Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Олимпиадата като семейно занимание

Вторник, 20 Февуари 2018 / Родители
454
  • Red Paper Plane
1 / 2

Мисия: Семеен спортен отбор е част от програмата „Дизайн откриватели“

 

Вероятно има много начини да накараме децата да се движат повече. Създателите на дизайн мисленето за деца Red Paper Plane обаче предлагат възможност не само да запалим децата за спорта, но и да прекараме забавни часове с тях, самите ние научавайки нови неща.  Мисия: Семеен спортен отбор е част от програмата „Дизайн откриватели“, предназначена за родители и деца от 4 до 8 години. Тя се състои от мисии - увлекателни предизвикателства с професии, теми, ежедневни ситуации и специални поводи. Методът използва дизайн мисленето, като изпълнението на проектите помага за развиването на комуникационните умения и критичното мислене,  но също развива увереност и позитивизъм.

В Мисия: Семеен спортен отбор в продължение на пет дни цялото семейство изпълнява конкретни задачи, които отнемат по 20-30 минути на ден, посветени на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Така децата опознават различните спортове, научават олимпийските цветове, символи (лого, талисман на игрите), предмети (кънка, факла, медали), атмосфера (планина, сняг, заря от церемонията), място (Корея, знаме). Както и в останалите мисии, има време за събиране на информация и изпълняване на конкретни задачи, в които децата научават да играят в отбор (работят в екип), рисуват, апликират, разказват и създават нещо уникално.

След като отборът се подготви за състезанията, избрал е логото, екипа и всичко необходимо за участието си, трябва да даде и пресконференция, на която да се представи. Вижте мисията. 

 

Още за мисиите:

Време с децата: Истории в картинки 

Полетът на червения хартиен самолет 

Учене чрез изпълнение на мисии 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Red Paper Plane, мисия, спорт, Олимпиада

StreetView

Енергийни места: Белинташ

Събота, 28 Януари 2017 / Места
Древното скално светилище е част от една от най-силно зареждащите зони в Европа   За енергийните места казват, че имат огледална ефективност – с каквато енергия ги посетите, тя ще се мултиплицира във вас. Древното скално светилище Белинташ е една от трите точки (Белинташ - Кръсто [...]

Откриха следи от Кехлибарената стая в Германия

Вторник, 17 Октомври 2017 / Приключения
Може би осмото чудо на света се намира в пещера в Рудните планини    Трима немски изследователи са открили следи, водещи към отдавна изгубената Кехлибарена стая. Според тях тя е скрита в една от пещерите в Рудните планини, намиращи се на юг от Саксония, недалеч от Дрезден [...]