Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сливане с природата: Къщи, вградени в скалите

Понеделник, 04 Април 2022 / Стил
231
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
1 / 4

 

Стремежът към живот в хармония с природата, сред нея, но и без да я уврежда, вдъхновява много дизайнери към екстравагантни архитектурни предложения. Идеите им са излезли от бъдещето в стремежа към запазване на връзката с природата, в съчетание с удобствата и лукса на модерния живот.

Невероятен виртуален проект на Metaverse предлага къща, вградена в скалите над реката (на първата и втората снимка). Компонентите на тази сграда, освен че са визуално свързани, са физически преплетени от четири посоки и образуват относителен център, който е сборното място на тази сграда, като всеки компонент е безсмислен и неделим без останалите.

Къщата на идеите на Slika Studios е модерен идеен дизайн за жилище, което не е нито на сушата, нито на водата. Намира се на границата на източната и западната култура в опит да обхване и двата свята. Структурно той има паразитен характер, обитаващ варовиковата скала и използвайки неговата топлинна и структурна маса (на третата снимка).

По същество всички пространства се свързват с природните елементи, а енергията е предвидено да се осигурява чрез използване на хидроенергия, топлинна маса, естествена вентилация и слънчева енергия.

Horizontal V House на Veliz Arquitecto буквално събира морето и скалата в модерен дизайн, приканващ човек да влезе и да се наслади на всички удобства (на четвъртата снимка).

 

Вижте още:

Стъклен дом в гората

Къща в гората: Уют в контейнери

Лукс от контейнери

Най-необикновените къщи в света

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

дизайн, архитектура, природа, къщи, строителство

StreetInside

Поемете контрол над живота си – 3

Сряда, 27 Юли 2016 / Към себе си
  Мислете по позитивен начин за себе си, вярвайте в себе си и ще започнете да виждате промяната   Всеки човек изживява моменти на страх, напрежение и тревожност. Тези чувства може да се окажат пагубни за някои хора, защото толкова много се засилват, че в даден момент се превръщат [...]

Искайте, но правилно

Понеделник, 23 Януари 2017 / На предела
9 основни правила на техниките на проявление, които стоят зад Закона на привличането   Има много обяснения за това как работи Законът на привличането и за това как да сбъднем желание, както и курсове и семинари, свързани с проявлението. Много от тях предлагат силни техники на прояв [...]