Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Персонален асистент в банковата карта

Четвъртък, 21 Ноември 2019 / Стил
290

Думата „консиерж“ става все по-популярна в България

 

Достъп до най-добрите хотели, ресторанти и над 1000 летищни салона в цял свят, теглене без такса от банкомати в Европейския съюз, по-високи лимити за плащане и консиерж (персонален асистент), който е на разположение на клиентите 24 часа в денонощието - това са част от услугите, които предлага новата карта iCard Visa Infinite. Подобни персонални услуги предлага и World Elite Mastercard, но като екстра за избрани клиенти. От iCard обещават специално обслужване на всеки свой картодължател, дигиталният портфейл е без месечни такси, предлага мобилни разплащания и преводи на пари между потребители.

Самата услуга персонален асистент има много значения и дълга история. Около 18 век консиержът бил кралски чиновник с ранг на висш служител, който отговарял за реда в книжата на полицията и затворниците. През 20 век в Париж консиержът бил служител, който имал апартамент на приземния етаж на дадена сграда и следял кой влиза и излиза от нея. Бил отговорен и за други неща - събирал пощата на отсъстващи собственици на имоти, имал резервни ключове, за да реагира в спешни случаи, осигурявал различна информация, контролирал достъпа, грижел се за прилагане на общите правила. Днес тази услуга се използва най-често в хотелите и големите курорти. Това е човекът, който ще ви посочи най-интересните забавления, ще ви направи резервация, ще получи и достави пратката ви, ще ви осигури транспорт или нещо, което ви е нужно за стаята.

Напоследък услугата персонален асистент се предлага и като бонус на кредитната карта. От iCard разчитат да спечелят клиентите с международна услуга, която се предлага денонощно. Това включва осигуряване на водопроводчик или шивач, билети за вече разпродаден концерт или футболен мач, резервации за хотели и ресторанти, настаняване в стая от по-висока категория и др. Иначе от компанията посочват, че на пазара в България към септември 2019 г. най-популярната банкова услуга е дебитната карта – използват я 89% от всички българи.

 

Вижте още:

Българите пътуват с пари назаем

Смартфонът е първото, което купуваме на изплащане

БНБ пуска нова банкнота от 100 лева

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

консиерж, персонален асистент, банкова карта, Visa, Mastercard

StreetInside

Стартира конкурсът на „Карол“ за докторантска стипендия

Понеделник, 14 Октомври 2019 / Кариера
Фондацията на финансовата група подпомага с 8000 лева един млад учен всяка година   До 22 ноември млади учени, които са редовни докторанти в български висши училища, могат да кандидатстват за годишната стипендия на Фондация „Карол Знание“. Стипенцията от 8000 лева се отпуска [...]

Стъпка по стъпка към целта

Сряда, 12 Юли 2017 / Към себе си
Защо не се получават нещата, които толкова много искаме?   Най-често нещата, които искаме, не се получават, защото просто не сме напълно наясно с желанията си, за да успеем да намерим и пътя до тях, пише lifehack.org и дава няколко примера.   Трябва да знаете какво искате и какво [...]