Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Връзките на обувките са предизвикателство за всяко дете

Вторник, 24 Октомври 2017 / Родители
2245
  • pixabay.com

Лесен начин да научим детето да се справи със сложното завръзване

 

Всички деца имат трудности с връзването на обувките. Някои деца имат проблеми, защото още не са укрепнали двигателните им умения или имат проблем с координацията. Други не могат да си спомнят последователността на стъпките или просто се объркват докато се опитват да направят панделка и да кръстосат връзките, за да успеят да ги завържат. 

Връзванет на обувките е умение, което изисква развита сръчност и усвоени умения, така че децата го научават на възраст между 5 и 7 години. Един от съветите, които дават специалистите, е да използваме обувки с плоски връзки и да оцветим двете половини с различен цвят. Най-добре е първо да покажем на детето как се вкарват връзките в дупките, а след това да покажем и самото завръзване. Това изисква търпение и много насърчение. 

Професионалният терапевт Кери Уилмот показва как как можем да научим децата лесно да се справят с това сложно предизвикателство, предлагайки нестандартен начин за връзване. Вижте го: 

 

 

Ето и още един начин, който е по-скоро бърз, отколкото лесен и може би е за по-големите:

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

деца, родители, обувки, връзване, връзки

StreetBoard

Болниците ще могат да изписват преди срока по клинична пътека

Четвъртък, 16 Ноември 2017 / Общество
  Престоят по клинична пътека с минимално изискване за лечение от 3 дни няма да е задължителен, ако пациентът се чувства добре   Болниците ще могат да изписват по-рано пациентите, приети по клинична пътека с минимален престой до 3 дни, ако в рамките на не по-малко от 12 часа от п [...]

Трудно е да успееш, ако всички си тръгват

Понеделник, 12 Юни 2017 / Общество
Високите данъци за социално осигуряване водят до отлив на граждани, които могат да произвеждат     Някои от бившите комунистически държави страдат от смъртоносна спирала, свързана с населението, като спадът му се измерва с двуцифрени числа. Проблемът не е само в това, че гражданит [...]