Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сливане с природата: Къщи, вградени в скалите

Понеделник, 04 Април 2022 / Стил
193
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
1 / 4

 

Стремежът към живот в хармония с природата, сред нея, но и без да я уврежда, вдъхновява много дизайнери към екстравагантни архитектурни предложения. Идеите им са излезли от бъдещето в стремежа към запазване на връзката с природата, в съчетание с удобствата и лукса на модерния живот.

Невероятен виртуален проект на Metaverse предлага къща, вградена в скалите над реката (на първата и втората снимка). Компонентите на тази сграда, освен че са визуално свързани, са физически преплетени от четири посоки и образуват относителен център, който е сборното място на тази сграда, като всеки компонент е безсмислен и неделим без останалите.

Къщата на идеите на Slika Studios е модерен идеен дизайн за жилище, което не е нито на сушата, нито на водата. Намира се на границата на източната и западната култура в опит да обхване и двата свята. Структурно той има паразитен характер, обитаващ варовиковата скала и използвайки неговата топлинна и структурна маса (на третата снимка).

По същество всички пространства се свързват с природните елементи, а енергията е предвидено да се осигурява чрез използване на хидроенергия, топлинна маса, естествена вентилация и слънчева енергия.

Horizontal V House на Veliz Arquitecto буквално събира морето и скалата в модерен дизайн, приканващ човек да влезе и да се наслади на всички удобства (на четвъртата снимка).

 

Вижте още:

Стъклен дом в гората

Къща в гората: Уют в контейнери

Лукс от контейнери

Най-необикновените къщи в света

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

дизайн, архитектура, природа, къщи, строителство

StreetInside

Ключът към щастието

Сряда, 06 Юли 2016 / Към себе си
  5 прости действия, които правят живота ни по-пълноценен   Въпреки нашите различия, всички ние споделяме желанието да живеем пълноценен живот. Това е едно от нещата, което ни прави хора – и тъй като сме социални, ние жадуваме за смисъл във всичко, което правим. Искаме да по [...]

Психодиагностичен експеримент

Вторник, 15 Март 2022 / На предела
Днес ще се запознаем с последния от всичките методи в психодиагностиката - с експеримента. Той заедно с тестовете е в третото, най-дясното, квадратче в схемата на структурата на психодиагностичния процес. Експериментът (от латинското experimentum – откриване, извеждане) също се използв [...]