Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Връзките на обувките са предизвикателство за всяко дете

Вторник, 24 Октомври 2017 / Родители
1353
  • pixabay.com

Лесен начин да научим детето да се справи със сложното завръзване

 

Всички деца имат трудности с връзването на обувките. Някои деца имат проблеми, защото още не са укрепнали двигателните им умения или имат проблем с координацията. Други не могат да си спомнят последователността на стъпките или просто се объркват докато се опитват да направят панделка и да кръстосат връзките, за да успеят да ги завържат. 

Връзванет на обувките е умение, което изисква развита сръчност и усвоени умения, така че децата го научават на възраст между 5 и 7 години. Един от съветите, които дават специалистите, е да използваме обувки с плоски връзки и да оцветим двете половини с различен цвят. Най-добре е първо да покажем на детето как се вкарват връзките в дупките, а след това да покажем и самото завръзване. Това изисква търпение и много насърчение. 

Професионалният терапевт Кери Уилмот показва как как можем да научим децата лесно да се справят с това сложно предизвикателство, предлагайки нестандартен начин за връзване. Вижте го: 

 

 

Ето и още един начин, който е по-скоро бърз, отколкото лесен и може би е за по-големите:

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

деца, родители, обувки, връзване, връзки

StreetBoard

Голям или малък успех са 200 роми, завършили гимназия

Понеделник, 24 Октомври 2016 / Общество
Можем ли да преглътнем 400 хиляди лева държавни пари, за да осигурим няколко бели лястовици, които да дадат надежда   Днес в градския транпорт се чувствах изключително нетолерантна и подразнена от три ромски деца на видима възраст 13-15 години. Две момичета и момче. Качиха се шумно, зал [...]

Редът в столицата не е просто сбор от забрани

Петък, 03 Ноември 2017 / Българи от ново време
  Проектът за наредба за обществения ред на София не е юридически изчистен и може да създаде повече проблеми, отколкото да реши, смята кметът на район „Средец“ Мария Ачкова    Ще се погрижа за „сърцето“, за да бъде здрав и хармоничен целият организъм. [...]