Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Очички на улицата

Сряда, 31 Май 2017 / Стил
897
  • BoredPanda

 

Предмети от градския пейзаж оживяват с помощта на малки пластмасови очи

 

Световната мания Айбомбинг не само стигна до България, а и привлече вниманието на BoredPanda. Сайтът е публикувал няколко от снимките на фотографа Ваню Кръстев, който определено има око за перфектната бомбичка.

 

 

Негово хоби е да дава живот на счупени неща и да превръща грозното в изкуство. Толкова е свикнал да открива нещата около себе си, че вече не излиза от къщи без няколко чифта от пластмасовите очи.

 

 

Винаги ги снима, защото животът на уличните му произведения е кратък. Но пък усмихва хората по улиците.

 

 

Идеята за Айбомбинг хрумва на двама датчани. Целта им е да „съживят” сивите улици на големия и често мрачен Копенхаген като го осеят с чудати същества. За няколко месеца стотици улични артисти копират идеята под надслов „Очовечи света!”.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

улично изкуство, очи, айбомбинг, Ваню Кръстев, фотограф, стрийтарт

StreetBoard

Изгубени в статистиката

Сряда, 23 Март 2016 / Общество
65% от българите в трудоспособна възраст работят. Къде са останалите?   Всеки трети българин не учи и не работи. Близо 900 хиляди българи не съществуват в нито една статистика – не са регистрирани като безработни, не се осигуряват, не посещават учебно заведение. 770 хиляди са бъл [...]

Човекът мравка

Понеделник, 14 Март 2016 / Истории от града
Или колко можеш да спечелиш от съкровищата по кофите за боклук    Пловдив, към 11 часа по обед. В началото на пролетта слънцето гони юнски рекорди. Към кръстовището на бул. "Мария Луиза" и ул. "Гладстон" странно напредва една купчина пълни чували. По средата им, сврян колкото да ви [...]