Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Уитни, която не успя да обича себе си

Петък, 10 Август 2018 / Под прожектора
468
  • billboard.com

Но винаги ще остане в сърцата на феновете, защото избра музиката 

 

„Да се научиш да обичаш себе си е най-великата любов от всички“. Дали Уитни Хюстън не успя да повярва напълно в тези свои думи, или в битката с трудностите изгуби пътя, но остава завинаги обичана и абсолютно неповторима.

Насилие, наркотици, хомосексуални връзки...животът на Уитни добре показва каква е цената на славата и таланта. А тя остава сред най-успешните музиканти на всички времена.

Родена в семейство на музиканти на 9 август 1963 г., Уитни Елизабет Хюстън започва да пее в хор в църквата "The New Hope Baptist Church" още като дете.

На 15-годишна възраст прави първите професионални вокали с майка си Сиси Хюстън в хита на Шака Кан от 1978 г. I`m Every Woman. Продължава да пее, но интересът към модата й предлага възможността да работи като модел. През 1981 година е на корицата на списание "Seventeen", получава много предложения, но музиката побеждава. Уитни започва работа като водещ вокал в нюйоркска фънк банда, а през 1983 година подписва договор с „Ариста рекърдс“.

Дебютният й албум "Whitney Houston" е издаден през 1985 г. и разбива класациите.

 

 

В него са хитовите сингли All at Once, Thinking About You, You Give Good Love, Saving All My Love for You, How Will I Know, а от албума са продадени 3 млн. копия още през първата година в САЩ и 25 млн. копия по целия свят.

Певицата получава и първата си награда „Грами“.

През 1990 г. Уитни представя албума „I'm Your Baby Tonight“, от който продава 10 млн. копия.

През юли 1992 се омъжва за певеца Боби Браун. Следващият ход в кариерата на Уитни идва с ролята на разглезена певица, преследвана от вманиачен фен, във филма „Bodyguard“ (1992), в който ѝ партнира Кевин Костнър. Музиката на филма се продава в тираж от 34 милиона и подпомага музикалната ѝ кариера с три от най-големите ѝ хита – „I Have Nothing“, „I'm Every Woman“ (кавър по Шака Кан) и „I Will Always Love You“ (кавър на песен на Доли Партън). Но може би точно този успех води до краха на личния и живот. Браун не може да се справи с факта, че съпругата му е по-известна и успешна. Ревнува, но дори оттеглянето на Уитни от кариерата на певица не успява да спаси отношенията им.

 

 

През март 1993 Уитни ражда момиче - Боби Кристина. Бракът на Уитни и Боби е бурен. Въпреки твърденията за семейно насилие, употреба на наркотици и многото арести на Боби, Уитни Хюстън твърдо стои зад съпруга си. В този период поп-иконата започва да взима наркотични вещества. Но въпреки всичко публиката й остава вярна.

 

 

Два пъти е приемана за лечение, през 2010 година обявява, че се е справила, но година по-късно отново влиза в клиника. На 11 февруари 2012 г. Уитни Хюстън е намерена мъртва в хотелската си стая в "Бевърли Хилтън". Отначало експертите не свързват смъртта на звездата с наркотиците и смятат, че се е удавила, но след това се потвърждава, че го е направила под въздействието на наркотични вещества.

 

 

В музикалната си кариера Уитни печели 415 отличия – 6 награди „Грами“, 2 „Еми“, 30 награди на „Билборд“... Уитни Хюстън е и музикантът с най-много Американски музикални награди, присъдени на самостоятелен изпълнител. С покойния Майкъл Джексън споделя рекорда за най-много Американски музикални награди. Поставя рекорд за най-много Световни музикални награди, спечелени за една година (6 за 1994 г.). И още, и още...

Още като дете Уитни е знаела, че ако реши да поеме по пътя на музиката, ще бъде много самотна, но го е избрала.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Уитни Хюстън, музика

StreetInside

Дишането изхвърля 70% от токсините в тялото

Вторник, 30 Август 2016 / Към себе си
  Връзката между правилното дишане и здравето, щастието и баланса се обяснява с лекота както от медицината, така и от мистиката   Дишането може би е най-важната от всички функции в  тялото, защото в действителност всички останали функции зависят изцяло от него. Всички зн [...]

Жената днес...

Вторник, 09 Юли 2019 / Към себе си
Отношението към жените говори за степента на развитост в едно общество   Всеки, който смята жената за слабо същество, нуждаещо се неистово от закрила, живее в Средновековието, не в съвремието. Е, разбира се, някои средновековни схващания още съществуват и все още жената трябва да робува [...]