Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сливане с природата: Къщи, вградени в скалите

Понеделник, 04 Април 2022 / Стил
332
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
  • beautifullife.info
1 / 4

 

Стремежът към живот в хармония с природата, сред нея, но и без да я уврежда, вдъхновява много дизайнери към екстравагантни архитектурни предложения. Идеите им са излезли от бъдещето в стремежа към запазване на връзката с природата, в съчетание с удобствата и лукса на модерния живот.

Невероятен виртуален проект на Metaverse предлага къща, вградена в скалите над реката (на първата и втората снимка). Компонентите на тази сграда, освен че са визуално свързани, са физически преплетени от четири посоки и образуват относителен център, който е сборното място на тази сграда, като всеки компонент е безсмислен и неделим без останалите.

Къщата на идеите на Slika Studios е модерен идеен дизайн за жилище, което не е нито на сушата, нито на водата. Намира се на границата на източната и западната култура в опит да обхване и двата свята. Структурно той има паразитен характер, обитаващ варовиковата скала и използвайки неговата топлинна и структурна маса (на третата снимка).

По същество всички пространства се свързват с природните елементи, а енергията е предвидено да се осигурява чрез използване на хидроенергия, топлинна маса, естествена вентилация и слънчева енергия.

Horizontal V House на Veliz Arquitecto буквално събира морето и скалата в модерен дизайн, приканващ човек да влезе и да се наслади на всички удобства (на четвъртата снимка).

 

Вижте още:

Стъклен дом в гората

Къща в гората: Уют в контейнери

Лукс от контейнери

Най-необикновените къщи в света

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

дизайн, архитектура, природа, къщи, строителство

Street of Hope

Всяка четвърта градина в София е препълнена

Събота, 10 Февуари 2018 / В клас
  От общината следели колко деца посещават яслите    В 48 детски градини от общо 194 в София броят на децата в групите надвишава позволения максимум - 18 деца в яслена група и до 23 в градинска (с възможно превишение с до 2 деца). Това става ясно от отговор на кмета на София [...]

Мина, която всъщност се казва Марина

Четвъртък, 29 Март 2018 / Гласът на детето
  Или колко много неща може да са различни за децата, ако възрастните се опитваха поне за малко да обръщат внимание на индивидуалността им   Ще я наречам Марина. Забелязах я още първия ден от тридневния ски курс, на който бях записала 8 годишния си син. Едно дребничко, русо и слад [...]