Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Прах и мечти - изложба на Искрен Илиев

Петък, 24 Март 2017 / Под прожектора
269
  • bulgaren.org
  • bulgaren.org
1 / 2

 

Виенската Галерия “Вива Арт“ гостува в София със самостоятелната изложба на живописеца Искрен Илиев

 

Изложбата на българския художник Искрен Илиев "Прах и мечти"  ще бъде подредена сред археологическите останки на Софийския римски амфитеатър. Ценителите на изкуството могат да я видят от 31 март до 30 април 2017 г. в галерия „Римини“, хотел „Арена ди Сердика“, ул. „Будапеща“ 2.

Фокусът на художника е винаги върху нетленното в тленното, в момента като вечност, съдържащ в себе си вчера, днес и утре, в надеждата на всеки един от нас да остави следа след себе си и в същото време в ясното съзнание, че сме просто зрънце пясък в часовника на вечността, само прашинка време в безвремието. И точно за това сме толкова ценни.

 

 

Художникът Искрен Илиев - ИСИ е един от най-ярките български млади творци зад граница. Роден е на 26.03.1975 г. в гр. Варна. От 1996 г. живее и работи като независим художник във Виена, Австрия.

Завършил е Университета по приложни изкуства във Виена, специалност Живопис, в класа на проф. Хутер. Има многобройни изложби, видео инсталации и сценични проекти, осъществени в Австрия, Бългaрия, Италия, Франция, Словакия и Германия. Негови картини са в частни колекции в Австрия, Холандия, Белгия, Испания, Швейцария и България. Правил е сценичен дизайн за Гучи, Формула 1, Роулинг Стоунс и Роби Уилямс, както и визуални ефекти за АйБиЕм, Проктър енд Гембъл, Роше и Мобилком.

Работи предимно в поредици и серии, следвайки определени теми като използва смесена техникa върху платно. Големите му фигуративни картини, както и графиките му са винаги „Без Име”, защото за него всяка творба представлява процес, който не бива да бъде ограничаван с бариери и заглавия.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Искрен Илиев, Галерия Римини, изложба

StreetBoard

Кирчо либерала

Неделя, 11 Юни 2017 / Истории от града
Той се бори срещу дискриминацията и езика на омразата, като нарича опонентите си "селски тъпаци" и "боклуци"   Кирчо е либерал. Кирчо ходи на събрания в защита на човешките права и на марш в защита на правосъдието. Кирчо е европеец. Той заклеймява Евразия, Путин и е горещ последовател н [...]

Обратна миграция...

Вторник, 12 Юли 2016 / Общество
  Заселващите се в България не компенсират изселващите се от страната     Напускащите България хора са повече от тези, които получават статут да живеят у нас. През миналата година са емигрирали около 30 хил. българи, а 25 хил. души от чужбина са дошли да живеят в България. [...]