Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Дафни Селф: Животът в дрехите

Понеделник, 18 Септември 2017 / Стил
1283
  • daphneselfe.com

Най-възрастният модел в света ни дава неповторими уроци по увереност

 

Всяка жена се притеснява от белезите, които годините оставят по лицето и тялото й. А като че ли целият моден бизнес прави това внушение с неписаното правило, че една жена може да бъде търсена като модел до около 30-годишна възраст. Но истории като тази на Дафне Селф показват, че красотата няма възраст.

 

 

Тя е се появява на модния подиум на 20-годишна възраст, сега е на от 89 години и още приема ангажименти свързани с работата като модел. Самата тя твърди, че всъщност става модел, когато се появява на страниците на списание Vogue и подписва договор с една от водещите модни агенции.

 

 

На сайта си Дафни споделя, че ранното раждане на децата й и дава възможност след 35 години да се отдаде на кариерата си. Разбира се тя не отрича добрите гени на родителите й, спорта и никога не се подлага на непроверени диети. Никога не посяга към полуфабрикати и не използва микровълнова фурна. Споделя, че детството й е било тежко, защото е било в периода на Втората световна война, но съдбата и до днес й дава реванш.

 

Дафне Селф не се старае да прикрива възрастта си, дори не боядисва косата си.

Снимана е от Марио Тестино, Ник Найт и Дейвид Бейли. Работила е за Dolce и Gabbana, вериги, като TK Maxx и редовно се появява в страници за модни вестници и лъскави списания. Тя е един от най-търсените модели във Великобритания и работи без прекъсване почти двадесет години. Но това, което я прави наистина изключение, е активността й на подиума в края на 80-те. Освен това издава книгата „Начинът, по който носехме – животът в дрехите“, провежда курсове за модели, изнася лекции, в които дава съвети за увереност. „Тъй като хората сега живеят на 100, имам големи надежди”, казва Дафне Селф – жената, която е пример за това, че от нас зависи как ще приемем и изживеем годините си.

 

Вижте още: 

Годините й отиват

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Дафни Селф, модел, красота, възраст

StreetBoard

Ако Мадрид и Барселона не се вразумят

Понеделник, 02 Октомври 2017 / Общество
  Кадрите с насилие от Барселона шокират. И ако двата политически лагера продължат да дърпат чергата само към себе си, следващата политическа катастрофа няма да се забави     Каталунският премиер Карлес Пучдемон се сдоби с кадрите, които му бяха толкова необходими, за да под [...]

Очаквания за 2022-ра: Шест потенциални кризи в България

Петък, 31 Декември 2021 / Общество
От гледна точка на комуникациите се намираме в непознати води и в силно напрегнати времена Смяната на властта дава нова надежда да се предположи, че новите управляващи и новите подходи ще формират устойчиви правила и че комуникационните кризи ще бъдат управлявани по-ефективно. Но закъсненият [...]