Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кола или самолет? И двете

Вторник, 25 Април 2017 / Стил
387
  • aeromobil.com
  • aeromobil.com
1 / 2

Словашка компания привлече над 3 млн. евро инвестиции за проекта си за летящ автомобил

 

Словашкият стартъп "Аеромобил", който от 2014 година работи по създаването на летящ автомобил, представи на автосалона в Монако почти готовия си прототип. Вече се приемат и поръчки със срок на доставка 2020 година, съобщи dnevnik.bg.

Цената на автомобила все още не е ясна, но инвеститорите явно виждат бъдеще в проекта, тъй като компанията вече е привлякла 3,2 млн. евро инвестиции в него.

 

 

Летящият автомобил е дълъг 5,8 метра, широк 2,2 м на земята и 8,8 метра във въздуха. Колата е снабдена с един двулитров двигател с вътрешно горене, който работи на обикновен бензин и има мощност 300 конски сили и два електромотора, с обща мощност 110 конски сили.

 

 

На шосе тежащата 960 кг кола стига 100 км/ч за 10 секунди, а максималната скорост е 160 км/ч. Във въздуха автомобила с крила може да се придвижва с до 360 км/ч, като горивото стига за максимум 750 километра.

 

 

В салона има място за двама души, което заедно с багажа не трябва да тежат повече от 240 килограма.

Купето на летящата кола е снабдено с парашутна система за аварийно приземяване. Трансформирането от кола в самолет отнема три минути.

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Аеромобил, летящ автомобил, инвестиции

StreetView

Резиденциите на световните лидери

Неделя, 23 Април 2017 / Места
Това са едни от най-знаковите сгради в света   Освен дом на семействата на държавните глави са и място за правителствени заседания и официални посещения. Във всички тях има история и традиция, дори в скандално построения дворец на Ердоган, който показва добре характера на турския презид [...]

Шоу на колела и парна тяга

Сряда, 17 Май 2017 / Приключения
Различните атракционни пътувания вече се превръщат в доходоносна традиция на държавната железница   След няколко успешни атракционни пътувания на композиции с парния локомотив Баба Меца, БДЖ отново подготвя празнични изненади. На 24 май Баба Меца ще поведе „Влака на буквите“ [...]