Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Стрийт арт: Мозайка в асфалта

Понеделник, 05 Юли 2021 / Стил
133
  • facebook.com/emememstreet
  • facebook.com/emememstreet
  • facebook.com/emememstreet
  • facebook.com/emememstreet
1 / 4

Уличният художник Емемем превръща дупките по улиците в красиво изкуство  

 

Може ли от грозните дупки по улиците и изкъртените тротоари да се роди красиво изкуство? В Лион художник на име Емемем запълва разбитите тротоари с разноцветни мозайки и създава красиви улични картини. Роден през 2016 година, проектът му вече е емблема на града и постепенно се разпространява в цяла Европа в зависимост от това къде пътува неговият автор.

Във Франция го наричат ′′тротоарния хирург", който лекува раните на градските улици. А той нарича метода си на работа „flecking“ („лющене“) и резултатът е наистина впечатляващ – цветни петна в мрачния на моменти градски пейзаж.

Емемем не разкрива истинското си име, казва само, че прякорът му идва от звука, който издава моторът му. Всяка вечер той излиза на улицата и започва да твори, но скромно казва, че просто запълва дупки. Освен в Лион, негови творби има в Париж, Милано, Торино.

Художникът дори вече е правил няколко изложби, а изкуството му си има почитатели.

 

Още от уличното изкуство на Емемем вижте в галерията.

Вижте още:

Стрийт арт: Паркът „Суперкилен“

Очички на улицата

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

асфалт, мозайка, изкуство, стрийт арт, Емемем, Лион

StreetInside

Петимата мъдреци

Понеделник, 20 Февуари 2017 / Към себе си
Кой от тях бил наистина мъдър?   Петима мъдри мъже се изгубили в гората. Първият казал: -Ще вървя наляво, това ми казва интуицията ми. Вторият казал: -Ще вървя надясно – причината е, че дясно произлиза от думата „правота“. Третият казал: - Аз ще се върна назад &n [...]

Услуга с кауза

Понеделник, 03 Април 2017 / Кариера
Компания за подбор на служители си е поставила за цел да отвори пазара на труда за хора с увреждания   Хората с увреждания често са нежелани от работодателите, въпреки че в много случаи са по-старателни и прецизни работници от останалите служители. В много случаи обаче работното и [...]