Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Персонален асистент в банковата карта

Четвъртък, 21 Ноември 2019 / Стил
256

Думата „консиерж“ става все по-популярна в България

 

Достъп до най-добрите хотели, ресторанти и над 1000 летищни салона в цял свят, теглене без такса от банкомати в Европейския съюз, по-високи лимити за плащане и консиерж (персонален асистент), който е на разположение на клиентите 24 часа в денонощието - това са част от услугите, които предлага новата карта iCard Visa Infinite. Подобни персонални услуги предлага и World Elite Mastercard, но като екстра за избрани клиенти. От iCard обещават специално обслужване на всеки свой картодължател, дигиталният портфейл е без месечни такси, предлага мобилни разплащания и преводи на пари между потребители.

Самата услуга персонален асистент има много значения и дълга история. Около 18 век консиержът бил кралски чиновник с ранг на висш служител, който отговарял за реда в книжата на полицията и затворниците. През 20 век в Париж консиержът бил служител, който имал апартамент на приземния етаж на дадена сграда и следял кой влиза и излиза от нея. Бил отговорен и за други неща - събирал пощата на отсъстващи собственици на имоти, имал резервни ключове, за да реагира в спешни случаи, осигурявал различна информация, контролирал достъпа, грижел се за прилагане на общите правила. Днес тази услуга се използва най-често в хотелите и големите курорти. Това е човекът, който ще ви посочи най-интересните забавления, ще ви направи резервация, ще получи и достави пратката ви, ще ви осигури транспорт или нещо, което ви е нужно за стаята.

Напоследък услугата персонален асистент се предлага и като бонус на кредитната карта. От iCard разчитат да спечелят клиентите с международна услуга, която се предлага денонощно. Това включва осигуряване на водопроводчик или шивач, билети за вече разпродаден концерт или футболен мач, резервации за хотели и ресторанти, настаняване в стая от по-висока категория и др. Иначе от компанията посочват, че на пазара в България към септември 2019 г. най-популярната банкова услуга е дебитната карта – използват я 89% от всички българи.

 

Вижте още:

Българите пътуват с пари назаем

Смартфонът е първото, което купуваме на изплащане

БНБ пуска нова банкнота от 100 лева

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

консиерж, персонален асистент, банкова карта, Visa, Mastercard

StreetInside

Правилният избор е този, който ни носи покой

Събота, 14 Декември 2019 / Към себе си
Умът ни често се опитва да ни саботира чрез поредица от отровни мисли   Малък квартален магазин. Докато пазарувах забелязах една позната, която не съм виждала от години. Излязохме заедно от магазина и за кратко вървяхме в една посока. - Видя ли собственичката? Момичето, което ни обслужв [...]

Сами и щастливи

Понеделник, 14 Март 2016 / Към себе си
  Десет удивителни неща, които се случват, когато се научим да се наслаждаваме на самотата   За някои хора самотата е изпитание. Вместо да се чувстват спокойни и ведри, липсата на други хора около тях, им носи чувство на тревожност, самота и изоставяне. Ако това описва вашата реа [...]