Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Блъскане и обиди на деца в детска градина в Бургас

Четвъртък, 01 Февуари 2018 / Гласът на детето
830
  • DarikNews

Огласяването на издевателствата доведе до уволнение на едната възпитателка от група "Мики Маус"

 

Блъскане на деца, крясъци, бой с пръчка, скубане и обиди. Тези „възпитателни“ подходи са използвани в детска градина „Брезичка“ в Бургас, показва видео, заснето със скрити камери от родители и разпространено в социалните мрежи. Сцените, заснети от родителите, са били изпратени на сайта uniconbg.com.

Заснетите възпитателки са Светла Петрова и Милена Иванова. "Пълна трагедия си. Тъпунгер. Малоумен. Лигльовци" са част от епитетите, с които Иванова се обръща към децата, които не слушат или не изпълняват поставените им задачи. От кадрите се вижда недвусмислено грубо поведение, крясъци и физическа агресия. Едната възпитателка вече е била уволнена, очаква се същото наказание и за другата.
Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя обяви, че е потресена и шокирана от видяното, а едната учителка е уволнена още тази сутрин. "Ще имаме педагогически съвет да обсъдим това недопустимо поведение. Довечера ще имаме родителска среща за да успокоя родителите и да освободя и другата учителка", обясни тя. И допълни че е "шокирана" от случилото се. "Много съм изненадана от случая и ще взема драстични мерки", каза Недева.

Кметът на Бургас Димитър Николов е извикал за обяснение директорката на ОДЗ Брезичка Събка Недева, която на този етап отказва да се оттегли от поста си. Той ще иска пълен доклад за случилото се в група "Мики Маус" и насилието над деца, което е осъществявано там, пише бургаският сайт и съобщава, че до края на учебната година в детската градина ще бъде поставено видеонаблюдение. 

Преподавателката Светла Петрова е излязла в дългосрочен болничен. Молба за напускане е подала и лелката в групата Ваня Стоянова. Междувременно започва вътрешно разследване, кой и как е поставил скрита камера в учебното заведение, без никой да забележи.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ОДЗ Брезичка, детска градина, агресия, Бургас, възпитателки

Street of Art

Красива храна

Събота, 23 Юли 2016 / Хранене и Здраве
Няколко вкусни и забавни идеи, които можете да направите и сами    Храненето може лесно да се превърне в изкуство, за което понякога трябва единствено малко въображение. Но може да се превърне и в забавна игра за цялото семейство. Ето няколко предложения, които събрахме от Creative [...]

Дафни Селф: Животът в дрехите

Понеделник, 18 Септември 2017 / Стил
Най-възрастният модел в света ни дава неповторими уроци по увереност   Всяка жена се притеснява от белезите, които годините оставят по лицето и тялото й. А като че ли целият моден бизнес прави това внушение с неписаното правило, че една жена може да бъде търсена като модел до около 30- [...]