Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Среда за израстване: Мебели за деца

Събота, 16 Юли 2016 / Стил
2046
  • сн. Озарени мебели за деца

 

Просто, в неутрални цветове и безопасно - обзавеждането на детската стая е важна част от средата за израстване 

 

Често, когато избират обзавеждането за детската стая, родителите я правят шарена и красива според собствената си гледна точка, но забравят, че ярките цветове и изкуствените материи напрягат децата, а острите ъгли, или претрупаното пространство могат да са опасни.

 

 

Затова според специалиста Любов Миронова е задължително детските мебели да са от дърво, с обли ъгли и в неутрален цвят. Тя казва, че дори и несъзнателно, човек се отпуска, когато обзавеждането в помещението е от дърво и това се дължи на хубавата енергия на естествения материал. Миронова е вложила познанията си за средата, подходяща за здравето и психиката на децата, в дизайна на Озарени мебели за деца. Те са част от проекта за Озарената педагогика, по който работи от няколко години и темата за средата за израстване, която трябва да създадем на децата. 

 

 

 

Изследвания показват, че дървото носи здраве, както за тялото, така и за психиката. Така например, децата, в чиито училища класните стаи са с повече дървесина, имат по-ниски стойности на сърдечния ритъм и реакции при стрес. Доказано е, че дървеният материал подобрява качеството на въздуха в едно помещение, като спомага то да е с умерената влажност.

Най-подходящ е белият цвят, защото съдържа в себе си всички останали цветове. Така детето не се усилва в определена честота, а е хармонично стимулирано. Белият цвят спомага за постигане на вътрешен мир. Освен това създава усещане за простор и отива на всички цветове. Боята трябва да е водна основа, за да предпазим децата от алергии.

Едно от най-важните неща при малките деца е мебелите да са безопасни, тоест да са със заоблени ъгли. Добре е също детските мебели да са на колела – така лесно ще бъдат разместени, за да се почисти. Освен това дизайнът трябва да е максимално опростен и да осигурява стабилност.

 

Още по темата:

Среда за израстване: Уважение и хармония 

Среда за израстване: Живата класна стая

Среда за израстване: Шареното не е детско

Среда за израстване: Как да създадем класна стая

Среда за израстване: Как се грижим за сетивата 

Среда за израстване: Здраве

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

мебели за деца, Озарени мебели, дърво

StreetView

Тайнственият град на траките и македонските царе

Неделя, 14 Май 2017 / Места
Повече от 100 години учените са спорили къде е разположен античният град Хераклея Синтика   Продължават археологическите проучвания на античния град Хераклея Синтика близо до Рупите. През изминалата седмица са открити 8 нови помещения, за които се предполага, че са магазини, съобщи за Р [...]

Сватба на плажа

Неделя, 23 Юли 2017 / Места
  Всяка жена поне веднъж е мечтала за сватба на морския бряг, или на някое романтично и различно място   А сватбеният туризъм е разработена ниша не само за специализирани в организацията на незабравими преживявания компании, а и за много курорти навсякъде по света. Ето някои от на [...]