Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Опасно състаряване

Четвъртък, 18 Юли 2019 / Стил
486
  • pocket-lint.com

Приложението FaceApp може да бъде опасно

 

Вероятно вече не се чудите защо всичките ви приятели във Facebook внезапно остаряха, а вие самите имате представа как ще се отрази времето на външния ви вид. Да видиш в бъдещето може да е забавно, или успокояващо, но може да се окаже и опасно.

Приложението FaceApp може да ви покаже как ще изглеждате, ако бяхте от друг пол, с очила, с различен цвят на косата, или когато остареете. То използва използва изкуствен интелект, за да преправи снимката ви, а за да бъде обработена снимката, тя трябва да бъде изпратена на сървърите на създателите му. За тях обаче не се знае нищо, освен, че са от Русия.

В споразумението, което се предлага на потребителите, се казва, че те отстъпват на създателите на FaceApp всички права да правят със снимката каквото пожелаят, пише британският вестник Independent. Така може да се окаже, че снимка, която потребител е изпратил, смятайки че тя ще остане частна собственост, се използва в публичното пространство за някакви други цели.

Туит, споделен от хиляди в мрежата, твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, FaceApp получава достъп до всичките ви снимки. Това може да е вярно, а може и да не е, но може би все пак трябва да имате едно наум. До момента приложението е използвано от над 80 млн. потребители.

 

Вижте още:

На кой му отива повече?

Ще ги познаете ли?

Африка в косите

Пълна промяна

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ФейсАп, FaceApp, Facebook, снимки, лични данни

Street of Hope

Пространство за мен

Четвъртък, 11 Август 2016 / Гласът на детето
Или как няколко момичета и момчета с увреждания станаха пълноценна част от обществото   Това е историята за голямото семейство на психолога Валентин Стоилов, който познавате като наш автор. Тази история обаче искаме да я разкажем ние, защото отстрани нещата, които той прави в работата с [...]

Време с децата: Това трудно лятно четене

Четвъртък, 28 Юни 2018 / Родители
Как да откъснем децата от таблетите и да ги накараме да четат книги?   След цяла година учене, писане на домашни до късно вечерта и изтощение, особено ако децата са били в първи клас, лятната ваканция е време на заслужена почивка, тичане с приятели и всякакви други занимания, освен писа [...]