Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Да работиш в Полиграфическия всъщност е престижно

Четвъртък, 30 Юни 2016 / Стил
503
  • AG Capital

Стартира втора фаза на проекта за реконструкция на знаковата сграда

 

Модерен офис на няколко крачки от центъра на София? Има няколко сгради, но повечето от тях са наети от години, предлагат сравнително малки офиси и често имат проблеми с паркоместата. Затова още преди няколко години, когато стартира реконструкцията на сградата на полиграфическия комбинат, беше ясно, че проектът ще е успешен. Сега стартира пълното обновяване и на втората част от комплекса, който до 2017 година ще предложи на пазара нови 10 хил. кв. м офиси. Много или малко е това на фона на 1,8 млн. кв. м бизнес площи и на още 176 хил. кв. м в строеж? Не е много, но е предвидено компаниите, които ще се нанесат, да ползват помещения до 2000 кв. м, където напоследък е недостигът.

Такива пространства наемат основно аутсорсинг компаниите, които отново са активни в разширяването на екипите и съответно офисите си, а на пазара навлизат и нови.

От друга страна, строителството на нови сгради се забави в периода на кризата и така съществуващите сгради вече са наети, така че фирмите трудно могат да намерят по-големи простраства, отбелязва изпълнителният директор на Полиграфия бизнес център Сергей Койнов.

Проектът е съвместна инвестиция на Northridge Capital - частен фонд за инвестции в недвижими имоти, базиран в Лондон и водещия български холдинг в сферата на недвижимите имоти AG Capital. Ремонтът е на стойност 10 млн. евро, но общата стойност на проекта се оценява на 50 млн. евро. Между старата и новата, вече работеща като модерен бизнес център част на комплекса, ще се изгради връзка и ще се създаде възможност за още по-големи пространства за наемане. Помещенията имат всички характеристики на най-високия офис клас А, включително зелени простраства в коридорите.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Полиграфия офис център, ремонт, втора част, офиси

StreetView

Забавни родителски провали

Сряда, 01 Ноември 2017 / Приключения
  Да си родител не е лесна работа и тези, които имат деца, добре знаят това   Независимо от нашите най-добри намерения, понякога ситуацията може да стане неудобна, особено когато малките ни грешки са на гърба на децата. BoredPanda предлага колекция с родителски провали, които [...]

Учени откриха древен океан под земята

Сряда, 23 Ноември 2016 / Места
Наличието на вода в дълбоките недра на земята играе важна роля в геологичната активност на планетата и климатичните промени   Британски и американски геофизици откриха дълбоко в земните недра воден океан, съобщи Лента, цитирана от БТА. Обширните маси вода са на дълбочина 400-600 км. Те [...]