Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Дизайнер отказва да облича първата дама на САЩ

Събота, 19 Ноември 2016 / Стил
1071
  • thedailybeast.com

Софи Теале предпочита човешките ценности пред престижа да продължи да работи за Белия дом

 

Родената във Франция дизайнерка Софи Теале, която работи в Ню Йорк и е любимка на първата дама на САЩ Мишел Обама, не желае да облича бъдещата стопанка на Белия дом Мелания Тръмп, съобщи БГНЕС.

В продължение на години първата дама на САЩ Мишел Обама и победената кандидатка за държавен глава на демократите Хилари Клинтън бяха фаворити на модните дизайнери, които ги обличаха така че да изтъкват техните най-добри качества и ценности.

В открито писмо Теале заявява отказа си да облича бъдещата първа дама заради политическите възгледи на съпруга й Доналд Тръмп. Дизайнерката призова и другите моделиери да последват примера й.

„Като човек, който винаги се стреми към разнообразие, лична свобода и зачитане на всеки един начин на живот, аз няма да участвам в обличането на следващата първа дама и няма да позволя да бъда асоциирана с нея. Реториката на расизъм, сексизъм и ксенофобия, разпространена от нейния съпруг, са абсолютно несъвместими с общите ценности, с които живеем", написа тя в имейл към медиите.

В опит да смекчи имиджа на съпруга си, който по време на кампанията си успя да обиди жените, мексиканците, мюсюлманите, и инвалидите, Мелания се представя за защитничка на честността, уважението, състраданието и щедростта, но това не е достатъчно за извастният дизайнер.

За момента Софи Теале е първата, която отказва да бъде свързвана с името на бъдещата първа дама, но според западни издания едва ли ще е последната.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Мелания Тръмп, дизайнер, мода, Софи Теале

StreetBoard

Паметна плоча - да, име на аудитория - не

Събота, 04 Ноември 2017 / Общество
Защо преподавателите от Софийския университет не искат да наименуват аудитория на името на доц. Кристиян Таков?   Журналистът Татяна Ваксберг сподели във Фейсбук каква е реакцията на ръководството на Юридическия факултет на Софийския университет на предложението на името на доц. Кристи [...]

Над 200 хил. българи празнуват на Никулден

Вторник, 06 Декември 2016 / Истории от града
А защо на трапезата се слага риба? Над 200 000 българи празнуват имен ден днес, като 2/3 от тях носят имената Николай и Никола. Имен ден имат още Николина, Николинка, Никол и Нина. Освен тях, днес празнуват още рибарите, моряците, банковите служители и търговците. Денят е и официалният праз [...]