Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кажи ми искам ли да те слушам

Сряда, 12 Октомври 2022 / Стил
298
  • pixabay.com

Хората „чуват“ с очите си

 

Начинът, по който изглеждаме и това, което излъчваме, са именно онова, което създава първото впечатление за нас самите. Иначе казано онези седем секунди, в които дори нямаш време да проговориш, а отсрещната страна вече знае дали иска да те слуша или не. Това разказват Катя Василева и Кристина Крънчева в подкаста на БНР 257.

Седемте секунди включват 55% външен вид и език на тялото, 38% глас – тембър, интонация, диалект и 7% думи.

Като житейски факт водещите посочват, че хора с по две висши образования, изключителни професионалисти в своята област, когато заговорят на диалект, не могат да успеят в кариерата така, както други, които нямат чак толкова силни страни, но не говорят на диалект.

За езика на тялото най-важна от всичко е усмивката, израз на нашата приветливост. Много хора, вероятно го правят несъзнателно, но поддържат сериозно изражение на лицето си, сякаш имат лукче в устата. И тук подсъзнанието ни ни предупреждава как да подхождаме с такива хора и дали изобщо да се занимаваме с тях.

Според психолозите, за да се промени първото впечатление са необходими две години. В същото време двете години, прекарани вкъщи по време на COVID- 19 промениха възприятията ни и начина ни на мислене и това е още едно доказателство.

Непълноценното общуване, седенето пред компютрите и телефоните, забавеното вземане на решения се отразиха и на поведението ни. 

 

Татуировката: Начин да изразиш себе си или стигма

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

външен вид, стил, първо впечатление, отношения

StreetInside

Млади българи с шанс за стипендия за обучение в чужбина

Сряда, 12 Май 2021 / Кариера
Фонд “Иди, учи и се върни” отпуска до 10 000 лева за магистратури   Българи, които търсят възможност за образование в чужбина, могат да получат стипендия до 10 000 лева от фонд „Иди, учи и се върни“. Условието е те да се върнат и да работят в страната н [...]

Загадъчни катастрофи: Летящите чинии в Розуел

Неделя, 30 Декември 2018 / На предела
През 1947 година е първият документиран случай на инцидент с НЛО, при който са открити и тела   Документираните случаи на странни явления с неидентифицирани летящи обекти са хиляди в последните години. Голяма част от тях наистина не могат да бъдат обяснени научно. Така остава въпросът [...]