Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Време с децата: Великденска украса

Неделя, 01 Април 2018 / Стил
570
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
1 / 4

 

Идва един от най – големите християнски празници, Великден. Този ден ни напомня, че няма нищо невъзможно, ако вярваме. И ни дава още една възможност да прекараме време с децата, създавайки празнично настроение. Украсата ни може да не е като от някоя лъскава витрина, но пък ще си е само наша.

 

Пиленца

 

Необходими материали:

Прежда

Топлийки или маниста - 2 бр черни

Филц – червен, бял и розов

Ножица

С 200

За декорация:

Кошничка

Декоративна лента (по избор)

Филц зелен

Декоративна трева

 

Е, готови сме трябва ни само хубава музика и добро настроение, започваме.

Вземете преждата и направете помпон (аз го правя на ръката си). Поставяте конец между безимения и средния пръст, започвате да мотаете прежда върху четирите си пръста. След това превържете конеца на безимения и средния около намотаната прежда, измъкнете я от ръката си и стегнете здраво. Така първият помпон е готов, само трябва да го оформите с ножицата.

Вторият помпон направете по същия начин, но с малко по-голямо количество прежда. Запазете конеца между безимения и средния пръст, трябва да е по-дълг, за да свържете двата помпона.

Когато оформите помпоните, поставете ги един под друг, като по-малкият е отгоре и с конеца от втория помпон обгърнете първия и завържете на възел. Така вече имате тяло на пиленце, ако трябва дооформете. Остатъците от помпоните при оформянето ги запазете ще ви потрябват за следващата декорация.

От червения филц изрежете малка лентичка, прегънете на две и заострете краищата. Фиксирайте къде ще бъде устата на пиленцето, на прегънатата лента сложете лепило и поставете устните на малкия приятел. Сега поставете малките топлийки, за да прогледне пилето. Изрежете от розовия филц сърчице, намажете го с лепило и го поставете в долната част на пилето, така че то вече си има крачета и може да стои.

Аз съм направила и две пиленца, които излизат от черупката на яйце, ако искате да го сътворите вместо сърчице за крачета, просто изрежете един полукръг от бял филц и изрежете част от кръга във форма на счупено яйце. Поставете такъв полукръг в долната и горната част на пиленцето и залепете.

Декорирайте пиленцата по желание.

 

Великденско зайче

 

Необходими материали:

Чорап – 1 бр.

Морска сол (за пълнеж)

Ластици – 2 бр

Копчета или топлийки с главичка – 2 бр.

Мънисто или малък помпон

Панделка

Ножица

Силиконов пистолет.

 

За декорацията можете да използвате саксия и изкуствена трева.

Вземете чорапа напълнете го с морска сол до средата, така че при притискането на средата с ръка да се оформят две топки, но да има и малко свободно място, солта трябва да може да се движи свободно. Вържете с ластик горната част на чорапа, плътно до пълнежа. Остава ви свободна ластичната част на чорапа. Прилича на чувалче.

Оформете с ръка две топки, като горната е по-малко и фиксирайте с ластик. Горната част на чорапа срежете на две, но не докрай. Това са ушите на Зайко, хванете ги и вържете с ластичета, за да се изправят.

Фиксирайте очите и носа залепете копчетата и мънистото. Вържете панделката на Зайо Байо.

Сложете в саксията излишната прежда, която остана от пиленцето, за да послужи като пълнеж и след това поставете декоративната трева. Така на Зайко ще му бъде меко и комфортно.

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

време с децата, великденска украса, пиленца, зайчета

Street of Hope

Книга за добродетелите

Събота, 17 Септември 2016 / Родители
  Излезе от печат сборник от 35 детски песни с ноти „Добродетели“   Книгата е създадена за родители и учители, които искат да бъдат в помощ на изграждането на характера на децата. Автори са специалистът Любов Миронова и музикалният педагог Камелия Данков [...]

До 300 лева на месец за неприето в детска градина дете

Вторник, 08 Септември 2020 / В клас
Столичната община ще може да строи нови сгради в дворовете на сега съществуващи детски градини   Идеята държавата да компенсира родителите на децата, които не са приети в детска градина, е на път да се реализира след няколко години отлагане и няколко протеста на недоволни родители. Пром [...]