Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Да работиш в Полиграфическия всъщност е престижно

Четвъртък, 30 Юни 2016 / Стил
559
  • AG Capital

Стартира втора фаза на проекта за реконструкция на знаковата сграда

 

Модерен офис на няколко крачки от центъра на София? Има няколко сгради, но повечето от тях са наети от години, предлагат сравнително малки офиси и често имат проблеми с паркоместата. Затова още преди няколко години, когато стартира реконструкцията на сградата на полиграфическия комбинат, беше ясно, че проектът ще е успешен. Сега стартира пълното обновяване и на втората част от комплекса, който до 2017 година ще предложи на пазара нови 10 хил. кв. м офиси. Много или малко е това на фона на 1,8 млн. кв. м бизнес площи и на още 176 хил. кв. м в строеж? Не е много, но е предвидено компаниите, които ще се нанесат, да ползват помещения до 2000 кв. м, където напоследък е недостигът.

Такива пространства наемат основно аутсорсинг компаниите, които отново са активни в разширяването на екипите и съответно офисите си, а на пазара навлизат и нови.

От друга страна, строителството на нови сгради се забави в периода на кризата и така съществуващите сгради вече са наети, така че фирмите трудно могат да намерят по-големи простраства, отбелязва изпълнителният директор на Полиграфия бизнес център Сергей Койнов.

Проектът е съвместна инвестиция на Northridge Capital - частен фонд за инвестции в недвижими имоти, базиран в Лондон и водещия български холдинг в сферата на недвижимите имоти AG Capital. Ремонтът е на стойност 10 млн. евро, но общата стойност на проекта се оценява на 50 млн. евро. Между старата и новата, вече работеща като модерен бизнес център част на комплекса, ще се изгради връзка и ще се създаде възможност за още по-големи пространства за наемане. Помещенията имат всички характеристики на най-високия офис клас А, включително зелени простраства в коридорите.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Полиграфия офис център, ремонт, втора част, офиси

StreetView

Енергийни места: Рилските езера

Събота, 08 Април 2017 / Места
Заблатяването на част от езерата е предречено от Учителя Беинса Дуно, като част от преминаването през трудни години и духовно падение   Това е един от най-силните енергийни центрове не само в България, но и на Планетата. За съжаление през последните години тук е налице силно еколог [...]

Предшественикът на човека тръгва от Балканите

Вторник, 23 Май 2017 / Места
    Нaй-дpeвнитe ocтaнĸи oт пpaчoвeци са открити край Чирпан в България и край Пиргос Василисис в Гърция   Корените на човешката еволюция са на Балканския полуостров и датират отпреди 7,25 млн. години. Това доказва международен екип от учени от Германия, България, Гърция, Ка [...]