Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

"Порше" започва производството на първия си електромобил

Неделя, 08 Септември 2019 / Стил
145

До момента са поръчани над 30 000 броя

 

Немската компания за производство на луксозни автомобили „Порше“  започва производството на електромобили. До момента има 30 000 поръчки, съобщи базираната в Щутгарт компания. Първият електрически модел ще се нарича “Taycan”, а серийното му производство започва само дни след световната му премиера.

От компанията съобщават, че поръчките са направени още преди премиерата на новия модел, на която дизайнът на колата беше представен пред обществеността.
Модернизацията на производствените линии за модела започна през 2015 година. Порше обяви, че колата ще бъде напълно CO2-неутрална, което означава, че ще дори и заводът, в който се произвежда, ще използва изцяло възобновяема енергия.

 

 

 

Вижте още:

Зареждай докато караш

Пътеводител на електрическия стопаджия

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

електромобил, автомобили, екология, Порше, Porshe Taycan

StreetBoard

Българите пътуват с пари назаем

Сряда, 01 Ноември 2017 / Общество
Добрата новина е, че кредит се търси за повишаване на жизнения стандарт, а не за плащане на сметки     Българите теглят все повече кредити, за да си позволят екскурзия – за последните шест месеца молбите за потребителски кредит за почивка са се увеличили 3 пъти. Това показва [...]

Битката със смога

Четвъртък, 18 Януари 2018 / Общество
В Китай строят гигантски филтри за мръсния въздух, в Перу залагат на пречистващи билбордове   Мръсният въздух взима милиони в света жертви годишно. В доклад на Световната здравна организация се казва, че излагането на фини прахови частици е допринесло за 3,2 милиона преждевременни смърт [...]