Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Иновации от Opel - отличете се от тълпата

Неделя, 15 Октомври 2017 / Стил
897
  • opel.bg

 Четири премиери на Opel на Автомобилен салон София 2017

 

Opel за първи път представя своя нов флагман във вариантите Grand Sport и Sports Tourer, както и най-новите попълнения на семейство Х на марката - “x(екс)-тремно” модерния и подвижен Crossland X и новия SUV Opel Grandland X.

 

 

Флагман със здраво тяло

 

Новият Opel Insignia следва динамичния пример на големите спортни купета, демонстрира безкомпромисен вътрешен простор и предлага отлично равнище на безопасност. Второто поколение на Insignia впечатлява със спиращи дъха линии, приветлива вътрешна атмосфера и високотехнологични решения, простиращи се от авангардните матрични предни светлини Оpel IntelliLux LED и свръхмодерни електронни системи за подпомагане на водача - от активната система за поддържане на лентата на движение до страхотния head up дисплей. Активната система на предния капак, допринасяща за повишаване на защитата на пешеходците придава завършен вид на повишеното равнище на безопасност. В допълнение към това, Insignia ще предложи и типичната за марката Opel първокласна свързаност с интеграция на смартфон функциите, която вече предлага още едно ново удобство на Opel OnStar – личният асистент (Personal Assistant), който дава възможност на пътуващите в Insignia да правят хотелски резервации, както и да търсят подходящи места за паркиране с помощта на служител на системата OnStar. Като цяло, новата Insignia впечатлява със страхотна динамика, подобрен вътрешен простор и отлично съчетание от качества и цена, което я прави сериозно предизвикателство дори за продуктите на престижните автомобилни марки.

Новият флагман на марката е и първият модел на Opel, който се предлага с осемстепенна автоматична трансмисия, 360° панорамна камера и интелигентна система за двойно предаване с функция „torque vectoring” за насочване на въртящия момент. В съчетание с високоефективните нови турбодвигатели, намаляването на теглото с до 200 килограма в зависимост от варианта и снижаването на позицията на седалките, новите Insignia Grand Sport и Sports Tourer осигуряват на водача директно и много по-активно от когато и да било усещане зад волана.

 

Новата Insignia Grand Sport

 

вече заимства много от елементите от атлетичния концептуален модел Monza Concept, но тази линия намира своето още по-впечатляващо продължение при новото поколение на Insignia Sports Tourer. Въпреки че външните размери са нараснали леко до обща дължина от 4 986 милиметра, новото попълнение в гамата изглежда много по-атлетично и динамично. Увеличената с 11 милиметра следа, внушителната предна решетка и вдъхновените от Monza Concept форми на предните светлини засилват съвместно това впечатление. Осанката на автомобила се подчертава и от междуосието, което е увеличено с 92 милиметра, достигайки 2 829 милиметра при едновременно скъсяване на предния надвес на каросерията с 30 милиметра. Характерното за марката Opel „острие”, което започва в предната врата и се извива плавно назад води с лекота погледа от предната към задната част на каросерията. Хромираното острие на лайстната на прозорците на свой ред протича динамично и се влива в задните LED светлини, допринасяйки за още по-динамичното излъчване на „ниската”, висока едва 1 483 милиметра Insignia Sports Tourer. Сребристите шини за багажник на покрива (серийно при всички нива на оборудване) спомагат за визуалното изтегляне на силуета на новия модел, карайки го да изглежда по-нисък и подчертавайки висока класа на дизайна.

Родството между Insignia Sports Tourer и студията Monza Concept е особено ярко изразено в оформлението на задната част – формите изглеждат много по-леки отпреди вследствие на ясните линии, които ги дефинират при новия модел. Заедно с тесните, леко изпъкнали задни LED светлини в двойно „криловидна” форма, те допринасят за яркото впечатление, което прави задната част на флагмана на марката Opel. Така високотехнологичното излъчване на студията Monza Concept се превръща в реалност.

Новата Insignia Sports Tourer не само изглежда по-елегантно и динамично, а е и по-практична. Надвесът между бронята и отвора на багажника е намален благодарение на изискано оформения заден капак, който същевременно улеснява и процеса на товарене и разтоварване. Освен това, широчината на товарния отсек в областта между задните калници е увеличена, което прави инсталирането на обемисти предмети като клетки за кучета например много по-леко. Същото се отнася и за дължината на багажното пространство, която е увеличена с 97 милиметра до 2005 милиметра при сгънати облегалки на задните седалки. Така новата Insignia Sports Tourer може да предложи максимален багажен обем от 1 640 литра, което е с над 100 литра повече от капацитета на нейния предшественик.

