Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Блъскане и обиди на деца в детска градина в Бургас

Четвъртък, 01 Февуари 2018 / Гласът на детето
891
  • DarikNews

Огласяването на издевателствата доведе до уволнение на едната възпитателка от група "Мики Маус"

 

Блъскане на деца, крясъци, бой с пръчка, скубане и обиди. Тези „възпитателни“ подходи са използвани в детска градина „Брезичка“ в Бургас, показва видео, заснето със скрити камери от родители и разпространено в социалните мрежи. Сцените, заснети от родителите, са били изпратени на сайта uniconbg.com.

Заснетите възпитателки са Светла Петрова и Милена Иванова. "Пълна трагедия си. Тъпунгер. Малоумен. Лигльовци" са част от епитетите, с които Иванова се обръща към децата, които не слушат или не изпълняват поставените им задачи. От кадрите се вижда недвусмислено грубо поведение, крясъци и физическа агресия. Едната възпитателка вече е била уволнена, очаква се същото наказание и за другата.
Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя обяви, че е потресена и шокирана от видяното, а едната учителка е уволнена още тази сутрин. "Ще имаме педагогически съвет да обсъдим това недопустимо поведение. Довечера ще имаме родителска среща за да успокоя родителите и да освободя и другата учителка", обясни тя. И допълни че е "шокирана" от случилото се. "Много съм изненадана от случая и ще взема драстични мерки", каза Недева.

Кметът на Бургас Димитър Николов е извикал за обяснение директорката на ОДЗ Брезичка Събка Недева, която на този етап отказва да се оттегли от поста си. Той ще иска пълен доклад за случилото се в група "Мики Маус" и насилието над деца, което е осъществявано там, пише бургаският сайт и съобщава, че до края на учебната година в детската градина ще бъде поставено видеонаблюдение. 

Преподавателката Светла Петрова е излязла в дългосрочен болничен. Молба за напускане е подала и лелката в групата Ваня Стоянова. Междувременно започва вътрешно разследване, кой и как е поставил скрита камера в учебното заведение, без никой да забележи.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ОДЗ Брезичка, детска градина, агресия, Бургас, възпитателки

StreetBoard

Безлихвени кредити за собственици на ценни сгради

Понеделник, 13 Ноември 2017 / Общество
  Властта търси варианти да накара стопаните на сгради-паметници на културата да се грижат за тях   Собственици на сгради - паметници на културата, които не могат да ги поддържат, да получават от държавата безлихвени или нисколихвени заеми. Около тази идея умуват в Министерството [...]

Франциск – папата, който разчупи каноните

Неделя, 05 Май 2019 / Общество
Кой е човекът, който стои начело на Римокатолическата църква?   Той  е първият папа йезуит, първият който не е европеец, а идва от Латинска Америка и първият, който призна, че е закърмен с  българско кисело мляко. Световноизвестният режисьор Вим Вендерс направи филм за него, [...]