Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кампания в подкрепа на многодетен баща

Вторник, 14 Март 2017 / Гласът на детето
1444
  • сн. Моника Иванова

Социалните служби отнеха 3-те най-малки деца на Румен Томов от Зверино, той се опитва да си ги върне

 

Историята на беден баща на 9 деца от Врачанското село Зверино трогна много българи, които са готови да му помогнат. Историята на Румен Томов беше разказана в предаването „Ничия земя“ на Нова телевизия. Трите най-малки деца в семейството му са изведени от социалната служба и настанени в 2 приемни семейства на 13 януари с мотива, че бащата не може да се грижи за тях. Къщата е тясна за голямото домакинство и битовите условия са лоши, но семейството е сплотено и по-големите деца се грижат за по-малките.

Майката на децата е напуснала семейството и не се грижи за децата си, а Румен получава 560 лева детски надбавки на месец за 7 от непълнолетните деца и работи в строителството. Налага му се да работи до късно вечер, а в грижата за по-малките деца помагат майката на Румен и по-големите момичета и момчета. Това е и един от мотивите на социалните служби да изведат трите най-малки деца – че не им е осигурена родителска грижа. В същото време, условието бащата да си ги върне е да работи, за да може да ги издържа.

 

 

„Предпочитат да живеят в глад и мизерия, да делят залъка си с останалите, но не и да живеят разделени едни от други. Всички страдат и се молят за помощ, най-вече финансова, поради факта, че на Румен са му поставили срок от 6 месеца, в които да закупи нова къща с необходимите условия за живот. В противен случай трите му деца ще бъдат осиновени и има риск да му вземат и останалите деца. Всички плачат и се борят. Моля Ви, помогнете с каквото можете, било то дрехи, посуда, строителни материали, пари, одеала“, пише във Facebook Моника Иванова, която е посетила семейството. Тя разказва, че твърденията на социалните работници, че децата са оставени гладни и на студено не са верни: „Вътре беше по-топло отколкото в моя дом, децата облечени, с червени бузки, сити и много културни“.

В редакцията също получихме писма от хора, които искат да помогнат на Румен Томов да си върне отнетите от държавата деца. Представители на мотообществото в България започват кампания, за да съберат средства и материали за ремонт на дома на бедното семейство и да помогнат с каквото могат на семейството.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Румен Томов, Зверино, отнети деца, социални служлби, приемни семейства

Street of Art

Какво ни очаква в Годината на петела

Неделя, 01 Януари 2017 / Стил
Време за честност и справедливост и на постигнатите цели    На 28 януари навлизаме в годината на Петела според китайския хороскоп. Петелът символизира Слънцето, зората, новото начало и разбуждането, разказва астрологът Милена Вълканова пред Edna.bg. Ето защо следващата година ще [...]

Фестивал на топлината

Четвъртък, 09 Ноември 2017 / Стил
Ако искате да се научите да плетете, да си купите красива шапка или просто да помогнете, може да включите в „Шарена плетеница“     За втора поредна година ще се проведе фестивалът „Шарена плетеница“. Събитието има за цел да популяризира един от най-българс [...]