С цел да направи процеса на товарене и разтоварване възможно най-лесен, задният капак може да се отвори с движение на крака, без никакво докосване на автомобила. В съчетание със системата за достъп без ключ “Keyless Open”, лекото движение на крака под задната броня е достатъчно за отваряне на задния капак (правилната зона се показва от прожектираното на земята изображение на силуета на автомобила). Още едно такова движение с крак води до затваряне на багажника. Интелигентната система е в състояние да открие всяко препятствие зад автомобила и блокира работата на механизма в случай на опасност. В допълнение височината на отваряне на капака може да бъде предварително програмирана, в случай че отварянето на капака става в закрит гараж. Освен това задният капак може да бъде отворен и с отделен бутон на мястото на водача, с бутон отзад или с дистанционното управление в контактния ключ.

С цел увеличение на багажното пространство, новата Insignia Sports Tourer предлага допълнително и разделени в отношение 40/20/40 сгъваеми задни седалки, които позволяват още по-гъвкави конфигурации на товарния обем. Задната седалка може да бъде сгъната просто с натискане на бутон, разположен в багажния отсек. Освен това допълнителното оборудване на новия модел включва и пакета FlexOrganizer Pack със странични релси, разделителни мрежи и различни възможности за закрепване на багажа, така че всичко в багажника да бъде подредено прегледно и осигурено надеждно и безопасно. Отварящото се нагоре покривало на багажния отсек прави достъпа до товарното пространство още по-лесен.

 

Sports Tourer

 

Sports Tourer

 

 

На Автомобилен салон София 2017 първата си поява пред българската широка публика ще направи новият стилен Opel Crossland X. Моделът се отличава със смел дизайн и достойнствата на SUV автомобилите плюс атрибутите, които улесняват градския начин на живот. Гъвкавият градски кросоувър предлага водещ в сегмента обем на багажника от 520 литра при използваеми и петте пътнически места, както и по-висока позиция на седене и съответно отлична видимост. Както водачът, така и неговият спътник могат да се възползват от спечелилите множество награди и сертифицирани от AGR (Aktion Gesunder Rücken) ергономични седалки. Opel е единственият производител, който предлага такъв голям комфорт в този сегмент (това се отнася и за Crossland X и за Mokka X). Допълнително към това пътниците на задната седалка имат възможност да я регулират по хоризонтала (напред и назад) в диапазон 150 мм. Това прави Crossland X още по-гъвкав.

Новият кросоувър на Opel се характеризира с ултрамодерни технологии, които превръщат всекидневието в по-безопасно, по-лесно и по-приятно преживяване. Предлаганите допълнително иновативни изцяло LED предни светлини, head up дисплеят и панорамната задна камера заедно с напредничавия асистен за паркиране, системата за предупреждение при опасност от сблъсък отпред с разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране, асистенцията за поддържане на лентата на движение, системата за разпознаване на знаците за ограничаване на скоростта на движение, както и състоянието на сънливост на водача и сигнализацията при наличие на автомобил в страничната сляпа зона. Opel OnStar и модерните инфоразвлекателни системи IntelliLink, които, в зависимост от включеното устройство, са съвместими с Apple CarPlay и Android Auto и осигуряват чудесна цифрова свързаност.

 

Crossland X 

 

Crossland X

 

Модерни, динамични линии, страхотен  off-road дизайн, висока позиция на седалките, осигуряваща типичната за SUV моделите превъзходна видимост във всички посоки, както и многобройни технологии на върхово равнище, изобилие от вътрешен простор и комфорт за до петима пътници – всичко това е новият Opel Grandland X. Гамата от свръхмодерни системи за подпомагане на водача и възможности осигуряване на допълнителен комфорт при Grandland X е наистина първокласна - адаптивен круз контрол АСС (Adaptive Cruise Control) с функции за разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране AEB (Automatic Emergency Braking), предупреждение за сънливост на водача DDA (Driver Drowsiness Alert), система за паркиране АРА (Advanced Park Assist) и камерата с 360° обзор са само някои от акцентите в тази насока. Opel за пореден път потвърждава своя ангажимент за водеща позиция по отношение на светлинните технологии, оборудвайки Grandland X с ярки светлини благодарение на системата Adaptive Forward Lighting (AFL) на предните светлини с LED елементи. Новото попълнение в гамата на марката предлага и целогодишно удоволствие от шофирането независимо от вида и състоянието на пътната настилка. Toва е възможно благодарение на допълнително предлаганата електронна система за контрол на сцеплението IntelliGrip, която се грижи за оптимално сцепление и стабилно поведение на пътя независимо от това дали Grandland X се движи по заснежен, кален, покрит с пясък или мокър път.

