Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Очички на улицата

Сряда, 31 Май 2017 / Стил
614
  • BoredPanda

 

Предмети от градския пейзаж оживяват с помощта на малки пластмасови очи

 

Световната мания Айбомбинг не само стигна до България, а и привлече вниманието на BoredPanda. Сайтът е публикувал няколко от снимките на фотографа Ваню Кръстев, който определено има око за перфектната бомбичка.

 

 

Негово хоби е да дава живот на счупени неща и да превръща грозното в изкуство. Толкова е свикнал да открива нещата около себе си, че вече не излиза от къщи без няколко чифта от пластмасовите очи.

 

 

Винаги ги снима, защото животът на уличните му произведения е кратък. Но пък усмихва хората по улиците.

 

 

Идеята за Айбомбинг хрумва на двама датчани. Целта им е да „съживят” сивите улици на големия и често мрачен Копенхаген като го осеят с чудати същества. За няколко месеца стотици улични артисти копират идеята под надслов „Очовечи света!”.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

улично изкуство, очи, айбомбинг, Ваню Кръстев, фотограф, стрийтарт

StreetBoard

Ще възстанови ли Байдън световното лидерство на САЩ?

Понеделник, 09 Ноември 2020 / Общество
  46-ият президент наследява ситуация, при която доверието към Вашингтон е подкопано    Избраният за 46-ти президент на САЩ последователно обеща да се откаже от изолационистката политика на предшественика си. Но за да възстанови истински лидерството на САЩ, той ще трябва да с [...]

Да скочиш в Сучурум

Четвъртък, 21 Март 2019 / Българи от ново време
 Четирима мъже спасиха деца от водите и скалите на водопада без да се замислят за себе си   Преди няколко дни в Карлово наградиха четирима мъже, които спасиха живота на деца – 11-годишно момиче паднало във водопад и други две, останали горе на скалите. История с щастлив край, [...]