Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

„Отвратително говедо! Отървали са се вашите...“

Сряда, 30 Ноември 2016 / Гласът на детето
8554
  • ОДЗ 36 \"Морска звездица\" - Варна

Пореден случай на брутално отношение в детска ясла. Този път във Варна

 

Медицинска сестра от детска градина „Морска звездица“ във Варна беше отстранена от работа след като майка изпрати детето си с микрофон в яслата, а то се върна със записи, показващи брутално отношение. Майката Кремена Гинкова е направила това след като детето й започнало да се буди нощем. От родители на други деца в яслата разбрала, че неведнъж са подавани сигнали в общината за лошо отношение към децата.
"Не мога да издържам вече! Спирай, спирай! Аууу, отвратително дете! Млъкни де! Млъкни де! Щураво дете!", крещи медицинската сестра към детето, показа репортаж на Нова телевизия. "Лайнарка мръсна такава! Направо не мога да издържам! Ще ти оскубя косата! Отвратително говедо! Отървали са се от теб вашите!".
Детето посещава детската градина от началото на октомври, но скоро след това започнало да се буди нощем и да плаче, разказва майката. Първоначално тя решава, че това е нормално, тъй като детето трябва да се адаптира към новата среда. Чула обаче от други родители, че в яслата пошляпват децата и решила да провери. Родители на деца от същата група споделят, че не са щастливи от наученото, но са доволни, че детското заведение е взело мерки, уволнявайки сестрата.

Неотдавна по същия начин майка от столицата разкри вербално насилие в детска ясла в кв. „Обеля“. На записа се чуваше не по-малко брутално отношение към друго 2-годишно дете: "Ти малоумен ли си? Не ми реви!", "Абе, престани да си ядеш ноктите, бе, мърльо такъв", "Айде, бе, той пък, ти си като цял тулуп". Друго дете беше обиждано, че не може да си обуе пантофите на „тия дебели краци“.

Тогава от детското заведение обясниха, че възпитателката напускала доброволно, а записът бил незаконен и „нечестен“. Според нас обаче е нечестно да се допуска подобно отношение към малки деца, чиито родители нямат избор и за да могат да работят и да се грижат за децата си, разчитат, че в детските заведения те получават необходимата им грижа. А след всички трудности да успеят да запишат децата си са принудени да си мълчат. 


White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ОДЗ Морска звездица - Варна, ясла, дете, обиди, аудиозапис, медицинска сестра

StreetInside

Действителността не е каквато ни изглежда

Понеделник, 06 Ноември 2017 / На предела
Вселената е енергия и всичко вибрира   Действителността, която квантовата физика ни разкрива, описва вселената като една по същество нематериална същност, в която времето и пространството са субективни и относителни понятия, а отделните елементи всъщност са взаимосвързани навсякъде и въ [...]

Петте ключови нагласи, с които успешно решаваме проблеми

Неделя, 25 Юли 2021 / Кариера
Когато говорим за успешно решаване на проблеми, често фокусът ни пада изцяло върху инструментите, които използваме и процесът, който следваме. Безспорно дизайн мисленето е победител, що се отнася за сложни, заплетени, големи и тежки проблеми, които изглежда, че нямат решаване. Прилагането на [...]