Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Общите черти на умните хора

Събота, 08 Октомври 2016 / Стил
5229
  • nawa3em.com

8 знака, че сте по-умен от обичайното

 

Обичате ли котки? А дали сте висок, слаб и отбягващ цигарите? Според проучване, публикувано в Business Insider, ако съчетавате всички изброени характеристики, то вероятно сте сред най-умните хора.

Повечето от нас винаги са били любопитни дали са и колко точно умни са, но обикновено получаваме отговор на този въпрос, когато попълним някой специализиран тест. Е, изследователите определят някои черти и навици, които са общи за умните хора.

Ето кои са общите черти на по-умните от обичайното хора, обобщени от Business Insider.

 

1. Вие сте най-голямото дете

 

По-големите деца обикновено са по-умни показва проучване от 2007 година, но това не е заради някаква генетична определеност, а заради средата и задълженията, които по-големите деца получават в семейството.

 

2. Взимал сте уроци по музика

 

Проучване от 2011 година показва, че вербалната интелигентност на децата на възраст 4-6 години се увеличава значително само след месец уроци. Хората, които са надарени в тази област, пишат, четат и разказват увлекателно и интересно. Справят се добре с изучаването на различни езици, харесва им да участват в дебати, дискусии, спорове и възприемат най-лесно при четене или писане.

 

3. Не пушите

 

Израелско изследване от 2010 година сред 20 000 млади хора показва, че пушачите на възраст 18-21 години имат средно IQ 94, докато при непушачите то е средно 101.

 

4. Вие сте слаб

 

Здравото тяло е пряко свързано със „здравия“ мозък. Френско изследване от 2006 година открива, че пълните хора могат да повторят около 44% от думите в проведен тест, докато това могат да направят 56% от слабите участници в теста.

 

5. Левичар сте

 

Някои изследвания определят левичарите като хора с по-различно мислене и по-изразени творчески способности.

 

6. Използвал сте ободряващи наркотици

 

Изследване от 2012 година открива връзка между високото IQ в детството и употребата на незаконни стимуланти като възрастни.

 

7. Имате котка

 

През 2014 година друго изследване установило, че кучкарите са по-дружелюбни, докато отглеждащите котки, са по-умни.

 

8. Висок сте

 

Изследване на Принстънския университет показало, че по-високите деца се справят по-добре с когнитивните тестове.

 

Вижте още:

Магията на желаните жени

Силните жени - какво ги свързва 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

умни хора, изследване, интелект

StreetInside

Древни диаманти разкриват тайната на изгубен континент

Събота, 21 Март 2020 / На предела
Пробите са взети от дълбоко под провинция Чидляк Кимберлит в южната част на остров Бафин   Находки на древни диаманти могат да разкрият тайната на изгубен континент, пише ВВС, цитирана от БГНЕС. Канадски учени са открили фрагмент от древен континент, а по размера на откритите камъни мо [...]

Какво ви спира да бъдете честни

Сряда, 11 Май 2016 / Кариера
  Лидерите трябва да могат да казват горчивата истина, дори с риск от „прекрояване“ на отношенията в организацията   Ако уважавате една връзка, тогава грижа ли ви е достатъчно да казвате това, което трябва да бъде казвано? Избягването на честна дискусия, защото ви е г [...]