Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Годината на Земния глиган

Петък, 04 Януари 2019 / Стил
1145
  • pixabay.com

 

Прасето е символ на плодородието и на късмета. Какво ни очаква според китайския хороскоп? 

 

Китайската нова година започва във вторник 5.02.2019г. и приключва на 24.01.2020г. Тя ще премине по знака на Земния глиган (или свиня) - последната, дванадесета зодия от китайския хороскоп. Хората, родени през 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, са зодия глиган.

Според китайския зодиак, годината на Земния глиган ще е изпълнена с късмет. Това е идеалното време както да изкарвате пари, така и да инвестирате. Годината на прасето ще е пълна с радост, приятелство и любов за всички зодии, защото прасето привлича към себе си успех във всички сфери, разказва edna.bg.

 

Работа

 

В професионален план годината за Плъх, Вол, Заек и Коза ще бъде отлична. Тези хора ще бъдат пълни с енергия и комбинативност. Ще имат предпоставки да се възползват от всяка възможност и да реализират целите си. Техните усилия ще бъдат възнаградени между юли и октомври 2019 г. В началото на есента и към края на 2019 г. те ще трябва да работят по-усилено, ако изберат да се включат в голям проект с екипна работа.

Професионалната дейност на Тигър, Кон, Маймуна и Свиня през 2019 г .: в края на февруари и през целия март е най-добре да балансирате усилията си, в противен случай рискувате да бъдете обладани от изтощение. Само през октомври и ноември 2019 г. хората от тези зодиакални знаци ще могат да постигнат всичките си цели.

 

Здраве

 

Нервността ще бъде враг през 2019 г. за Плъх, Вол, Куче и Маймуна. Не трябва да хабите излишна енергия. Правите ли го, ви очаква стрес и постоянно безсъние. Според Фън Шуй, трябва да поставите статуетка на костенурка в западния ъгъл на дома си. За да запазите баланса, трябва да спортувате редовно.

Хората, родени под знака на Тигър, Петел, Кон и Заек, ще имат завидна енергия през цялата 2019 г., но не трябва да надценяват възможностите си. Важно е да се храните правилно, а според специалистите, ако поставите бамбук в западната част на дома или офиса, ще привлечете положителни енергии, хармония и просперитет.

 

Любов

 

Щастието през 2019 г. е отредено за хората от зодиите Плъх, Свиня, Заек и Куче. Вече обвързаните ще бъдат любящи и страстни, а партньорите им ще бъдат на седмото небе. 2019-а ще е благоприятна година за специални срещи за тези четири зодии.

В любовта, първото тримесечие на 2019 г. ще е много благоприятно за женените представители на зодиите Змия, Вол, Тигър и Маймуна. 

Най-щастливи в Годината на глигана ще бъдат родените в годината на Коня, Вола, Дракона и Свинята. Тези четири знака са благословени от съдбата да бъдат дълголетни и здрави. Те ще имат отлично здраве, което от своя страна ще направи прекрасна 2019-а за любовта и кариерата. Представителите на Змия, Плъх, Вол и Заек ще се възползват от дадените им възможности за подобряване на личния и професионален живот. Годината ще донесе късмет в любовта и брака.

 

Символът на прасето

 

В митологията свинята се свързва с плодовитост и с Богинята на плодородието, разказва БНР. В древна Гърция, например я смятат за любимо животно на богинята на плодородието Деметра, принасят я в жертва и на Афродита.

Прасето се появява в дома на българина почти заедно с най-добрия му приятел кучето. Преди 8000 години европейците опитомяват дивите свине и ги приемат в домовете си. Те не харесват техния нрав и държание, но не могат да се откажат от месото им. Прасето се отглежда, за да се принесе в жертва по време на Коледа. Смята се, че самото име на празника идва от глагола „коля“.

Съществуват хиляди народни вярвания, които доказват различните качества на нашия покровител през тази година. Вярва се, че той може да слиза под земята и да открива различни пещери, които са обитавани от змейове и хали, защото е неразпознаваем от злите сили. Легенда разказва, че стадо свине влязло в Рибешката пещера в Белоградчик и се изгубило, след време свинете се появили от пещера намираща се чак на Карпатите. Те сами чрез копаенето на тунели прокарали този път и така селяните разбра ли, че българската пещерата е свързана с Карпатите чрез тайни тунели. Други народни поверия твърдят, че прасето е много умно и досетливо. Вярва се, че когато прасето събира съчки в устата си и ги носи в кочината си то предупреждава своя стопанин, че ще има лятна буря или зимна виелица.

 

Вижте още: 

Годината на жълтото земно куче

Какво ни очаква в Годината на петела

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Земен глиган, свиня, прасе, китайски хороскоп, 2019, прогнози

StreetView

Енергийни места: Рупите

Неделя, 07 Май 2017 / Места
Баба Ванга казвала, че на мястото на Кожух планина имало древен град, погребан от лавата   Местността Рупите е едно от най-известните енергийни места в България. Точно заради това известната пророчица Баба Ванга избира да прекара последните години от живота си там. И който е ходил, зна [...]

Откриха сметка за възстановяване на паметника на Каймакчалан

Вторник, 27 Септември 2016 / Места
  На този връх се е провела една от най-тежките битки в бългаската история   Националният исторически музей обяви банкова сметка за дарения за възстановяването на разрушения от македонския журналист Миленко Неделкович паметник на Каймакчалан. На призива от страна на българската дъ [...]