Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Олимпиадата като семейно занимание

Вторник, 20 Февуари 2018 / Родители
490
  • Red Paper Plane
1 / 2

Мисия: Семеен спортен отбор е част от програмата „Дизайн откриватели“

 

Вероятно има много начини да накараме децата да се движат повече. Създателите на дизайн мисленето за деца Red Paper Plane обаче предлагат възможност не само да запалим децата за спорта, но и да прекараме забавни часове с тях, самите ние научавайки нови неща.  Мисия: Семеен спортен отбор е част от програмата „Дизайн откриватели“, предназначена за родители и деца от 4 до 8 години. Тя се състои от мисии - увлекателни предизвикателства с професии, теми, ежедневни ситуации и специални поводи. Методът използва дизайн мисленето, като изпълнението на проектите помага за развиването на комуникационните умения и критичното мислене,  но също развива увереност и позитивизъм.

В Мисия: Семеен спортен отбор в продължение на пет дни цялото семейство изпълнява конкретни задачи, които отнемат по 20-30 минути на ден, посветени на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Така децата опознават различните спортове, научават олимпийските цветове, символи (лого, талисман на игрите), предмети (кънка, факла, медали), атмосфера (планина, сняг, заря от церемонията), място (Корея, знаме). Както и в останалите мисии, има време за събиране на информация и изпълняване на конкретни задачи, в които децата научават да играят в отбор (работят в екип), рисуват, апликират, разказват и създават нещо уникално.

След като отборът се подготви за състезанията, избрал е логото, екипа и всичко необходимо за участието си, трябва да даде и пресконференция, на която да се представи. Вижте мисията. 

 

Още за мисиите:

Време с децата: Истории в картинки 

Полетът на червения хартиен самолет 

Учене чрез изпълнение на мисии 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Red Paper Plane, мисия, спорт, Олимпиада

StreetView

Африка пеша

Събота, 15 Октомври 2016 / Приключения
  Мароко: Танжер, Фес и Рабат    Стигнахме от Гранада до Мароко за два дни. До пристанището в Алхесирас ни закара растаман с бус, изрисуван целия в графити. На пристанището ни нападнаха за билети за ферибот, за хашиш и какво ли не. Всеки предлагаше различни цени за ферибота, [...]

Пътуване до Бали: До Ява и обратно

Петък, 19 Август 2016 / Приключения
Знаех, че всеки остров в Индонезия е коренно различен, но на фона на Ява Бали изглеждаше като културната столица на Европа  Така или иначе, по време на целия престой в мен се бореха две основни неща - не мога съвсем да повярвам че сме тук, чувствам се доста чужда, като все едно нещо мно [...]