Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Подайте ръка на недоносените деца

Четвъртък, 17 Ноември 2016 / Гласът на детето
721
  • БГНЕС

Фондация "Нашите недоносени деца" стартира инициатива за изграждане на семеен център за подкрепа на родители с преждевременно родени бебета 

 

На 17 ноември отбелязваме Световния ден на недоносените деца. Световната статистика сочи, на всеки 30 секунди умира едно преждевременно родено детенце, а всяко десето дете в България се ражда недоносено.  С повече информация и навременни и адекватни грижи 75 на сто от тези смъртни случаи могат да бъдат предотвратени. Обществото ни дължи подкрепа на семействата на недоносените деца. Затова, ние от Фондация „Нашите недоносени деца“ стартираме кампания за набиране на средства за изграждане  на първия семеен център, в който семействата на недоносените деца да намерят комплексна подкрепа от квалифицирани специалисти.

След раждането на недоносено дете родителите изпадат в безтегловност от липсата на адекватна информация и разбиране за това, което се случва с детето им и това, което предстои.  През този период те се опитват да получат отговор на хиляди въпроси - ще оцелее ли детето, защо се поставя в кувьоз, изпитва ли болка, какви са рисковете и евентуалните последствия. Родителите не могат да погалят детето си, да го усетят в прегръдките си, времето, което прекарват заедно е твърде ограничено. Този труден и деликатен момент е изключително изпитание за всяко семейство.

Фондация "Нашите недоносени деца" стартира инициатива за изграждане на семеен център за подкрепа на родители с преждевременно родени дечица. Целта на инициативата е този център да осигурява информация и подкрепа и обучение на родителите в грижата им за техните деца със специфични нужди.

Центърът за семейства, в който ще работят квалифицирани специалисти по ранно детско развитие, с опит в работата с недоносени деца ще създаде среда, в която децата ще могат да развият пълния си потенциал, а родителите им ще могат да получават информация, както и консултация с психолог.
От организацията събират дарения за ремонт, обзавеждане и закупуване на терапевтични играчки и материали за работа с деца, компютърна техника и мултимедия за провеждане на семинари и обучения, средства за покриване на месечни разходи на бъдещия център. 

Можете да подкрепите откриването на първия семеен център, изцяло фокусиран върху нуждите на недоносените деца и техните семейства чрез дарение на банковата сметка на фондацията, с основание „Откриване на семеен център“ или като се свържете с Василка Терзийска, координатор на проект.

Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC UNCRBGSF

 

Василка Терзийска
координатор на проекта
vasilka@premature-bg.com
+359 886 398 839

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

недоносени деца, семеен център, Фондация \\\\

StreetView

Кога е построена гробницата на Христос?

Четвъртък, 30 Ноември 2017 / Места
Археолози изчислиха точната възраст на криптата в Йерусалим    Гробницата в храма „Възкресение на Исус Христос“ в Йерусалим, където се предполага, че той е бил погребан, се оказва построена по времето на император Константин Велики. Това означава 300 години след разпъва [...]

Енергийни места: Българският Стоунхендж

Понеделник, 21 Август 2017 / Места
Комплексът край село Долни Главанак е смятан за древна обсерватория, такъв е и кромлехът до село Старо Железаре    Странна конфигурация от 24 каменни стълба, подредени в окръжност, попадат преди 12 години в полезрението на изследователя Георги Китов. Мистичните мегалитни наход [...]