента като вечност, съдържащ в себе си вчера, днес и утре, в надеждата на всеки един от нас да остави следа след себе си и в същото време в ясното съзнание, че сме просто зрънце пясък в часовника на вечността, само прашинка време в безвремието. И точно за това сме толкова ценни.

 

 

Художникът Искрен Илиев - ИСИ е един от най-ярките български млади творци зад граница. Роден е на 26.03.1975 г. в гр. Варна. От 1996 г. живее и работи като независим художник във Виена, Австрия.

Завършил е Университета по приложни изкуства във Виена, специалност Живопис, в класа на проф. Хутер. Има многобройни изложби, видео инсталации и сценични проекти, осъществени в Австрия, Бългaрия, Италия, Франция, Словакия и Германия. Негови картини са в частни колекции в Австрия, Холандия, Белгия, Испания, Швейцария и България. Правил е сценичен дизайн за Гучи, Формула 1, Роулинг Стоунс и Роби Уилямс, както и визуални ефекти за АйБиЕм, Проктър енд Гембъл, Роше и Мобилком.

Работи предимно в поредици и серии, следвайки определени теми като използва смесена техникa върху платно. Големите му фигуративни картини, както и графиките му са винаги „Без Име”, защото за него всяка творба представлява процес, който не бива да бъде ограничаван с бариери и заглавия.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Искрен Илиев, Галерия Римини, изложба

StreetBoard

Българин в САЩ се нуждае от помощ

Неделя, 27 Август 2017 / Истории от града
    Историята на Крис е от тези за силата на човешкия дух. Той е роден в София, журналист е във вестник „24 часа“ преди да замине за Америка, където живее от над 15 години. Трагедията с него се случва през 2012 г., когато претърпява тежка травма на гръбначния стълб. Сле [...]

Защо Планът „Юнкер“ е важен за България?

Четвъртък, 11 Май 2017 / Общество
  Механизмът ще даде възможност за ускоряване на икономическото развитие     Планът за стратегически инвестиции в Европа, известен като Плана „Юнкер“*, се съсредоточава върху инвестициите, а България има нужда да се справи с ниските равнища на приток на капитал. [...]