Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Стрийт арт: Мозайка в асфалта

Понеделник, 05 Юли 2021 / Стил
254
  • facebook.com/emememstreet
  • facebook.com/emememstreet
  • facebook.com/emememstreet
  • facebook.com/emememstreet
1 / 4

Уличният художник Емемем превръща дупките по улиците в красиво изкуство  

 

Може ли от грозните дупки по улиците и изкъртените тротоари да се роди красиво изкуство? В Лион художник на име Емемем запълва разбитите тротоари с разноцветни мозайки и създава красиви улични картини. Роден през 2016 година, проектът му вече е емблема на града и постепенно се разпространява в цяла Европа в зависимост от това къде пътува неговият автор.

Във Франция го наричат ′′тротоарния хирург", който лекува раните на градските улици. А той нарича метода си на работа „flecking“ („лющене“) и резултатът е наистина впечатляващ – цветни петна в мрачния на моменти градски пейзаж.

Емемем не разкрива истинското си име, казва само, че прякорът му идва от звука, който издава моторът му. Всяка вечер той излиза на улицата и започва да твори, но скромно казва, че просто запълва дупки. Освен в Лион, негови творби има в Париж, Милано, Торино.

Художникът дори вече е правил няколко изложби, а изкуството му си има почитатели.

 

Още от уличното изкуство на Емемем вижте в галерията.

Вижте още:

Стрийт арт: Паркът „Суперкилен“

Очички на улицата

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

асфалт, мозайка, изкуство, стрийт арт, Емемем, Лион

StreetView

Еверест – огромно сметище на покрива на света

Петък, 07 Юни 2019 / Места
Тонове боклук и човешки жертви в името на мечтата да се качиш на най-високия връх   Тонове боклук и десетки загинали – заради огромния наплив от алпинисти в последните години Еверест се превръща в огромно сметище, а ледовете започват да се топят. А желанието на хиляди катерачи да [...]

Лондон е най-влиятелният град в Европа

Неделя, 25 Март 2018 / Места
По критериите за условия на работниците английските градове се представят зле, но не е така за работодателите   За втора поредна година Лондон оглавява класацията на най-влиятелните градове в Европа, следван от Париж, Мадрид, Москва и Бирмингам. Класацията на най-влиятелните градове, по [...]