Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Брутален побой над 2-годишно дете

Петък, 10 Февуари 2017 / Гласът на детето
315
  • prakticheska-pediatria.net

Насилието над деца най-често се случва в семейството

 

Пореден случай на брутално насилие над дете – двегодишно момченце от Ихтиман е прието в „Пирогов“ с опасност за живот след побой. Детето е с фрактура на черепа и е в кома, съобщи д-р Христо Пседерски, началник на детската реанимация в Пирогов.

Момченцето е доведено в болницата от майка си и след сигнал на лекарите заради съмнения за побой тя е задържана от полицията за 72 часа.

По информация на Нова телевизия първоначално майката казва, че то е паднало от леглото си. После обаче признава и показва как го е удряла в стената.
Побоят е станал в ромската махала в Ихтиман.

Още при раждането на детето през 2015 г. то е пребито от майка си в болницата в Септември. Тогава социалните служби са отнели правата на майката и са настанили детето в приемно семейство, но след това са преценили, че тя се е поправила и са го върнали в семейството.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Децата-жертви са хиляди

 

Според официалните данни около 65% от регистрираните случаи на насилие над деца са именно в семейството. Следва насилието, проявено на улицата и в училище.

През 2015 г. отделите „Закрила на детето” са работили по 1839 случая на насилие над деца, като 752 са новооткритите.

Данните на Министерски съвет от горещата линия за насилие показват, че на всеки 5 минути се подава сигнал.

През миналата година на номер 116 111 са получени общо 108 852 обаждания, което далеч не означава, че това са всички случаи на регистрирана агресия. Сигналите, подадени за насилие над деца са се увеличили с 40% само за година, показват данните.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

насилие, дете, Пирогов, побой

Street of Art

Косата тази есен: Плитки, къдрици и разплетени снопчета

Сряда, 27 Септември 2017 / Стил
  Тази есен модата при прическите изглежда са събрани от всички стилове, които познаваме.   Вечната плитка   Ако можете да плетете плитка, просто разделете косата сплетете 2-3 плитки и ги съединете небрежно в една. Получавате визия на небрежна елегантност, която ще ви послу [...]

Кафето – приятел или враг

Събота, 17 Юни 2017 / Хранене и Здраве
Много проучвания показват, че ползите от горчивата напитка са повече от вредите    Със сигурност сте чували, че кафето е вредно и с него не трябва да се прекалява. Основната причина за това е, че то съдържа кофеин, който пречи на съня. В същото време обаче в кафето има и много поле [...]