Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Децата с увреждания – специални и различни

Сряда, 31 Май 2017 / Гласът на детето
894
  • pixabay.com

Научете рожбите си, че различното не ги прави дефектни за обществото ни, обществото не достойно за тях

 

Всяка жена иска да стане майка и девет месеца чака своя дар от съдбата. Радва се на факта, че носи живот. Грижи се за него с голямо старание още в утробата си. Шок настъпва когато детето се роди различно. Родителите се шокират и измъчват заради условията, в които живеем, отношението към тези деца. Нека погледнем нещата от друг ъгъл.

Много често съдбата ни затваря една врата, но отваря друга – така е и със специалните деца. Човек винаги е по-добър в нещо и не толкова в друго, тези деца обаче са дар от Бога, защото те са специални. Виждат и правят този свят по-добър и некомерсиален. Забележете, че тези деца ни принуждават да оценим малкото в живота и да не търсим голямото в него.

Крачка напред за тях означава усмивка и емоция, която мама не би заменила с нищо друго на света, но би дала всичко, за да се повтори.

Научете рожбите си, че различното не ги прави дефектни за обществото ни, обществото не достойно за тях. Трябва да знаят, че те са специални, такива са родени и такива ще останат до края на дните си.

Раждането на дете с увреждане не трябва да е лоша прокоба, а щастие. Хората, които не ценят тези деца, впоследствие възрастни, ще им се наложи да поправи тази грешка, за да може да съществуват. В противен случай сме загубени като хора и свят.

Едни от най-известните личности са били специални и различни. Признати са в цял свят - такива каквито са.

Събитията в живота са въпрос на гледна точка. Когато имате случка в ежедневието я погледнете от всички ъгли, най-вече намерете положителното в нея.

Детето с проблем, може би е дете с дар, а не проблем. Всичко е въпрос на гледна точка и настройване към промените.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

деца с увреждания, специални деца, хора със специални нужди

StreetView

Забавни родителски провали

Сряда, 01 Ноември 2017 / Приключения
  Да си родител не е лесна работа и тези, които имат деца, добре знаят това   Независимо от нашите най-добри намерения, понякога ситуацията може да стане неудобна, особено когато малките ни грешки са на гърба на децата. BoredPanda предлага колекция с родителски провали, които [...]

Най-странното място на света

Събота, 05 Ноември 2016 / Места
Парчета от морското дъно, останали на суха земя, може би крият тайната на произхода на живота на Земята   Изучаването на морското дъно не винаги означава да влезеш в самото море, дори и ако това проникване се извършва с помощта звукови вълни, а не с подводници. Има няколко места, к [...]