Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Опасно състаряване

Четвъртък, 18 Юли 2019 / Стил
375
  • pocket-lint.com

Приложението FaceApp може да бъде опасно

 

Вероятно вече не се чудите защо всичките ви приятели във Facebook внезапно остаряха, а вие самите имате представа как ще се отрази времето на външния ви вид. Да видиш в бъдещето може да е забавно, или успокояващо, но може да се окаже и опасно.

Приложението FaceApp може да ви покаже как ще изглеждате, ако бяхте от друг пол, с очила, с различен цвят на косата, или когато остареете. То използва използва изкуствен интелект, за да преправи снимката ви, а за да бъде обработена снимката, тя трябва да бъде изпратена на сървърите на създателите му. За тях обаче не се знае нищо, освен, че са от Русия.

В споразумението, което се предлага на потребителите, се казва, че те отстъпват на създателите на FaceApp всички права да правят със снимката каквото пожелаят, пише британският вестник Independent. Така може да се окаже, че снимка, която потребител е изпратил, смятайки че тя ще остане частна собственост, се използва в публичното пространство за някакви други цели.

Туит, споделен от хиляди в мрежата, твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, FaceApp получава достъп до всичките ви снимки. Това може да е вярно, а може и да не е, но може би все пак трябва да имате едно наум. До момента приложението е използвано от над 80 млн. потребители.

 

Вижте още:

На кой му отива повече?

Ще ги познаете ли?

Африка в косите

Пълна промяна

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ФейсАп, FaceApp, Facebook, снимки, лични данни

StreetInside

Човек на име Уве

Събота, 03 Август 2019 / Към себе си
Романът на Фредрик Бакман, който покори и промени сърца   „Човек на име Уве“ разказва историята на едно на пръв поглед сърдито старче, озлобено от живота, което се дразни на всичко и всеки. Има остър език и използва думи, които могат да засегнат абсолютно всеки и бихме си к [...]

Защо интровертите са такива, каквито са

Неделя, 28 Август 2016 / На предела
  Има физически различия в мозъка им, заради които предпочитат тихите дейности пред тези с високо напрежение   Предпочитате ли често да прекарате тиха вечер с любимото си занимание вместо  да отидете на поредното социално събитие? Обичате ли компанията на един близък при [...]