Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кажи ми искам ли да те слушам

Сряда, 12 Октомври 2022 / Стил
116
  • pixabay.com

Хората „чуват“ с очите си

 

Начинът, по който изглеждаме и това, което излъчваме, са именно онова, което създава първото впечатление за нас самите. Иначе казано онези седем секунди, в които дори нямаш време да проговориш, а отсрещната страна вече знае дали иска да те слуша или не. Това разказват Катя Василева и Кристина Крънчева в подкаста на БНР 257.

Седемте секунди включват 55% външен вид и език на тялото, 38% глас – тембър, интонация, диалект и 7% думи.

Като житейски факт водещите посочват, че хора с по две висши образования, изключителни професионалисти в своята област, когато заговорят на диалект, не могат да успеят в кариерата така, както други, които нямат чак толкова силни страни, но не говорят на диалект.

За езика на тялото най-важна от всичко е усмивката, израз на нашата приветливост. Много хора, вероятно го правят несъзнателно, но поддържат сериозно изражение на лицето си, сякаш имат лукче в устата. И тук подсъзнанието ни ни предупреждава как да подхождаме с такива хора и дали изобщо да се занимаваме с тях.

Според психолозите, за да се промени първото впечатление са необходими две години. В същото време двете години, прекарани вкъщи по време на COVID- 19 промениха възприятията ни и начина ни на мислене и това е още едно доказателство.

Непълноценното общуване, седенето пред компютрите и телефоните, забавеното вземане на решения се отразиха и на поведението ни. 

 

Татуировката: Начин да изразиш себе си или стигма

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

външен вид, стил, първо впечатление, отношения

StreetBoard

Българите теглят кредити за стари задължения и ремонти

Сряда, 02 Декември 2020 / Общество
Средният размер на заемите за обединяване на задължения е 10 000 лева   Две трети от заемите, изтеглени през последната година, са били за погасяване на стари задължения или ремонт. Българинът прибягва до заем и за покупка на автомобил. Това показват данните от обзора „Потреб [...]

Коледна песен за Тони Джентълмена

Петък, 23 Декември 2016 / Истории от града
    Трябва да е било някъде през 1986 година, по това време – 23 декември. Аз и тате седяхме на Централна гара и чакахме пиянския влак за Кюстендил. Това беше един забележителен влак, който вършеше немислимото – вземаше разстоянието от 80 километра до родния ми град за [...]