Ергономичните предни седалки със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Инициатива за подобряване здравето на гърба), отоплението на волана и на предните и задните седалки осигуряват върхово равнище на комфорт. Задният капак, който се отваря и затваря само с леко движение с крак, осигурява лесен достъп до багажното пространство отвън. В типичните за марката Opel традиции, водачите и пътниците в Grandland X се радват на изключително високо ниво на комуникационна свързаност с последното поколение съвместими с Android Auto и Apple CarPlay инфоразвлекателни системи IntelliLink, както и с личния асистент за свързаност Opel OnStar.

Идеално оборудваният Grandland X с дължина 4.48 метра е третият представител на семейството Opel X и сериозен претендент за място в бурно разрастващия се SUV клас, в който със сигурност ще внесе допълнително оживление. Само в компактния клас, делът на SUV моделите отбелязва увеличение от седем процента към 2010 до близо 20 процента в момента. В същото време Grandland X разширява богатата гама на Opel в този извънредно популярен сегмент на компактния клас.

 

Grandland X

 

От края на тази година за моделната гама на новата Insignia ще започне да се предлага новата програма Opel Exclusive и на българския пазар. Тя ще даде възможност на клиентите на марката да се отличат сред тълпата, придавайки индивидуален облик на своята Insignia в съответствие с личния си вкус и стил. Клиентите на Opel Exclusive ще могат да избират от неограничена палитра от цветове в зависимост от собствените си предпочитания. Без значение дали искате цветът на автомобила да отговаря на разцветката на любимата ви вратовръзка или да отразява цвета на очите на любимия ви човек – екипът на Opel Exclusive ще ви позволи да го осъществите.

След като направят своя избор на цвят, клиентите на Opel Exclusive могат да се възползват от още едно ниво на индивидуализация, правейки своя избор от предлаганите от Opel три характерни изпълнения на покритието. Трислойното лаково покритие е новаторски подход в смесването на компонентите. То дължи своето интензивно и хармонично излъчване на трите слоя в структурата на външното лаково покритие. Лаковото покритие с металик ефект отразява повече случайни светлинни отблясъци, което му придава искрящ блясък. A лаковото покритие с перлен ефект поразява сетивата с фини слоеве от включени в покритието кристали, които му придават невероятно естествен перлен блясък.

 

В допълнение към това, програмата Opel Exclusive ще предложи и допълнителни възможности за индивидуализация, сред които видове кожени тапицерии, палитра от различни модели колела и декоративни елементи в дизайна, запазени единствено за клиентите на програмата Exclusive.

Като част от програмата Exclusive, Opel работи и върху нови дигитални решения като видеоматериали със свръхвисока 4K разделителна способност за търговските центрове на марката, както и за решения с допълнена реалност, която да позволи на клиентите на марката да добият впечатления от своя нов автомобил с впечатляваща разделителна способност и усещане за пълно потапяне във виртуалното изживяване.

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Opel, Автосалон София 2017

StreetView

Кафявите мечки в Аляска стават вегетарианци

Събота, 02 Септември 2017 / Места
  Заради глобалното затопляне сезонът на бъза започна в края на юли    Кафявите мечки на остров Кодиак в Аляска предпочитат да ядат плодове вместо сьомга, след като заради високите температури тази година любимият им бъз узря по-рано, съобщава в. "Индипендънт", цитиран от БТА [...]

Ботаническа градина в дядовия двор

Събота, 18 Юни 2016 / Места
Млад географ събра над 300 растения в Ихтиманското село Борика   Изкуство ли е градинарството, или просто занаят? Въпрос на лично отношение. Може просто да практикуваш древното свещенодействие – семе-земя-слънце-вода-храна, оставено ти в наследство от фамилията; а може да го пресъ [...]