Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Връзките на обувките са предизвикателство за всяко дете

Вторник, 24 Октомври 2017 / Родители
1414
  • pixabay.com

Лесен начин да научим детето да се справи със сложното завръзване

 

Всички деца имат трудности с връзването на обувките. Някои деца имат проблеми, защото още не са укрепнали двигателните им умения или имат проблем с координацията. Други не могат да си спомнят последователността на стъпките или просто се объркват докато се опитват да направят панделка и да кръстосат връзките, за да успеят да ги завържат. 

Връзванет на обувките е умение, което изисква развита сръчност и усвоени умения, така че децата го научават на възраст между 5 и 7 години. Един от съветите, които дават специалистите, е да използваме обувки с плоски връзки и да оцветим двете половини с различен цвят. Най-добре е първо да покажем на детето как се вкарват връзките в дупките, а след това да покажем и самото завръзване. Това изисква търпение и много насърчение. 

Професионалният терапевт Кери Уилмот показва как как можем да научим децата лесно да се справят с това сложно предизвикателство, предлагайки нестандартен начин за връзване. Вижте го: 

 

 

Ето и още един начин, който е по-скоро бърз, отколкото лесен и може би е за по-големите:

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

деца, родители, обувки, връзване, връзки

StreetInside

Какво означава името ти за останалите

Сряда, 22 Юни 2016 / Кариера
  Личният бранд е абсолютна необходимост, когато става дума за привличане на бъдещи работодатели, клиенти, последователи   Да си добър в това, което правиш, не е достатъчно. Трябва подходящите хора да го узнаят, по подходящия начин. За добро или лошо, в наше време с пълна сила важ [...]

Как да бъдем по-ефективни

Неделя, 23 Октомври 2016 / Кариера
Целите са нашата карта на бъдещето, а от нея зависи и какъв ще е животът ни след време   Всички имаме 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината, но някои от нас напредват и постигат целите си, а други остават на едно и също място. Защо се получава така обяснява в пр [...]