Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Писмо с молба за мир

Сряда, 25 Януари 2017 / Гласът на детето
570
  • twitter.com/MiddleEastEye

7-годишно сирийско момиче помоли новия президент на САЩ Доналд Тръмп за помощ

 

Сирийско момиче, прочуло се с постове в Туитър по време на обсадата на Алепо, отправи зов за помощ от името на сирийските деца в отворено писмо до новия президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде Би Би Си, цитирана от Франс прес и БТА.

"Аз съм едно от сирийските деца, пострадали от войната в Сирия", пише седемгодишната Бана ал Абед, евакуирана през декември от Алепо в Турция, в писмото си, предадено от майка й на Би Би Си.

Тя обяснява, че училището й в Алепо е разрушено от бомбардировките, а нейни приятели са загинали. Разказва, че сега в Турция може да излиза и да се забавлява, както и да ходи на училище. 

"Милиони сирийски деца обаче, за разлика от мен, сега страдат в различни региони на Сирия. Трябва да направите нещо за децата в Сирия, защото те са като вашите деца и заслужават да живеят в мир като вас", добавя момичето.

Най-малко 15 000 са децата сред убитите по време на шестгодишната война повече от 300 000 души.

От септември до декември 2016 г. Бана ал Абед стана известна в социалните мрежи със съобщения в Туитър за ужасите на всекидневието в Алепо, рисувайки трогателни картини, критикувани като пропаганда от режима на сирийския президент Башар Асад.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган я прие заедно с близките й на 21 декември, след като семейството бе евакуирано. Съюзена в момента с Русия и Иран, заедно с които участва в казахстанските преговори с цел стабилизиране на примирието в Сирия, Турция дава подслон на близо 2,7 милиона сирийски бежанци.

Новата администрация на президента Доналд Тръмп в САЩ заяви, че е готова да сътрудничи с Русия в борбата с джихадистите от групировката "Ислямска държава" в Сирия, припомня БТА.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Бана, сирийско дете, писло, Доналд Тръмп

Street of Art

Кюфтето – различна традиция за всички по света

Четвъртък, 22 Август 2019 / Хранене и Здраве
Топчетата от месо присъстват в менюто на почти всички държави   Кюфтето, тази топка от пържено или запечено мляно месо, присъства в съвременната кухня по целия свят. Откъде идва го, остава загадка, но следите водят към Персия, където е имало храна, приготвена от късчета месо, наричана & [...]

Боледувалите от COVID-19 са застрашени от инфаркт

Вторник, 29 Септември 2020 / Хранене и Здраве
Започва Национална кампания за изследване и лечение на последиците при излекуваните от коронавирус   Хората, които са преболедували COVID-19, са застрашени от инфаркт, показват данни на Българския кардиологичен институт. В България според последните данни положителни проби за инфекцията [...]