Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Проверяват за злоупотреби с пари за деца

Сряда, 07 Септември 2016 / Гласът на детето
1016
  • БГНЕС

Държавна агенция за закрила на детето платила тлъсти хонорари за обучения по проект 

 

Парламентът възложи на Сметната палата да направи цялостен одит на работата на Държавната агенция за закрила на детето за периода от 2009 до 2015 година. Депутатите взеха решението единодушно по искане на народния представител от Патриотичния фронт Султанка Петрова. 

"Информацията е, че в рамките на проект по ОПАК "Функционален анализ на ДАЗД" еднократните възнаграждения за един обучител са били в размер на 3853 лв. за период на обучението 2 дни", се казва в мотивите на Петрова. От тях стана ясно, че за изготвяне на техническо задание по проект "Детство за всички", който е свързан с проучване на плана за деинституционализация са похарчени около 140 000 лева и то при положение, че вече има външна оценка от УНИЦЕФ по същия предмет.
Петрова е категорична, че на фона на тези разходи проблемите в сферaта на правата на децата се задълбочават. 
"Не мога да приема, че едно дете, може да бъде местено 11 пъти из различни институции. Че брат и сестра ще се разделят в две приемни семейства. Че малко след като са ремонтирани, в приемните центрове падат тавани", каза Петрова, цитирана от dnes.bg. 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ДАЗД, Сметна палата, закрила на детето

StreetInside

Диагностиката на 21 век

Вторник, 06 Декември 2016 / На предела
Това, което ни разболява днес, се е случило някъде в миналото, което не помним   Има много начини за диагностика, които се използват в разнообразни сфери на медицината. Една от главните цели на всяка е диагностика е да определи причините и последствията за здравето от определен проблем. [...]

Двама стажант-лекари спечелиха местата си в "Предприемачи в науката"

Сряда, 10 Юни 2020 / Кариера
Диян Ганев и Никола Гривов спечелиха участието си като специална награда от Академия за иновации 2020   Студенти по медицина са първите известни участници в програмата Предприемачи в науката на фондация Карол Знание. Диян Ганев и Никола Гривов от Медицинския университет – София сп [...]